Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Katera jed iz mesa vam je najljubša?

Katera jed iz mesa vam je najljubša?

Meni svinjska ledvena pečenka. Mljask. Ravno danes smo jo jedli za kosilo.👌

Katera mesna jed pa je vam najljubša?

Vse 😁
ok, en uležan goveji biftek 😋
Pa čez urco, dve, ena slastna svinjska rebrca na žaru 😋
Na konc pa ob klepetu in kozarcu terana, en majhen nožek, pa kuhan goveji rep iz juhe 😍

Divjačina, kak srnin golaž.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Musaka. Samo taka k jo nardi mami. 😀 Malo prepeče začinjeno mleto meso. Potem doda narezan surov krompir. Pusti, da se malo speče vse skupaj, proti koncu pa še po vrhu polije mešanico jajc in kisle smetane. Love it.

Ta je pa težka… Zelo rada imam jedi iz mletega mesa. Vedno kupim pri mesarju v kosu meso in doma meljem. Pa še zelo priročno je, ogromno možnosti priprave in kombiniranja z drugimi sestavinami. Imamo pa nasplošno vsi doma radi meso, čeprav ga ne jemo vsak dan, ker tudi zelenjavo obožujemo in smo se navadili na mesne obroke vsak drugi do tretji dan.

1. dva tedna doma zorjen in uležan T-bone na grilu
2. doma narejeni in začinjeni čevapi – meso v pravem razmerju ( ovca-govedina), česen, sol, sveži koriander, poper, limetin sok – nobeneh industrijskih aditivov. Ližejo prste vsi, ki to pri nas jedo 🙂
3. goveja pečenka – špikana z mandlji
4. medaljoni svinjske ribice s slivami in konjakom
5. piščančji curry( postrežen z jasminovim rižem)

Pred leti sem imela obdobje, ko sem jedla piščanca na 101 način. Sedaj ga le še redko.
Težko bi rekla, kaj imam najraje. V bistvu nisem nek grozen mesoljubitelj.

Segedin, čufti v paradižnikovi omaki s pirejem, kakšne azijske jedi s piščancem, sočen biftek, ribe na žaru, pečen piščanec na žaru z zelenjavo, kvrguša, čevapi…
nisem več vegi, samo bolj redko jem meso 🙂

cevapvici… taki socni peceni in cufti

Kako zoriš meso doma?

Ful mi je dobro tisto počasno pečenje na nižji temperaturi. Govedina, svinjina, … pa da je sočna (mastna).

Haha, sedem let veganstva, zdaj pa bi samo še tole.


No k tebi bi pa z veseljem prišel na kosilo, samo povabi me… Res sem očaran.

Aja še to , že nekdo višje te sprašuje kako zoriš meso za stejk, daj razloži še nam, sam se tega še nisem lotil, vedno sem kupoval pripravljene, kolega je sicer nekaj poizkušal s suhim zorjenjem pa je vse moral pes pojesti ker je postajalo zeleno…

Kakšna kuhana kokoš iz juhe ali pa kalamari, včasih tanek piščančji ali puranji pohan ali na žaru, ribe. Na splošno ne jemo dosti.

Kako zoriš meso doma?
[/quote]

Zavakumirano , odsesan zrak- v spodnjem predalu hladlnika , na cca. 7 stopinjah.

Super…mami povej da,ko se bo lotila naslednje musake,naj še po vrhu razstrosi nariban poltrdi sir,gauda ali edamec…in umakne kislo smetano…poskusi tudi to,the best ever….

Nisem ljubitelj mesa, najbolj mi je pa všeč hamburger s tanko plesko, veliko solate, čebule, paradižnikom, kislimi kumaricami, sirom in veliko omake, tako da okus da vse drugo razen mesa, tudi z mesnimi nadomestki mi je enako dober.

Sprasujes za jed in omenjajo se musake, segedini in cufte, zame to ni meso, zame je to nekaj zmiksano…

Sem res prava mesojedka, meso jem vsak dan in pri mesu nisem izbrcna glede porekla mesa, jem tako meso domacih zivali kot divjih, obozujem pa tudi ribe in morske sadeze, skratka, lahko jem meso z mesom. Preferiram rdece meso pred belim, ta suha in pzsta mi niso vsec, ce ni zraven ali socna omaka ali pa je kos mesapripravljen tako, da ni suh in pust.

Najraje imam kos mesa, razlicno zacinjen, pac kar pase na doticno vrsto mesa, pa tudi to mi vcasih pase bolj, vcasih manj zacinjeno, a peceno mora biti lepo pocasi, da se v bistvu mehca in da je na koncu mehko in socno, da ko ugriznes vanj, se ti meso topi v ustih, ti se pa topis v njegovem okusu.

Daleč pred vsemi je pulled pork, oz. nacufana svinjina. 24 ur v sous vide in 2 uri dimljenja na žaru.

Drugo mesto kakšne dober stejk na žaru, flam + čimičuri omaka gor.

Potem pa pride še vse ostalo.

Doma narejeni ( in začinjeni samo s soljo, poprom in česnom ) čevapčiči in ražnjiči -pečeni na pravem ogljenem žaru.

New Report

Close