Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Katera avstrijska smučišča so vam všeč?

Katera avstrijska smučišča so vam všeč?

Tisti, ki kaj smučate v Avstriji, katera smučišča v Avstriji so vam najbolj všeč? Pa zakaj?

Peca mi cool

Najlepši moški so na avstrijskih smučiščih.

Tirolska je najboljša, ampak tudi hudo draga. Smučišča super, okolica izjemna, cene pa adijo pamet.

Klippitztorl, Mokrine,  Osojščica…

Uffff… ogromno jih je!

Bom omenil samo tiste iz zadnjih let, ki so mi res pri srcu.

Mokrine (Nassfeld) – raznolikost terenov, dovolj dolge proge in dovolj terenov, da se ne naveličam hitro. Tudi hude gneče navadno ni. Če je svež sneg so fajn freeride možnosti.

Schladming – fajn strmi tereni, raznolikost.

Flachau / Zauchensee – fajn tereni, dovolj površin, tudi dovolj freeride terenov.

Kitzbuhel – všeč mi je možnost presmučati cel greben hriba od mesta do pass Thurna – in nazaj.

Turracher Hohe – ima nek poseben občutek, pa tistih par prog po gozdu mi je všeč. A samo ob ne-popularnih dnevih, da ni gneče.

Villach

Rok, hvala za konkreten odgovor.

Drugače pa ja, tudi mene vleče Kitzbühl. Tirolska pa tako ali tako.

Tirolska je fajn, a južna Tirolska ima res enkratne (in meni še bolj všečne) scene oz poglede. Pa tudi smučišča v Dolomitih so nekaj posebnega.

Tam okrog Lienza je še za pogledat za smučarijo če si ravno kje v bližini.

Povejte malo kako se pa ogovarja moške na smučiščih? Kakšni triki kako se naj jim približam?

Kaj pa smučišča z otroke, ki znajo srednje dobro smučat 6 do 9 let?

Klinc pa avstrijska smučišča.

Edino v Avstriji se mi je do zdaj zgodilo, da so mi ukradli smučarsko opremo. In sicer na Osojščici (Gerlitzen).

Sploh ni bila neka huda znamka, šlo je za ceneno robo.

To se mi do zdaj ni zgodilo niti v Bosni.

Kitzbuhel, Saalbach, Flachau (in ostala povezana smučiča), Hochkonig, Zillertal. Na večino od teh pa ni za iti, ko imajo Nizozemci počitnice.

Kope. Danes bo tam Severina.

Odgovor na objavo uporabnika
V Avstriji kradejo, 17.12.2022 ob 12:37

Klinc pa avstrijska smučišča.

Edino v Avstriji se mi je do zdaj zgodilo, da so mi ukradli smučarsko opremo. In sicer na Osojščici (Gerlitzen).

Sploh ni bila neka huda znamka, šlo je za ceneno robo.

To se mi do zdaj ni zgodilo niti v Bosni.

Meni je bilo najhujše, ko sem blizu smučišča seksala z lepim Hansom. Bila je noč in seksala sva v topli spalki. Zraven je v tla zapičil baklo. Nato je odšel scat, V resnici pa je vzel svojo obleko in mojo z vsem mojim denarjem, dokumenti…in pobegnil.

Ostala sem sama in gola. Pričakovala bi, da bi mi edino kakšpen jugovič naredil, ne pa avstrijski Hans.

no ja wenga, 17.12.2022 ob 13:10

Meni je bilo najhujše, ko sem blizu smučišča seksala z lepim Hansom. Bila je noč in seksala sva v topli spalki. Zraven je v tla zapičil baklo. Nato je odšel scat, V resnici pa je vzel svojo obleko in mojo z vsem mojim denarjem, dokumenti…in pobegnil.

Ostala sem sama in gola. Pričakovala bi, da bi mi edino kakšpen jugovič naredil, ne pa avstrijski Hans.

MEHMET ti tega nikoli ne bi naredil a ne? 🙂

Nam je najbolj všeč Turracher Hohe, ni pa ravno za najbolj zahtevne smučarje. Nam je fajn, ker ima zelo simpl kratke proge za otroke in neznalce, pa tudi nekaj malo daljših in zahtevnejših prog za dobre smučarje. Pa vse je na kupu, še ledeno jezero imaš tam. Pa še relativno blizu je, tudi za enodnevno smučanje (če se pelješ z Gorenjske).

Meni je všeč Kačberg. Predvsem zaradi dostopa. Je skoraj ob avtocesti. Diretisima je tudi fajn proga. Sicer malo preveč naravnost in z zastarelo 3-sedežnico. Nasproti ne tudi nekaj finih prog. Za otroke imaš pa tudi udobno ravnopravšnjo 4-sedežnico. Ni pa tako ogromno kot npr. Mokrine ali Bad Kleinkirchheim.

Turracher Hohe mi ravno zaradi distopa ni. Prideš v Bad Kleinkirchheim in bi že rad smučal. A jok, gremo še naprej.

Noben še ni omenil Zeel am see. Meni je bilo tam res super. Prej smo hodili tudi v Bad K., Bad Gastein, Saalbach, Kitzbùll in Katchberg. Super ampak najboljši je Zell am see in Kaprun.

Je pa tako, da so mi avstrijska smučišča precej ozka. Kar se tiče tega, so meni boljši ITA.

Ortisei, santa cristina( imaš potem sella ronda plus marmolada), alta badia in civetta.

Bolj prostrano in bolj svobodno.

Kaj pa Obertaueren?

Nam je všeč.

Meni avstrijska po vrsti:

1. Zillertal Arena – vsi ostali hribi v bližini.

2. Turracher Hohe (še posebno ko ni navala Madžarov, Čehov itd.)

3. Katschberg

4. Heiligenblut (še posebno ko je veliko snega, če ga ni je brez veze).

5. Bad Kleinkirchheim in Gerlizen za 1 dan sta super.

6. Molltaler Gletscher za 1 dan ko je super sončno, drugače ni za 1 uro.

Italija – Drei Zinnen Dolomiten

Čudno, 17.12.2022 ob 15:27

Noben še ni omenil Zeel am see. Meni je bilo tam res super. Prej smo hodili tudi v Bad K., Bad Gastein, Saalbach, Kitzbùll in Katchberg. Super ampak najboljši je Zell am see in Kaprun.

Je pa tako, da so mi avstrijska smučišča precej ozka. Kar se tiče tega, so meni boljši ITA.

Ortisei, santa cristina( imaš potem sella ronda plus marmolada), alta badia in civetta.

Bolj prostrano in bolj svobodno.

Res, kar se prostranosti tiče. Zato imam rad Jahorino v Bosni. Tam lahko smučaš po zares velikem pobočju, na urejenem terenu ali na divje.

Fino pa je tudi obsmučarsko življenje. Najameš hiško, ki je sredi smučarske proge. Škoda, ker je tudi njihov furs zatežil. Včasih so bakice pri spodnjih postajah vseh žičnic postavile štante in si kar med smučanjem, preden si šel na 6-sedežnico cuknil enega kuhančka ali takratkega.

Uf, hvala, kar nekaj ok predlogov in opisov.

New Report

Close