Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Katera kava vam je najboljša?

Katera kava vam je najboljša?

Meni Hausbrandt in Segafredo…vse ostalo je drek, med drugim tudi Julius Meinl..

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

illy

[img]https://encrypted-tbn1.google.com/images?q=tbn:ANd9GcT_4ydVG3I42pEBa_JvYHxuKeaoSLJ17PBTfN5YoTHYMUuA1R2sEg[/img]
Zakon.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx boljše živet v lahki diktaturi kot v težki demokraciji xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx več na blogu, http://www.fj-produkt.com/

Lavazza rossa za espreso na avtomaticni masini. Kava je res dobra. Illy v kaficu je doberkaj je z zapiski 146 3 psihoterapija 16.07.12 12:51 od psihoterapija
, doma sem ga kupila in je bila kava iz automata prav zanic, drag pa x2 glede na Lavazzo.

DRRR, bi te bilo kaj manj, če bi zapisal “Meni je dobra ta in ta; ostale mi niso všeč” Če že odpreš temo, kjer naj bi vsak izrazil svoje mnenje in svoj okus, potem ne bodi že v štartu žaljiv… če zmoreš.

Sicer pa mi je zelo dobra kava iz ene male privatne lokalne pražarne. Nič znamka, samo sveže pražena, in to ne premočno. 🙂

ni mi jasno kaj si nabasala.

brasil, kuham turško

ni mi jasno kaj si nabasala.[/quote]

Samo da si ti bolj jasna…

Kupila sem v taki dozi, kot je zgoraj slika, sem pa vzela prav za espreso in v zrnju, ne mleta. Tako zanic, da sem prav cakala, da porabim, pa se draga k zafran.

illy! Ampak v kavarni

Aaaa pojma nimam kaj je vrglo v tekst mi, neka psihoterapija, pisem na telefoncku ampak nimam pojma od kje mi je to vrglo notri. Sem te razumela, da ne ves kaksno kavo sem kupila zato sem ti se enkrat razlozila.

Kaj je s tabo konkretno narobe?

Kaj je s tabo konkretno narobe?[/quote]

Izgubila sem zapiske iz psihoterapije in sedaj se mi je cisto strgalo, pa nic ne skrbi, ze klicem resilca :-))

Nimam posebne “ljubice”.

Doma mešam 2/3 barkafe, ki mora biti tam pri številkah 3 ali vsaj 2. Enke ne vzamem, ker je kisla. Potem pa dodam še 1/3 Loka kavo ali Brasil ali Santano, ker jih pač dostikrat dobim.

Drugače je najboljša kava, če 4 različne znamke zmešaš skupaj.

Kar se pa kave Hausbrand tiče, bi jo moral poskusiti pred 30. leti! Takrat pa je bila to res KAVA. Je je šlo iz Italije za Dubrovnik skozi moje roke kar nekaj 100 kg. Bil je dober zaslužek:-))

Definitivno barcafe, čez tega ga ni.

O kakšnih številkah pišete, tega ne razumem:” ki mora biti tam pri številkah 3 ali vsaj 2. Enke ne vzamem, ker je kisla”

Me prav zanima, ker včasih je barkava super, včasih pa tako prežgana, da je ne spravim po grlu

Po odgovorih se niti ne čudim monovski zaplankanosti….v mojem družbenem krogu se pogovarjamo izključno še o Illy, Lavazzi in Crem caffe…
Vi pa o enih jebenih barkafejih, turških, domačih pražarnah, itd…

Kofe se poskuša izključno kratko oz. makijato, seveda brez kakršnihkoli drugih dodatkov…če bi bili tega sploh zmožni(poleg okušanja), ne bi flancali takih oslarij…nimate pojma o okusih in kvaliteti..tako kot na ostalih nivojih…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Lavazza, Segafredo 🙂 Illy mi nič kaj posebnega, glede na ceno. Je pa tudi ok Tchibo 🙂

Obožujem espresso 🙂

Ja potem se pa drži svojega “družbenega kroga” [img]http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/o030.gif[/img] namesto da otresaš q*ac na nekem zahojenem monu.

Kave, dragi dr, ne naredi nalepka, ampak (med drugim) pravilno praženje. In to čim bolj na sveže. Saj ni nič hudega, če nisi prišel dalje od etikete s ceno. Ampak, dragi dr, oseba, ki misli, da se v kavo naliva mleko, pač, oprosti, ne more pametovati o kavi. De, vprašaj drugič raje, ali je boljša divka ali proja. Ker to se meša z mlekom.

Barcafe se je malo poslabšala se mi dozdeva, Illy mi je zelo všeč ampak žal zame predraga za vsak dan, ker kave dnevno spijeva z možem kar precej, Santana za silo, občasno kupim kakšne znamke, ki jih niti dobro ne poznam ampak noben presežek. Pred kratkim sem pila neko bio brazilsko drago zadevo ampak je bila tako močna in intenzivnega okusa, da mi ni ravno potegnilo.Torej Barcafeja – turška kava v končni fazi največ spijem, tale nova supreme al kaj je že čisto v redu. Drugače pa redno zahajam na dobro kavico, ponavadi kapucino v kavarne. Ampak le kako bi se moj kmetavzarski okus lahko primerjal s prefinjenim okusom nekoga, ki pije le makiato zvneče znamke ccccc.

Meni je dobra franckova, sicer pa prisegam na zeleni čaj in mi je ravno do Zenice za blagovne znamke kofeta:)

O kakšnih številkah pišete, tega ne razumem:” ki mora biti tam pri številkah 3 ali vsaj 2. Enke ne vzamem, ker je kisla”

Me prav zanima, ker včasih je barkava super, včasih pa tako prežgana, da je ne spravim po grlu[/quote]

Z desne strani /bočna stran/ imaš rok trajanja, potem je presledka za eno številko, nato pa imaš: 1, to je kava prve izmene. Ko poženejeo stroje, gre po ceveh še ona kava, ki je sinoči ostala notri v toplih rorih, zato je čudnega okusa – kisla ali kot da bi bila preveč pražena. Potem imaš 2. Ta je dobra, potem imaš pa še 3., to pomeni 3. izmena, ta je pa najboljša, žal jo v trgovini redko dobiš. Če jo, si jo vzemi maksimalno, bog ve kdaj jo boš spet narajmala. Se pa splača na policah malo pregledat, pri nas v Tušu sem pogruntala, da je 3 rada skrita kje bolj zadaj, spredaj pa dominira 1. Te številke gledam samo na Barkafeju, za druge znamke niti ne vem, če obstajajo te številke. Kadar melješ kavo doma, pusti par minutk odprto /na zraku/, če jo boš takoj zaprla v posodo, bo kisla; zanič.
Vonj in okus kave poudari mali košček črne čokolade, dodane v že natočeno šalico. Ali noževa konica cimeta dvigne dobro razpoloženje:-)

Frank, divka, proja

Segafredo

nescafe, zelena flaška

New Report

Close