Katastrofa v merkurju
Naš trgovski center merkur – včasih odprt od 6ih zjutraj do 7ih zvečer. Potem od 7ih do 7ih. Potem ukinejo blagajano na skladišču. Potem skladišče odprejo le do tretje ure. Potem zaprejo elektro oddelek. Potem ukinejo možnost razreza kovin. Razlog – pomanjkanje delavcev. Ja, za minimalca res noben več ne bo delal, še albanec ne. Zanimivo da malo stran topdom pa nima takih problemov, zgled tam ponujajo več od minimalca.
Minimalca? Plače v Merkurju so daleč pod minimalcem, zato pa ne dobijo ljudi. Res je da se doplačuje razliko, do minimalca, ampak za tako nizko osnovno plačo kot je v Merkurju, ni človeka na planetu zemlja, ki bi šel delati v Merkur. Naj že dokončno zaprejo to propadlo podjetje, ki je res katastrofa!
Najbolj da vsi potem gremo v Bauhaus. Kjer, če ga najdeš, te postreže blokarski študent, ki šrauba ni videl na daleč.
In potem mamice mene kot stranko v štacuni sprašujejo kaj in kako. Rad povem, samo ni to to. V Obiju in Merkurju znajo svetovat. V Merkurju se da dobiti tudi popust, samo reči je treba na blagajni.
Preverite račune vsakič, ko imate bolj drobne stvari. V Merkurju KR, prodajo največ baterij po 5 Evrov.
Imajo jih namreč na traku zraven kodnega skenerja in jih kao po pomoti poskenira še vam, ob vaših izdelkih.
Meni je celo 2 kosa poskenirala zraven mojih stvari, pa je bilo +10 Evrov, k sreči sem preveril račun takoj in mi je vrnila 10 Evrov, pa še prav preveč opravičevala se ni.
LP F
Sem naročil online, z osebnim prevzemom v kranjskem Merkurju. Da prihranim čas za brskanje med policami in denar za poštnino.
Potem pa pridem v trgovino, najprej čakam na informacijah, potem rabijo dest minut, da spesnijo prevzemnico in račun, ampak robe (nekaj manjših stvari) ne morem prevzeti na informacijah, moram v skladišče, kar pomeni v avto, potem z avtom okoli stavbe, ker je peš predaleč in vse zagrajeno. Pridem pred skladišče vse zaprto in zaklenjeno, nekaj jih že čaka, vsakih nekaj minut pozvonimo zaman. Končno se nas po kakih 15-20 minutah nekdo usmili in nam razdeli robo.
Nikoli več.
V kranjskem Merkurju so prodajalci, ki jih je v primerjavi z ostalimi podobnimi trgovinami (OBI, Bauhaus, Topdom) veliko, običajno zaposleni z medsebojnim klepetanjem in se ne pustijo motiti kupcem. V ljubljanskem Bauhausu je najti prodajalca enako zadeti na lotu. V kranjskem OBI se celo da najti prodajalca, ki ti svetuje. Samo malo moraš teči gor, dol, levo in desno med policami.
Če rabim pomoč ali nasvet grem v Topdom v Žabnico. Tam je v vsej trgovini samo en prodajalec za pultom, ampak ni gneče in ti lepo razloži in svetuje, se da vse lepo zmeniti. Všeč so mi te Topdomove prodajalne, tudi tista v Lescah, na zunaj majhne, ampak notri dobro založene.
očitno ne razumeš. ti bom narisal. merkur je produkt levičarske komunistične socijalistične sodrge. odpirajo nova in nova dleovna mesta v upravi, dokler bodo lahko. v operativi pa ni denarja in ne pogojev in ne nič. svoje hčerke in sineke levuharčke, komunisteke male lepo daj ov upravo in tam ždijo 7h na dan plačani 8h. pon. pet. in se afnajo. delavci pa crkujejo. in ko vidiš, da gre stvar tako daleč, veš da se trgovec zapira. gre v kurac. ker komunisti iz nakla pri kranju ne želijo, karkoli uredit. oni želijo da gre kolikor časa gre, kaj se dap okradit bodo pokradli in pol bodo zaprli. komunisti ne znajo nič postaviti na noge. to zanjo samo uničvat in krast.
Anonimno 3469, 11.02.2025 ob 12:36
očitno ne razumeš. ti bom narisal. merkur je produkt levičarske komunistične socijalistične sodrge. odpirajo nova in nova dleovna mesta v upravi, dokler bodo lahko. v operativi pa ni denarja in ne pogojev in ne nič. svoje hčerke in sineke levuharčke, komunisteke male lepo daj ov upravo in tam ždijo 7h na dan plačani 8h. pon. pet. in se afnajo. delavci pa crkujejo. in ko vidiš, da gre stvar tako daleč, veš da se trgovec zapira. gre v kurac. ker komunisti iz nakla pri kranju ne želijo, karkoli uredit. oni želijo da gre kolikor časa gre, kaj se dap okradit bodo pokradli in pol bodo zaprli. komunisti ne znajo nič postaviti na noge. to zanjo samo uničvat in krast.
Ehm, a ni Merkur že nekaj časa v lasti ameriškega sklada? Se mi zdi malo verjetno, da bi na profit udarjeni Ameri gledali komuniste kako jim zaposlujejo komšiluk i rodbinu po firmi.
Si pa želim, da ne propade, to bi bilo slabo za nas potrošnike.
ful bi bil ofajn zate, da prenehaš z takimi foslkulami in pametovanji, ker če gre meni to tukaj na kurac v enem stavku, kako gre še ljudme ki te poznajo. ti res nimaš pojma o gospodarstvu a ne. plus če bi tudi bilo to res je d osedaj bila amerika skrajno levuharska. sedaj z trampom je desna spet. hvala bogu. in ne vem da bi gak omu kaj prodajali. pa poznam ljudi iz nakla v merkurju. v bistvu pa je tko, zakaj bi bilo škoda? naš merkur v hočah pri mb je vedno slabši, vedno dražji vedno majn zapsolenih, vedno večja žalost. nihče več nič ne kupi. in veš ka jej razlog?? šparali so predolgo na kadru. to je problem. kader, so zanemarjali preveč let. in sedaj bodo plačali ceno gor. tako je tudi prav. svije levuharske naj zgnjijejo.
Proti Bauhausu so OK, 12.05.2023 ob 09:46
Najbolj da vsi potem gremo v Bauhaus. Kjer, če ga najdeš, te postreže blokarski študent, ki šrauba ni videl na daleč.
In potem mamice mene kot stranko v štacuni sprašujejo kaj in kako. Rad povem, samo ni to to. V Obiju in Merkurju znajo svetovat. V Merkurju se da dobiti tudi popust, samo reči je treba na blagajni.
Re proti Bauhausu so ok
imam še zdaj podaljsan nos. Cakala in cakala, pride eden mimo, ga hočem vprašati, samo zamahne z roko in šiba dalje. Čakam, morda bo pa koga poslal, če on nima časa. Čakam, nikogar od nikjer, z edinim kupcem se je v bližini ukvarjala ena prodajalka. Ko kupec odide, ji pomaham z roko, pa samo nekaj trzne z obrazom. Okej, še malo čakam, morda mora ženska na wc. Ker na praznem oddelku z belo tehniko še vedno nikogar ni bilo, sem povesila nos in odšla domov. Mene ne bodo več videli, pa še njihovo kartico nas si nekam zataknejo. Še prevelike plače imajo, naj odprejo svojo stacuno in pokažejo svojo poskočnost
soft, 12.05.2023 ob 07:47
Ni vse v denarju. Na koncu bodo postavili avtomate, hitre blagajne in to je to. Znajdite se sami. Kolikor se ceni trgovce, še dobro da sploh kdo dela v trgovini.
Imamo premalo kupcev za tolikšno prodajno površino ali drugače, preveč trgovin za premajhno kupno moč tudi ko primerjamo podobne podatke drugod po Evropi. Ni kupcev, ni prodaje in ni zaslužkov za visoke plače.
Anonimno 8834, 11.02.2025 ob 18:24
Imamo premalo kupcev za tolikšno prodajno površino ali drugače, preveč trgovin za premajhno kupno moč tudi ko primerjamo podobne podatke drugod po Evropi. Ni kupcev, ni prodaje in ni zaslužkov za visoke plače.
So mogli graditi še večje templje, kaj mislijo, da bodo samo kasirali?
jap, večje ko so te trgovine, težje je najti prodajalca, ampak jih štekam-težko delo, pritiski od nadrejenih, pritiski strank in slaba plača.
jaz ko kaj rabim, potem poiščem sama. enkrat sem rabila pomoč, ker sem iskala nastavek drog omare, ma ga nisem našla, pa toliko košaric v toliko vrstah s tem drobnim materialom.. pa vprašam prvega, me napoti nekam, iščem, vprašam drugega, me napoti drugam.. pa iščem, ne najdem.. ko vidim tretjega ga primem pod roko in taaaakoooo lepo z velkimiii očki prosim za pomoč, da me pošiljajo gor in dol jaz pa ne najdem.. in se nsmeje, položi svojo roko na mojo in greva do tapravega regala in taprave košarice. luštna postrežba, ki pa sem jo en mičken izsilila, jebiga