Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kater recept za mafine…

kater recept za mafine…

vam je res ok?

pa še nekaj bi vprašala.za mafine imam silikonske modelčke(nisem še uporabljala).kdaj se mafine da ven,ko so topli,ali se morajo ohladit,da lepo grejo iz modela?

hvala

Jaz imam v elektronski obliki neko knjižico z recepti za mafine. Če hočeš, pusti mail, pa ti pošljem.

tale knjižica: http://www.emka.si/mafini/PR/31619 ima res dobre recepte, katerekoli naredim, vedno uspejo in so slastni 🙂
pečem jih samo v modelčkih, gredo lepo ven tako topli, kot hladni

največkrat naredim kar osnovni recept za sladke mafine:
250g moke
2 žlički pecilnega praška,
80ml olja
125g sladkorja
2 jajci
250g pinjenca ( jaz dam kakšen sadni jogurt)

potem pa moka+pecilni prašek, olje+sladkor+jajca+pinjenec, oboje zmešaš, napolniš modelčke, pečeš na 180°C slabe pol ure
za boljše mafine v maso lahko dodaš še kakršnokoli sadje, marmelado v sredino,…

super so pa tudi kavini mafini:
250g moke
2 žlički pecilnega praška
3 žličke kakava
1 žlička instantne espreso kave
150ml mleka
1 vrečka instant kapučina
150ml olja
100g rjavega sladkorja
2 jajci
150g sladke smetane

moka+pecilni prašek+kakav+espreso
mleko+kapučino+olje+sladkor+jajci
zmešaš, napolniš, pečeš isto kot zgornje
na koncu dodaš na vrhu žličko smetane in potreseš s kakavom

tale recept je dober

http://www.kulinarika.net/recepti/11564/sladice/-narkocok-muffini-/

Tale je pa čisto moj recept:)

http://www.kulinarika.net/recepti/12644/sladice/muffini-moj-miha/

Pojdi v Spar ali Lidl, pa kupi pripravljeno maso za mafine-ta najtaboljši.

L.P.

jaz delam po tem receptu. Navedene so suhe in mokre sestavine: obe moki (polnozrnata in namenska), pecilni, cimet in sodabikarbona so suhe sestavine, jajca, olje in jabolka pa mokre. Doma imam napisano, da moraš suhe sestavine zamešat v mokre. Do zdaj so ratali zmerom ful dobri mafini, mularija jih obožuje, tudi največji, ki ne je sadja 🙂

http://www.gurman.eu/recepti.php?S=6&Article=4922

New Report

Close