katera knjiga o najstništvu – help!
Živjo!
Očitno moja devetletna hčerka dejansko prestopa svoja otroška leta in se že začenja razvijati. Vrsto pogovorov sva že imeli, stopenjsko, kot so pač prihajala vprašanja.
A sedaj se mi zdi, da bi bilo najbolje prav nabaviti kakšno knjigo na temo spolnosti, razvijanja telesa, vseh sprememb, ki jih doživljaš – skratka, ne toliko psihični, vedenjski vidik kot telesni.
Mi znate svetovati, katera bi bila najbolj primerna knjiga, katero ste ve nabavile in pregledale skupaj s hčerko oziroma ji jo dale za prebrati in jo ve priporočate?
LP!
Tole knjigo je letos dobila za darilo naša enajstletnica od sorodnikov.
Meni se zdi zelo prijazna knjiga… niso le besede, besede, besede… ampak so strani obogatene s slikicami, risbami in smešnimi risbicami.
Velja si jo ogledati!
Vladka
Knjiga, narejena po principu vprašanje – odgovor, je tudi Ej, punca. Dobiš jo v knjigarnah. Obdela precej področij, tako telesno kot tudi sicer odnose do šole, staršev, prijateljev, drog,… Kupila sem jo nečaku (ki je sicer malo starejši), ampak je bila toplo sprejeta z njegove srani in tudi strani staršev. Mogoče sicer za malo starejše, ampak kot pomoč staršem se je meni zdela fajn.