Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek katera knjiga o najstništvu – help!

katera knjiga o najstništvu – help!

Živjo!
Očitno moja devetletna hčerka dejansko prestopa svoja otroška leta in se že začenja razvijati. Vrsto pogovorov sva že imeli, stopenjsko, kot so pač prihajala vprašanja.
A sedaj se mi zdi, da bi bilo najbolje prav nabaviti kakšno knjigo na temo spolnosti, razvijanja telesa, vseh sprememb, ki jih doživljaš – skratka, ne toliko psihični, vedenjski vidik kot telesni.
Mi znate svetovati, katera bi bila najbolj primerna knjiga, katero ste ve nabavile in pregledale skupaj s hčerko oziroma ji jo dale za prebrati in jo ve priporočate?
LP!

čas deklištva-Mirriam Sttopard

To sem imela tudi jaz ko sem bila najstnica in sem marsikdaj pokukala not. Dobra knjiga.

jst tud,in jo imam še sedaj ,šparam za našo 8 letnico…

Tole knjigo je letos dobila za darilo naša enajstletnica od sorodnikov.
Meni se zdi zelo prijazna knjiga… niso le besede, besede, besede… ampak so strani obogatene s slikicami, risbami in smešnimi risbicami.

Velja si jo ogledati!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Knjiga, narejena po principu vprašanje – odgovor, je tudi Ej, punca. Dobiš jo v knjigarnah. Obdela precej področij, tako telesno kot tudi sicer odnose do šole, staršev, prijateljev, drog,… Kupila sem jo nečaku (ki je sicer malo starejši), ampak je bila toplo sprejeta z njegove srani in tudi strani staršev. Mogoče sicer za malo starejše, ampak kot pomoč staršem se je meni zdela fajn.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Tudi mi še hranimo Čas deklištva, ki je bila prebrana od črke do pike nevemkolikokrat 🙂

Priporočila bi še sledeče:
* TISTI DNEVI (podrobno o menstruaciji)
* DEKLIŠKI POGOVORI
* Patricia Mennen, Birgit Rieger: DRUGAČNA KNJIGA ZA DEKLETA
* Gaby Schuster: SKRIVNOSTI ODRAŠČANJA ZA DEKLETA

Lep pozdrav,
Z.

Punce, vsem najlepša hvala za info!

New Report

Close