katera krema za 40+
Imam jih 40 in do zdaj sem uporbljala kremo za obraz za najstnike, ta mi je bila še najboljša v vseh pogledih. Zdaj ugotavljam, da mi nekako ni več ok in sem poskusila dve kremi za 30+ in 40+, ampak mi nobena ne odgovarja, se mi zdi, da mi kar zapackata kožo, ne znam opisat, ampak ni ok.
Nimam gub, verjetno genetsko, ker ima moj oče pri 80+ le smejalne gube in nekaj na čelu, mama pri 70+ pa komaj opazne gube okoli oči, moja koža je prej mastna kot suha, tako da sklepam, da gubam nisem podvržena.
Polei se največkrat sploh ne mažem s kremo, razen če me ujame sonce in koža dela ok, pozimi je pa zdaj bolj suha in se moram mazat vsak dan, a najstniška krema mi ne navlaži dovolj kože.
Mi lahko svetujete kako kremo, ki ni predraga? Katera je vam ok?
Ne bom skrivnostna, ker vam privoščim, da ste tudi ve lepe
Že več kot eno leto uporabljam samo še čisto arganovo olje. Kar tisto, ki ga kupite v živilskih trgovinah. V kozmetičnih trgovinah vas pride predrago, pa še parfumirano je. Cena je 15 do 35 € za četrt litra. Malo smrdi, ampak se navadiš.
Poradira skoraj vse gube. Drobne gubice izniči, globoke zelo omili. Pomladi te za minimalno 10 let.
Uporabljam ga tudi za suho kožo na petah. Edina stvar, ki res funkcionira, trde kože ni več!
OK bejbe, ne se zgražat, jaz to čist resno…. SPERMA
http://lifestyle.enaa.com/Zdravje/Zdravo-zivljenje/Sperma-za-mladosten-obraz-brez-gub.html
Katera krema ti bo odgovarjala težko vemo. Pač probaš. Zato so testerji. Sama uporabljam le kremo za okoli oči. Meni osebno je tale daleč najboljša: http://www.dermalogica.com/multivitamin-power-firm/63,default,pd.html?cgid=age_smart&start=6 Obraz pa le popršim s tonikom: http://www.dermalogica.com/ultracalming-mist/127,default,pd.html?cgid=toners&start=3
Arganovo olje je zakon. Jaz imam četrt litra za pol leta, tako da ni ravno krut strošek.
Niste gledale oddaje Ker se ne cenite o kozmetiki in kaj vse tlačijo vanjo?[/quote]
Prav imaš. Po nekem času uporabe arganovega olja, mi ga je zmanjkalo. Tedaj sem parkrat uporabila neko kremo in takoj fasala mozolje!
To bi pa tudi jaz rada vedela, kako je to možno. Saj ga imam in mi je super, vendar ga uporabljam le občasno, zvečer, ker se svetim kot polž.
Ravno zato tudi mene zanima, kako se ga da uporabljati tudi čez dan? Je kakšen trik?
Pa še nekaj. Ga uporabljate dnevno? Ali ni tako, da če ga, da se ti potem koža izsuši?
Po kakšnem ključu naj bi se koža izsušila, če gor daješ olje?
Sicer je pa arganovo olje “suho” in redkejše od jedilnega, meni se takoj vpije in nisem nič mastna.
Logika: koža je zaščitni organ, ki preprečuje, da bi škodljive snovi iz okolja prehajale v naše telo. Vseeno tako brihtna ni, da bi vedela, da kremo lahko spusti skozi, ostalega pa ne. Torej fora mazanja ni v tem, da ti koži nekaj dovajaš, ampak to, da v njej ohraniš čim več stvari, da ne izparevajo ven. Torej da narediš zaščitni sloj. Tega pa narediš ravno z oljem.
Kreme imajo v sebi alkohol, ta hitro hlapi in potem je čisto protislovje, da bi nekako zadeve šle V kožo, če pa alkohol stremi k temu, da gre čim prej v zrak.
A ste mar videle kdaj kako z mastno faco hodit naokrog? Ne? Pa nas je vedno več, ki uporabljamo take čisto natur zadeve.
Za pozimi oziroma za hladnejše dni so bolj primerne hranljive kreme z raznimi olji, meni je fajn, če ima krema tudi araganovo olje ampak čisto olje mi ne odgovarja za čez dan, ponoči pa nikoli ne uporabljam krem.
Drugače uporabljam različne kreme od lekarniških, natur do takih, ki te na hitro zategnejo, da zgledaš malo mlajši ampak seveda učinek po nekaj urah popusti. Vsaki ženski odgovarja kaj drugega. Meni bi otroške kreme čisto zapacale kožo, ker so premastne sama pa imam mešano kožo in se mi takoj naredijo ogrci. Zelo pomembno je čiščenje kože na kar veliko žensk pozablja priporčam Afroditin gel za čiščenje kože Clean phase s hialuronsko kislino za ženske z mešano ali mastno kožo. Puder sicer polepša vsako žensko ampak za vsak dan je boljša kakšna light tonirana krema ali BB ali kar je že tega manj prekrivnega. In dejansko preveč make upa postara žensko če je čisto brez make upa pa tudi zgleda pusta, torej malo kakovostnega make upa dela čudeže.
hialuronske kisline ne uporabljat, začasni učinek je sicer fantastičen, vendar dolgotrajna uporaba zmanjšuje elastičnost kože in po nekaj letih uporabe boste čisto uvele……..preberite si malo na netu neodvisne raziskave o škodljivosti hialuroske kisline. Kozmetične firme jo hvalijo in opevajo, ker je zelo poceni sestavina
To bi pa tudi jaz rada vedela, kako je to možno. Saj ga imam in mi je super, vendar ga uporabljam le občasno, zvečer, ker se svetim kot polž.
Ravno zato tudi mene zanima, kako se ga da uporabljati tudi čez dan? Je kakšen trik?
Pa še nekaj. Ga uporabljate dnevno? Ali ni tako, da če ga, da se ti potem koža izsuši?[/quote]
Meni se je ravno po uporabi arganovega olja koža normalizirala, tako da ni več nagnjena k mozoljem, niti ni presuha. Vpije se v trenutku in potem lahko nanesem tudi ličila, če želim. A največkrat sem po nanosu olja tako zadovoljna, da se mi ličil ne zdi potrebno nanašati.
Poznam tudi eno 40+ letnico, ki uporablja kar olivno olje, pa tudi izgleda čudovito brez ličil.
Olje in blaga masaža ti odlično prekrvavi kožo, da je bolj živahna, da se bolj obnavlja. Tudi v antičnih časih so ženske uporabljale razna olja, s katerimi so si mazilile obraz in telo, da so ohranjale lepoto.
Če se vam zdi, da se po uporabi vendarle preveč svetite, pa lahko uporabite malo pudra v prahu.
Olje sem sprva uporabljala le zvečer, ko sem se ga pa navadila, pa tudi čez dan.
Zadnje čase sem pa odkrila tudi avokadovo ali pa mangovo masko. Prva ti kožo nahrani, druga pa osveži in zgladi.
Arganovo olje je sicer kul, se strinjam, sam moraš pazit da je res hladno stiskano – mi je rekla ena kolegica, ki se ukvarja s temi bolj naravnimi zadevami, da dost tega olja ni hladno stiskanega, kar pa potem spet ni ok. Plus arganovo je ok če imaš res suho kožo. Pri meni je trenutno ta krema http://naturasiberica.si/nega-obraza/kreme-in-serumi/krema-za-obraz-iz-kaviarja-beluge-z-extra-lifting-ucinkom, pa moram rečt da sem zadovoljna.