Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Katera je najdaljša slovenska beseda, a kdo ve?

Katera je najdaljša slovenska beseda, a kdo ve?

S prijatelji smo se šli stavit, pa me firbec, če kdo od vas tule gor ve, katera je najdaljša slovenska beseda?

Hvala bistrim glavam, ki bodo našle pravi odgovor!

Otorinolaringologija

Katera je najdaljša slovenska beseda?

Malo sem brskal po slovarju, ki sem ga sestavljal sam, takrat, za črkovalnik. Našel sem te besede: konstitucionalizirančeva (24), psevdoaristokracijskega (24), konstitucionaliziranost (23), internacionalizacijska (22), transsubstanciacijskega (22).

Vprašal pa sem tudi gospoda Braneta Gradišnika, ki je odgovoril takole: prva res slovenska v SSKJ: petinsedemdesetletnica (seveda pa si lahko sam sestaviš: tisočdevetstosedemindesetdesetletnica Kristusovega rojstva…). Resda je to lahko tudi ženska, stara 75 let… Imaš pa variante: stoenaidvajsetleten starec… ipd.

Prva spodobna slovenska beseda (brez tujk), ki je resda še sestavljenka, pa je = samozadovoljevanje (18 črk)!

Prva nesestavljenka, ki nima tujih primesi, je = zastrupljevalnica (17 črk)!

Tole so najdaljše 4 besede v SSKJ:

buržoaznonacionalističen (26), vsezaverodomcesarjevstvo (24), marksistično-leninističen (24) (ta je sumljiva), starocerkvenoslovanščina (24). (05.03.97)

Oglasil pa se je obiskovalec te strani, gospod Rok Krulec in dodal besedo prestolonaslednica (18). (26.03.97)

Gospod Anton Linec pa dodaja še prestolonasledništvo (20). (11.04.97)

Back/Nazaj

Malo za hec. V pekarni Vrhnika prodajajo provansalsko pecivo. In je danes kupec za mano naročil pravoslavsko pecivo. Prodajalka se je nasmejala, jaz tudi.

L O L ::))))

Pred leti je bil natečaj za najdaljšo besedo, če se prav spomnim. In če se ne motim, so ga na neki točki končali, ker so prihajala na plan samo še vedno znova dolga imena kemičnih spojin…

srečno Bodi, kar si, ostalih je tako že preveč!

beseda s 26 črkami DIALEKTIČNOMATERIALISTIČEN. Je pridevnik s pomenom: nanašajoč se na dialektični materializem

srečno Bodi, kar si, ostalih je tako že preveč!

Ne vem če ni tole bolj hec no…v eni od podobnih debat sem zasledila besedo : ” popikapokapikapokavati ” 22 črk in naj bi pomenila pokanje z bičem za živino. Ampak v primerjavi z zgornjimi je res bolj vajeniška.

lp tinca

Ja po moje je elastika, ki se lahko nateguje v nedogled.

lp

ne ni

Meni naj lepša slovenska beseda Stillstandsueberwachung(22)

Odgovor na objavo uporabnika
Lx , 20.12.2006 ob 18:28

Otorinolaringologija

Točno to besedo sem imela tudi jaz v mislih, me zanima ali je najdaljša.

Najdaljša slovenska beseda:

Sloveniobalkistanopolitičnizemnezastopimkajpomeninevolitibutlepolitičneletozaletominostajatiidiot

malo za hec 😀

PRAPRAPRAPRAPRAPRAPRAPRAPRAPRAPRAPRAPRAPRAPRAPRAPRAPRABABICA

😀

…in najbrž tudi med najstarejšimi, če preštejemo leta od njenega rojstva 😀

Najboljbranstarševskičveknamedovernet 😅☺️☺️☺️

New Report

Close