Najdi forum

Katera moka?

Kuharce, hitro na pomoč. Katero moko dajete v masleno testo (za jabolčno pito)? Mehko ali ostro? Doma imam namreč samo ostro, pa me zanima razlika pri končnem izdelku.

Ostro, oziroma malo mešano.

jaz dam vedno mehko in mi vedno narad,tudi nasplošno pečem vse vrste peciva,tako da vem.kar daj mehko

za pito ostro. pa obvezno mora testo počivat 1h na hladnem.

moj hišni kuhar je ravno zamesil testo za jabolčno pito in je uporabil ostro, ampak zato, ker imamo samo to v omari, sicer delamo z navadno – aja, testo je uspelo!

Jaz moko dodajam pač takšno, ki jo zahteva recept.

Me je oa vedno zanimalo v čem je štos, zakaj enkrat ostra drugič mehka, tretjič pa je vseeno.

Ve kdo?

Pito sem naredila z ostro moko in je odlično uspela, le margarino sem zamenjala z maslom, ker margarine doma nisem imela. Motijo me pa recepti – tudi na Kulinariki – , da večinoma NE napišejo, katero moko se uporabi. NPR. potico sem celo življenje delala z ostro moko, pa sem šele zdaj skužila, da je z mehko moko boljša.

New Report

Close