Katastrofa od agencije- Shappa
Planet opic, 05.02.2023 ob 22:13
Jahnoooo, 05.02.2023 ob 20:34
Mislim526, 05.02.2023 ob 18:49
Nitine, 05.02.2023 ob 18:18
Mislim774, 04.02.2023 ob 15:58
Shappapijanci, 04.02.2023 ob 15:49
Udelezila sem se potovanja z agencijo Shappa. Prvic in zadnjic!!! Cene napihnjene do neba, nastanitve obup, na potovanju daljsem od 15 dni v skoraj polovici nastanitev dlake na leziscih, umazanija. K sreci sem imela s sabo prevleko. Vodnik nek napol kvazi vecni student, brez vsakega znanja o destinaciji, povedal nic pametnega. Bolj so ga zanimale mlajse sopotnice zenskega spola, kot samo vodenje potovanja.
Vodnik je vsak dan spodbujal pijancevanje, kupoval pijaco v trgovini. Polovica potnikov je bila non stop pijana, da ne govorim o primitivnem obnasanju. Ocitno so navodila lastnika te agencije vodnikom, da je potrebno potnike ”napiti” do skorajsnje nezavesti, najbrz zato, ker vodnik nima pojma o destinaciji in pijani ljudje manj sprasujejo. Katastrofa! Namesto da bi se na potovanju za katerega sem odstela konkreten znesek imela fino, sem komaj cakala, da vse skupaj mine. V glavnem nikoli vec!!!
Izbirala sem med 4 agencijami in se na zalost odlocila za to, napisan program je izgledal obetavno. Realizacija le tega pa ziva zalost.
Ali ima se kdo podobne izkusnje z njimi?
Nimam nobenih izkušenj z njimi. Je pa že bilo napisano, da se veliko pijančuje in je drago.
Pojdi enkrat z Oskarjem. Morda ti bodo všeč. Ne delam reklame, ker je ne potrebujejo. Poglej njihovo spletno stran. Bo dovolj zgovorna.
Aja. Letos grem z njimi že šestič. Vedno je bilo ok.
V enem mesecu si bila že 5x na potovanju z Oskarjem? Malo nakladaš ane?
Shappa je znana po low budget, avanturističnem stilu. Sem spada tudi alko, bolhe, driska… enim je to všeč. Oskar se pa gre kao spiritualno, doživljajsko, newagersko popotništvo, ki pa pogosto šepa v izvedbi in logistiki. Je pa res največ odvisno od vodnika, zato se nekateri izbirajo po tem kriteriju.
Kje sem pa napisala, da sem bila 5x v enem mesecu na potovanju? Pojasni! Nič ne nakladam. Z Oskarejm grem letos šestič. Če mi ne bi bilo všeč, zagotovo ne bi šla več. Vsak sam se odloči kam in s kom bo potoval. Če so ti všeč driska, bolhe in pijančevanje pač pojdi z njimi. Nikjer nisem napisala, da se to počne na Shapinih potovanjih. Napisala sem celo, da z njimi nimam nobenih izkušenj.
Zdaj se me pa izogni oz preskoči! No pa avtorica uvodnega posta je tudi poniknila.
A ti veš kaj pomeni letos? Pomeni v letu 2023. Očitno oskarjevi potniki niste ravno pismeni. Ampak glavno, da znate oskarizme na pamet.
Ti avsa, ti si res nepismena in primitivna.
Lepo je napisala, da letos potuje že šestič s to agencijo. Ma dej se vpiši v večerno posebno, da ti raztolmacijo. Trol monovski.
Potička, 05.02.2023 ob 17:26
Bili z Oskarjem, pa ni bilo OK. Vse je odvisno od vodiča.
Konkretno. Kje ste bili z Oskarjem in kaj oz ZAKAJ ni bilo OK. Kolikor vem imajo 70 vodičev. Vrhunsko usposobljenih. Vsi na s.p., noben zaposlen pri njih, zato se morajo še toliko bolj potrudit.
Ravno zdaj je na usposabljanju novih 27 in so opravili uvajalno turo po Turćiji.
Bila z Oskarjem pred leti in pred kratkim. Nivo je zelo padel, se pozna da šparajo na vsakem koraku. Hoteli grozni in daleč od mest, avtobus star in neudoben in to na nočnih vožnjah (Mehika). Ne bi ponovila. Vodnik je bil še kar, se je pa videlo, da se je sproti pripravljal, ni imel ravno veliko znanja.
S shappo pa ne bi nikoli šla, saj se ve da je to res low budget, na pol študentsko. Nisem več za to.
Res top agencije so Van Gogh, Ars Longa, Pisanec. So pa cene temu primerne.
Sem bil s Shappo in lahko samo potrdim tvoje izkušnje. Sicer to, da se kaj popije ni problem, ampak pri njih se vse vrti samo okoli tega. Vodiči nimajo veliko znanja o destinacjah, pa neprestano nekaj mešetarijo s tistim skupnim denarjem. Uglavnem, to so potovanja za osebe, ki nimajo ravno veliko pričakovanja in se jim gre bolj za žuranje. Ampak ne vem zakaj bi potem šel na drugi konec sveta? K “sreči” imajo slovenci malo bolj nizke standarde, tako da tudi take agencije očitno preživijo.
Tina36, 05.02.2023 ob 17:20
Jaz sem bila pa ravno pri njih pozitivne presenečena. Vse je bilo natančno tako kot je bilo predvideno in tudi cena je bila presenetljivo nižja glede na konkurenco. O kakšnem pijančevanjem pa ni bilo niti sledu, še sam vodič je opozarjal na to. Mogoče je pa ravno avtorica tista, ki ima problemov z alkoholom, ampak zato naj raje obišče ustrezno ustanovo, predno po zanjo prepozno. Kajti ravno alkoholiki povsod vidijo samo alkohol!
Tina36: Verjetno ima agencija več vodičev, ne le onega pijanca, kaj se ti zdi?
RAKUN, 05.02.2023 ob 17:25
Ja. Mi smo bili s shappo 2x. Oboje druzinsko. Andaluzija pa Maldivi. Oboje odlicno. Cene so veliko ugodnejse od naprimer Oskarja. Pa sem ravno z Oskarjem imel slabe izkusnje in poznam tudi drugi, ki so imeli enako. Za veliko vecji denar od Shappe. Meni gre samo pohvala vodicem na Maldivih. Res nepozabno druzinsko potovanje. Dobili smo kar smo placali. Shappa ni luksuz ampak dozivetje. Sicer sem oa navajen, sem ze toliko sveta dal čez in vednooo so se nasli nezadovoljno komplikatorji. Vedno. Pa ne glede ali je bila Tajska ali Bosna.
Točno tako Shappa ni luksuz ampak doživetje.
Saj je že vnaprej dopovedala, da ni luksuz in da se je treba prilagajati na njihovo življenje. Mi smo uživali in vodička Karin je bila ena A!
Ohn, 23.02.2024 ob 20:00
Zakaj pa sploh rabiš agencijo za Maldive? Nobene logistike, nobenih hudih znamenitosti. Kupiš karte in rezerviraš točno tak bungalov točno tam kot in kjer hočeš in uživaš. Za kak izlet se zmeniš pri lokalnih ponudnikih, ki jih je polno. In prišparaš tistih 20% marže.
Dostukrat te dražje pride v lastni izvedbi, ker imajo agencije ugodne pakete za nastanitve, ti pa dobiš po polni ceni če greš v lastni izvedbi. Poznam primere ko so v lastni izvedbi dosti dražje potovali.za Tenerife pa ne rabiš agencije, taka potovanja so enostavna. Agencije olajšajo potovanje v neke eksotične države, ker to ne moreš vsega predvideti naprej. Moraš pa pravo agencijo izbrati za svoj način življenja.
Jana2222, 13.07.2024 ob 18:22
Oskar se gre predvsem farizejstvo.
Verjetno bi bili vsi veseli, če bi zapisala kaj konkretnega. Vsaka izkušnja namreč pomaga pri odločitvi. Toda informacija, ki si jo podala, je brez nekega okvirja povsem neuporabna.
Recimo da si bila z njimi, ti nekaj (ali večina) ni bilo všeč, mislim, da bi ti bili vsi hvaležni, če bi te težave vsaj v grobem opisala/naštela.
Ker smo večinoma že v vrtcu prerastli zapise kot: “Tine je vosu” . ki povedo več o piscu kot o Timetu (le primer)
Ime-vodič, 11.08.2024 ob 18:41
Lahko prosim za ime tega super vodiča za Jordanijo, Oskar.
Vse pohvale Tjaši za čudovito vodenje Maldivi, Oskar, same pohvale.
Z Oskarjem sem bila v Jordaniji septembra 2022. Vidič Branko Struga, ki je zelo načitan gospod srednjih let. Poglej na njihovo spletno stran, kjer so destinacije in odhodi.
Menim, da je primerjava med Shappo in Oskarjem malce neumestna, ker imajo vsak svojo klientelo in tudi načine potovanj. Shappa se reklamira s sloganom: Avanturistična potovanja z jajci, karkoli že to pomeni. Oskar se reklamira kot: Potovanja v stilu! Tudi to lahko pomeni marsikaj.
Na podlagi mnenj potnikov, ene ali druge agencije, boš težko dobila realno sliko. Vsak ti bo povedal, kaj ga je motilo in kaj mu je bilo všeč. kar ni nujno, da boš enako doživel in dojemala. Edino na podlagi lastnih izkušenj, se boš odločala za naprej.
Iajjj, 06.02.2023 ob 08:04
Bila z Oskarjem pred leti in pred kratkim. Nivo je zelo padel, se pozna da šparajo na vsakem koraku. Hoteli grozni in daleč od mest, avtobus star in neudoben in to na nočnih vožnjah (Mehika). Ne bi ponovila. Vodnik je bil še kar, se je pa videlo, da se je sproti pripravljal, ni imel ravno veliko znanja.
S shappo pa ne bi nikoli šla, saj se ve da je to res low budget, na pol študentsko. Nisem več za to.
Res top agencije so Van Gogh, Ars Longa, Pisanec. So pa cene temu primerne.
Glede hotelov in nivoja potovanj z Oskarjem se moram kar strinjati s teboj. Bila sem z njimi večkrat in do letos junija sem bila zadovoljna z nastanitvijo, vodenjem in organizacijo potovanja. Junija sem šla v Provanso in so me rahlo razočarali. Na minulih potovanjih smo vedno dobili brošuro o deželi in mestih, kjer smo se ustavljali za oglede + pokec 10ih razglednic + potovalni dnevnik. Saj to ni nekaj, kar ne bi mogla sama piskati na netu. Je bilo pa priročno prebrati podatke, kar med vožnjo. Letos samo goli potovalni dnevnik, kamor si lahko kaj pribeležil. Ok, če je to tak strošek, ne vem no.
Nastanitve so šle tudi precej daleč navzdol. Očitno so se fokusirali na najcenejšo verigo hotelov ali bolje hostlov Ibis Budget, ki so bili daleč iz središč, bolj v industrijskih conah. Recepcije tako majhne, da se nas ni moglo stačiti vanjo niti polovica. Ostali smo stali s kufri na pločniku. Sobe so bile sicer čiste, a tako majhne, da sva se dve komaj zbasali s kufri vanjo. Imeli smo samo nočitev z zajtrkom. In jedilnice spet miniaturne, da je morala polovica na zajtrk že ob pol 7ih. V programu je bila samo nastanitev z zajtrkom, kar sem, mea culpa, spregledala. In po celodnevnih ogledih, si zvečer še iskal neko prosto mizo v okoliških tavernah, pivnicah, picerijah, kar je bilo skoraj misija nemogoče. Provansa je bila nabito polna s turisti, ker v juniju cvetijo polja sivke, in vse rine tja v tem času. Pri vsej francoski gurmanski ponudbi smo največkrat pojedli kakšen sendvič.
Jeseni grem na potovanje v lastni režiji. Če bo šlo kaj narobe, bom lahko pripisala sama sebi. Bo pa dobra izkušnja za naslednja vandranja v prihodnjem letu.
Opravljivke, 11.08.2024 ob 20:14
Glede hotelov in nivoja potovanj z Oskarjem se moram kar strinjati s teboj. Bila sem z njimi večkrat in do letos junija sem bila zadovoljna z nastanitvijo, vodenjem in organizacijo potovanja. Junija sem šla v Provanso in so me rahlo razočarali. Na minulih potovanjih smo vedno dobili brošuro o deželi in mestih, kjer smo se ustavljali za oglede + pokec 10ih razglednic + potovalni dnevnik. Saj to ni nekaj, kar ne bi mogla sama piskati na netu. Je bilo pa priročno prebrati podatke, kar med vožnjo. Letos samo goli potovalni dnevnik, kamor si lahko kaj pribeležil. Ok, če je to tak strošek, ne vem no.
Nastanitve so šle tudi precej daleč navzdol. Očitno so se fokusirali na najcenejšo verigo hotelov ali bolje hostlov Ibis Budget, ki so bili daleč iz središč, bolj v industrijskih conah. Recepcije tako majhne, da se nas ni moglo stačiti vanjo niti polovica. Ostali smo stali s kufri na pločniku. Sobe so bile sicer čiste, a tako majhne, da sva se dve komaj zbasali s kufri vanjo. Imeli smo samo nočitev z zajtrkom. In jedilnice spet miniaturne, da je morala polovica na zajtrk že ob pol 7ih. V programu je bila samo nastanitev z zajtrkom, kar sem, mea culpa, spregledala. In po celodnevnih ogledih, si zvečer še iskal neko prosto mizo v okoliških tavernah, pivnicah, picerijah, kar je bilo skoraj misija nemogoče. Provansa je bila nabito polna s turisti, ker v juniju cvetijo polja sivke, in vse rine tja v tem času. Pri vsej francoski gurmanski ponudbi smo največkrat pojedli kakšen sendvič.
Jeseni grem na potovanje v lastni režiji. Če bo šlo kaj narobe, bom lahko pripisala sama sebi. Bo pa dobra izkušnja za naslednja vandranja v prihodnjem letu.
Aja, na dodam še tole: Nisem se samo tukaj razkokodakala. Vse to sem jim napisala takoj po potovanju v dolgem zapisu. So mi odgovorili, da se zahvaljujejo za dobronamerno kritiko in bodo moje mnenje posredovali ustrezi osebi.
Ima še kdo kakšne dobre izkušnje in pohvale/graje vodičev pri Oskarju? Lahko samo imena. Vem da pri Shappi je en dober vodič za Maldive, mislim da je Rok. Potovanje je odvisno od vodičev. Če ni dobrega vodiča, je potovanje lahko katastrofa in eno samo mučenje, dober vodič pa zna iz katastrofalnega potovanja narediti nepozabno pravljico. Lahko bi obstajala neka lestvica najboljših vodičev. To bi bilo super.
Kamela126, 11.08.2024 ob 20:30
Ima še kdo kakšne dobre izkušnje in pohvale/graje vodičev pri Oskarju? Lahko samo imena. Vem da pri Shappi je en dober vodič za Maldive, mislim da je Rok. Potovanje je odvisno od vodičev. Če ni dobrega vodiča, je potovanje lahko katastrofa in eno samo mučenje, dober vodič pa zna iz katastrofalnega potovanja narediti nepozabno pravljico. Lahko bi obstajala neka lestvica najboljših vodičev. To bi bilo super.
Lahko podam svoje mnenje samo za vodiče s katerimi sem potovala. Vsi so bili na nivoju, veliko povedali o obiskanih mestih. V Turčiji je bil z nami Gvido. Klasična Grčija z Renato in Tanjo, ki je bila na uvajalni turi. Andaluzija v ritmu flamenka z Boštjanom. Apulija in Kalabrija (ta trenutek se ne spomnim imena), Sardinija z Tadejo. Normandija in Bretanija sem bila s Trudom, vodič je bil Janko. Brezčasno Provanso je vodil Jože. Vsi so svoje delo opravili dobro. Priimke lahko poiščeš na spletni strani agencij.
Kot rečeno oni opravijo samo svoj del, sestava programa je v domeni drugih. Morda lahko dajo svoje pripombe. Če jih upoštevajo je pa druga zgodba.