Katera jed iz mesa vam je najljubša?
Ta je pa težka… Zelo rada imam jedi iz mletega mesa. Vedno kupim pri mesarju v kosu meso in doma meljem. Pa še zelo priročno je, ogromno možnosti priprave in kombiniranja z drugimi sestavinami. Imamo pa nasplošno vsi doma radi meso, čeprav ga ne jemo vsak dan, ker tudi zelenjavo obožujemo in smo se navadili na mesne obroke vsak drugi do tretji dan.
1. dva tedna doma zorjen in uležan T-bone na grilu
2. doma narejeni in začinjeni čevapi – meso v pravem razmerju ( ovca-govedina), česen, sol, sveži koriander, poper, limetin sok – nobeneh industrijskih aditivov. Ližejo prste vsi, ki to pri nas jedo 🙂
3. goveja pečenka – špikana z mandlji
4. medaljoni svinjske ribice s slivami in konjakom
5. piščančji curry( postrežen z jasminovim rižem)
Sprasujes za jed in omenjajo se musake, segedini in cufte, zame to ni meso, zame je to nekaj zmiksano…
Sem res prava mesojedka, meso jem vsak dan in pri mesu nisem izbrcna glede porekla mesa, jem tako meso domacih zivali kot divjih, obozujem pa tudi ribe in morske sadeze, skratka, lahko jem meso z mesom. Preferiram rdece meso pred belim, ta suha in pzsta mi niso vsec, ce ni zraven ali socna omaka ali pa je kos mesapripravljen tako, da ni suh in pust.
Najraje imam kos mesa, razlicno zacinjen, pac kar pase na doticno vrsto mesa, pa tudi to mi vcasih pase bolj, vcasih manj zacinjeno, a peceno mora biti lepo pocasi, da se v bistvu mehca in da je na koncu mehko in socno, da ko ugriznes vanj, se ti meso topi v ustih, ti se pa topis v njegovem okusu.