Katera kava vam je najboljša?
[img]https://encrypted-tbn1.google.com/images?q=tbn:ANd9GcT_4ydVG3I42pEBa_JvYHxuKeaoSLJ17PBTfN5YoTHYMUuA1R2sEg[/img]
Zakon.
DRRR, bi te bilo kaj manj, če bi zapisal “Meni je dobra ta in ta; ostale mi niso všeč” Če že odpreš temo, kjer naj bi vsak izrazil svoje mnenje in svoj okus, potem ne bodi že v štartu žaljiv… če zmoreš.
Sicer pa mi je zelo dobra kava iz ene male privatne lokalne pražarne. Nič znamka, samo sveže pražena, in to ne premočno.
Nimam posebne “ljubice”.
Doma mešam 2/3 barkafe, ki mora biti tam pri številkah 3 ali vsaj 2. Enke ne vzamem, ker je kisla. Potem pa dodam še 1/3 Loka kavo ali Brasil ali Santano, ker jih pač dostikrat dobim.
Drugače je najboljša kava, če 4 različne znamke zmešaš skupaj.
Kar se pa kave Hausbrand tiče, bi jo moral poskusiti pred 30. leti! Takrat pa je bila to res KAVA. Je je šlo iz Italije za Dubrovnik skozi moje roke kar nekaj 100 kg. Bil je dober zaslužek:-))
Po odgovorih se niti ne čudim monovski zaplankanosti….v mojem družbenem krogu se pogovarjamo izključno še o Illy, Lavazzi in Crem caffe…
Vi pa o enih jebenih barkafejih, turških, domačih pražarnah, itd…
Kofe se poskuša izključno kratko oz. makijato, seveda brez kakršnihkoli drugih dodatkov…če bi bili tega sploh zmožni(poleg okušanja), ne bi flancali takih oslarij…nimate pojma o okusih in kvaliteti..tako kot na ostalih nivojih…
Ja potem se pa drži svojega “družbenega kroga” [img]http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/o030.gif[/img] namesto da otresaš q*ac na nekem zahojenem monu.
Kave, dragi dr, ne naredi nalepka, ampak (med drugim) pravilno praženje. In to čim bolj na sveže. Saj ni nič hudega, če nisi prišel dalje od etikete s ceno. Ampak, dragi dr, oseba, ki misli, da se v kavo naliva mleko, pač, oprosti, ne more pametovati o kavi. De, vprašaj drugič raje, ali je boljša divka ali proja. Ker to se meša z mlekom.
Barcafe se je malo poslabšala se mi dozdeva, Illy mi je zelo všeč ampak žal zame predraga za vsak dan, ker kave dnevno spijeva z možem kar precej, Santana za silo, občasno kupim kakšne znamke, ki jih niti dobro ne poznam ampak noben presežek. Pred kratkim sem pila neko bio brazilsko drago zadevo ampak je bila tako močna in intenzivnega okusa, da mi ni ravno potegnilo.Torej Barcafeja – turška kava v končni fazi največ spijem, tale nova supreme al kaj je že čisto v redu. Drugače pa redno zahajam na dobro kavico, ponavadi kapucino v kavarne. Ampak le kako bi se moj kmetavzarski okus lahko primerjal s prefinjenim okusom nekoga, ki pije le makiato zvneče znamke ccccc.
O kakšnih številkah pišete, tega ne razumem:” ki mora biti tam pri številkah 3 ali vsaj 2. Enke ne vzamem, ker je kisla”
Me prav zanima, ker včasih je barkava super, včasih pa tako prežgana, da je ne spravim po grlu[/quote]
Z desne strani /bočna stran/ imaš rok trajanja, potem je presledka za eno številko, nato pa imaš: 1, to je kava prve izmene. Ko poženejeo stroje, gre po ceveh še ona kava, ki je sinoči ostala notri v toplih rorih, zato je čudnega okusa – kisla ali kot da bi bila preveč pražena. Potem imaš 2. Ta je dobra, potem imaš pa še 3., to pomeni 3. izmena, ta je pa najboljša, žal jo v trgovini redko dobiš. Če jo, si jo vzemi maksimalno, bog ve kdaj jo boš spet narajmala. Se pa splača na policah malo pregledat, pri nas v Tušu sem pogruntala, da je 3 rada skrita kje bolj zadaj, spredaj pa dominira 1. Te številke gledam samo na Barkafeju, za druge znamke niti ne vem, če obstajajo te številke. Kadar melješ kavo doma, pusti par minutk odprto /na zraku/, če jo boš takoj zaprla v posodo, bo kisla; zanič.
Vonj in okus kave poudari mali košček črne čokolade, dodane v že natočeno šalico. Ali noževa konica cimeta dvigne dobro razpoloženje:-)