Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek katera goba je to?

katera goba je to?

Mogoče kdo ve, kateri gobi sta prvi dve na sliki? Desna vem da je jurček, za drugi dve pa nisem prepričana…

[img]http://shrani.si/f/3n/7I/4mVALiW7/gobice.jpg[/img]

Gabrov dedek.

Brezov goban, ki zraste tudi pod bukvo…..brezovček….pa še ima imen…..

To je ajvarjev klopotec ali po latinsko akvetrum padilus.

Kdo ima sedaj prav? 🙂 Verjetno je v vsakem primeru užitna?

Je to, da bet potemni, ko ga obrezeš, kakšen znak?

Ne pojej če nisi prepričana.
Pusti pri miru gobe če nisi sigurna.
Jutri pojdi spet v gozd pa naberi Jurčke in Lisičke.

Ker če boš to pojedla se lahko zastrupiš v najboljšem primeru se boš pa vsa posrala.

Če pomodri se ga ne dotikaj……..

Brez skrbi. Če ne bom 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} prepričana, ne bo jedla. Ampak hvala za opozorilo.

Glede na zadnji odgovor gredo potem te gobe v smeti.

Odnesi nazaj kjer si našla……..bom jih jaz spedenu…

kojič – po prleško … najdeš lahko tudi take z oranžnimi kapicami. Meni so dobri.

Zakaj ste jih prinesli domov? da jih boste vrgli v smeti?!? Če jih ne nameravate pojesti, jih odnesite nazaj v gozd!!

U ja, zaf*kala sem, gabrov dedek je nekoliko drugačen, ponavadi naberemo tako ene kot druge in sem zamešala. Drugače je pa povsem užitna goba 😉

Eh…..ne komplicirat……….gobe so težke……pustite jih pri miru……

Gob ne nosi nazaj v gozdo sploh če so barvo spremenile.Potem jo pa kaka zival poje ker ima vonj po cloveku in dobi drisko in nasledni gobar bo stopil v gnoj.
Gobe daj v vrecko in v zelen kontejner ali pa jih daj TAŠČI.

Prvi dve gobi sta gabrov ded ali brezov goban – ne vem čisto natančno kateri je kateri, pri nas jimrečemo turki in so užitni, celo zelo dobri. Tretji na sliki pa je tudi goban, ki mu rečemo jurček. To pa itak veš, da je užiten.
Upam, da še niso pristali v smeteh. Pa dober tek!.

http://www.uporabi.net/

dedec … se mu reče pr nas

režeš ga direktno v slan krop in ne potemni … tako zelo fejst

prav! Pet!

Z zagotovostjo trdim, da gre za brezovčka ali pa turka, pod več imeni se to vodi. Vsi trije so užitni. Prva dva režeš nad soparo, da ne oksidirajo, torej direktno v krop. Sicer pa ne trgaj, če nisi prepričana, tisti ki jih pozna jih bo z veseljem pobral, ti namravaš pa zavreči.

Od kod ti ideja, če goba pomodri se je ne dotikaj. Brezovček namreč pomodri, Hrastov Turek tudi pomodri, prav tako večina vrst jurčkovpomodri, ki so ravnotako užitni.

Od kod ti ideja, če goba pomodri se je ne dotikaj. Brezovček namreč pomodri, Hrastov Turek tudi pomodri, prav tako večina vrst jurčkov pomodri, ki so ravnotako užitni.

New Report

Close