Katastrofa od agencije- Shappa
Šapa, 11.08.2024 ob 23:36
Ok, za Oskarja smo edaj slišali. Še vedno pa ne vemo, kje ste tako pijančevali s Šapo??
Lej, mene tudi zmoti, da ljudje kar tako v tri dni nekaj lajajo. Nekje je nekdo, že pred leti, napisal “ja z unimi tepiharji od šapcev ni za hodit okol, samo pijančujejo”. Kar je krivično in grdo. Imajo svoj način potovanja, ki je nekomu pisan na kožo, spet drugemu predstavlja nočno moro. Zato je ZELO POMEMBNO, da temeljito prebereš, kaj ponujajo in jih pokličeš za dodatne info. Šapci so bolj kot ne avanturistično naravnani. Pričakovati v nekih zabačenih krajih super luxus je pa tudi nerealno. Med bušmani se spi v njihovih kočah, ki tudi verjetno smrdijo po kravjakih, ker iz tega “materiala” so narejene.
Mi smo tudi spali v Jordaniji sredi puščave Wadi Rum v njihovih šotorih. Lepo urejeni in čisti. Ampak bilo je tudi polno puščavskega peska, ki ga veter nanašal v posteljo, superge in obleko. Pač vzameš v zakup, saj smo prej vedeli, kam gremo.
Kot sem že napisala, ni vse za vsakega.
potovalne agencije so si različne in prav je tako. z nekaj kliki po spletu pa lahko dobiš neke info o samih agencijah, izkušnje, itd. zato me čudi, da še zmeraj prihaja do ‘presenečenj’.
Shappa je bila zmeraj bolj v izi, bolj low budget in radi se zvečer podružijo. Nastanitve so primerne low budgetu, vmes je lahko tudi kaka improvizacija. Skoraj podobno kot da bi potoval sam, ko si prišel v neko low budget nastanitev, spil pir ali dva s folkom ki si ga spoznal, ter skočil malo si pogledat stvari – le da ko potuješ s Shappo pač drugi skrbijo kje boš spal, kako se boš premikal in kaj boš jedel.
Oskar, Samsara in podobne so nekoliko dražje, spi se bolje, pri samem potovanju gre pa bolj za nek turistični pristop, prideš na lokacijo, vodiči odpredavajo, imaš 30 minut časa, potem pa nazaj na bus in šibamo naprej (malo posplošujem, ampak upam da razumete kaj želim povedat). to je načeloma ljudem bolj všeč, ker so nekam prišli se spočit, nekaj videti oz doživeti, hkrati pa je vse lepo splanirano in to veliko šteje, ker smo danes malo ujetniki tega splaniranega življenja. boh ne daj, da bo nekaj drugače, kot na fotkah/programu, ker bo cel kažin
potem imaš še neke agencije, ki jih vodijo različni karakterji, npr Šeruga. On vozi samo v dve državi, ki jih res dobro pozna, ampak zna ponudit neke stvari oz predvsem zgodbe in doživetja, ki jih redko katera agencija ali vodič lahko ponudi za ti dve državi (primerjam agencije, ne solo potovanja, kjer si lahko privoščiš in vidiš še več, kot ti ponudi npr Šeruga)… samo pri njemu (Šerugi) moraš pač prenašat še njegov velik ego in da leta po vseh popotnicah v skupini…
obstaja še npr Ars longa, ki imajo vse organizirano v nulo, odlične nastanitve, itd, je pa cena temu primerna.
Zal popolnoma enake slabe izkusnje kot vi. Dejansko ves cas se nekaj doplacuje. To se kar izmisljujejo, da lahko zastonj zivijo na tuj racun. Vodnica Dunja popolnoma nesposobna, se sama sebe ne zna vodit, kaj sele skupine. Dajo najslabse hotele po veejetno vsaj polovicni ceni kot jo zaracunajo. Organizacija – je ni. ODSVETUJEM VSEM. to ni agencija, to je nek tip s.p. , ki je toliko nesposoben, da niti svojih sodelavcev ne zna izbrati , da bi bili vsaj na nivoju slabih. Zalostno res.
Shappa – alkotrek pod vodstvom zapitih in faliranih študenov. Načrtno nalivanje skupine z alkoholom, destinacija služi zgolj kot krinka za pitje. V večini primerov primitivna in zapita klientela.
Oskar – potovalna sekta, namesto vere se grejo potovanja, princip je isti, nategovanje za denar in debilizem, ki ga poskušajo zaviti v neko prestižno potovanje in ‘potovalno poduhovljenost’, ponavadi izpade tragikomično. Zadevo do neke mere rešujejo vodiči, kolikor pač gre, menda lastnik na polno nateguje tudi njih. Klientela so tisti z debelimi denarnicami in majhnimi možgani.
Eno in drugo bolj kot ne žalost. Sem pa tja se najde kakšna izjema, npr. če se pri Shappi najde normalna skupina in trezen vodič (dokler od tam ne pobegne), je lahko v redu.
Tudi TRUD ni bistveno drugačen. Poslužujejo se cenenih nastanitev verige Ibis Budget, kjer je vse od hrane do hotelskih sob res pod kritiko. Doplačila za večerjo, ki smo jo čakali kot budale več kot dve uri. Doplačilo za manjšo skupino. Potem vidiš na njihovi spletni strani, da je za to isto potovanje “čakalna vrsta”. Jih vprašaš zakaj niso rezervirali več hotelskih postelj, če je povpraševanje. Logično, da jih niso mogli, ker je hotel tako majhen. In razlog za doplačilo, ker niso presegli “magičnih 39 potnikov”.
Potem pa nam vodič pove, da naj poleg vstopnin dodamo še “prostovoljno” napitnino za voznika busa in njega. To je pa res malo preveč. Naj ju agencija pošteno plača, saj je bilo verjetno tudi to vkalkulirano v ceno potovanja.
Opravljivke, 11.08.2024 ob 19:45
Ime-vodič, 11.08.2024 ob 18:41
Lahko prosim za ime tega super vodiča za Jordanijo, Oskar.
Vse pohvale Tjaši za čudovito vodenje Maldivi, Oskar, same pohvale.
Z Oskarjem sem bila v Jordaniji septembra 2022. Vidič Branko Struga, ki je zelo načitan gospod srednjih let. Poglej na njihovo spletno stran, kjer so destinacije in odhodi.
Menim, da je primerjava med Shappo in Oskarjem malce neumestna, ker imajo vsak svojo klientelo in tudi načine potovanj. Shappa se reklamira s sloganom: Avanturistična potovanja z jajci, karkoli že to pomeni. Oskar se reklamira kot: Potovanja v stilu! Tudi to lahko pomeni marsikaj.
Na podlagi mnenj potnikov, ene ali druge agencije, boš težko dobila realno sliko. Vsak ti bo povedal, kaj ga je motilo in kaj mu je bilo všeč. kar ni nujno, da boš enako doživel in dojemala. Edino na podlagi lastnih izkušenj, se boš odločala za naprej.
Mogoče pa kot stranke želijo samo osebe, ki imajo jajca, torej moške? ‘Stil’ lahko pomeni marsikaj.
Prepotoval sem ogromno, od tega veliko večino brez agencij, je pa z (dobro) agencijo zadeva v stilu ‘možgane na pašo’, briga te za organizacijo. Zgodb je veliko, od peesdunstva vodiča v času vojne za Slovenijo, ko sem bil še zelo mlad, do dogodivščin na Zahodnem bregu (odtlej podpiram Izrael), vendar jih ne bo delil tu gor.
Agencija namenjena freelancerjem oz. ljudjem z zeeloo prilagujočim se datumskim dopustom.
Primer: dopust med božično-novoletnimi prazniki, zaradi premalo prijav odpade, ponudijo alternativo drugo leto maja…
Denar res vrnejo, se pa ne sekirajo veliko +-2 , 3 , 4 osebe… komunikacija – …
na kratko Agencija za študente Kar ni nič narobe!vemo za drugič…
Popolnoma identično. 18-dnevno potovanje, ki se je zaključilo z velikim razočaranjem in negativnimi izkušnjami. Nastanitve niso vredne tega imena, saj je bila dobesedno svinjarija v sobah, posteljina umazana, sobe plesnive, itd., cene pa seveda niso bile temu primerne.
Vodička ni imela pojma o ničemer, še prvošolček bi verjetno več povedal oz. se vsaj potrudil. Ta pa je imela posluh samo za iskanje trgovin z alkoholom, v bistvu je delovala, kot da je ona na dopustu. Forsirala, da se je čim več denarja še posebej zapravilo. Skratka, katastrofa. Nikoli več s to agencijo, pa mislim, da če bodo tako delali, bodo kratkega daha.
Moram povedati, da sva se z možem pred 14 dnevi vrnila iz potovanja po Štilanka z Maldivi. Prvič potovala s to agencijo. Zraven naju so odšli še štirje prijatelji. Skupina je bila polna 20 udeležencev. Luštna skupina, ki je bila disciplinirana in poslušna ter polna pričakovanj. Starostno smo bili mešanica vsega; mladi študentje do abrahamovcev in tudi nad 60 let. Prijetna družba. Z nami je bil tudi starejši par, ki potuje več kot 270 dni v letu, bodi si samostojno ali preko agenciji. Izredno zadovoljna. Vtisi, ki smo jih odnesli domov so bili neverjetni, vsi zadovoljni z organizacijo potovanja in seveda z vodičko Mojco, ki je res neverjetna. Obljubili smo si, da se še srečamo in, da zagotovo še gremo na pot z agencijo Shappa.
Hvala Shappa in posebna hvala za dobro irganizacijo in vse informacije Mojci.
Irena