Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Katera morska hrana je za vas osebno božanska?

Katera morska hrana je za vas osebno božanska?

Pa če imate link do recepta ga prilimajte.

Meni osebno dagnje na belo buzaro. Zelo poceni ampak meni odlično.
http://www.kulinarika.net/recepti/16107/morska-hrana/odlicne-dagnje-na-buzaro/

Pa vam?

Meni je pa jastog.

Lignji na žaru so mi top- na pravem, zakurjenem žaru, politi z malo pravega ol.olja. Rada imam tudi hobotnico na vse načine, tudi ribone, trilje, brancine ,orade(če niso gojeni!!)…

Losos, vsak dan. Vem, da z ničemer ni dobro pretiravati, a se ne morem upreti. Raje ne razmišljam, če to lahko čemu škoda, verjetno je kakšna fora z jodom.

Drugače obožujem vso morsko, razen hobotnice.

Ribca……………..

svinjska ribca, da se razumemo:)))

Hobotnica izpod peke, dimljeni losos. Sem pa pred kratkim jedel res božanski file polenkovke.

Uf, meni je morska hrana top.

Jes dagnje, vse školjke, kalamari (polnjeni, na žaru), hobotnica, vse ribe (orada, morski list, brancin….vseee). Še najlažje bi se odpovedala giricam in sardelam.

Pa rake tudi preveč ne naročam v javnosti, ker imam preveč dela ….hahaha.

Zaradi mene bi lahko obstajala samo morska hrana, nekaj sadja in zelenjava.
No priznam, ene 3 x na leto še ocvrti ali polnjeni piščanec.

Mljask!

najraje imam brodet in škmpe na buzaro … to jem samo na morju, edino brodet še včasih doma.

pa obožujem ribice (orada, piranski brancin ..) pečene v pečici, sardelce na olju, kalamare v vseh oblikah, školjk pa ne maram

jastog je super, ampak redko na jedilniku 🙂

Nikoli ne kupujem zamrznjenih rib (jih raje ne jem), rada imam pečene na žaru(zunaj), doma jih bolj redko delam (v pečici- nikakor : ((…), hobotnico v solati obožujem, tudi pod peko.
Jastog mi je čisto precenjen, brez posebnega okusa, rada imam školjke (ostrige z limono, jakobove z malo česna, olivca..). Orada brancin sta dobra (divja), a kaj ko so skoraj vsi gojeni .

Od vseh ribic imam še najraje ihanskega brancina. 🙂

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)

Lignji na žaru. Najboljši so v kaki dalmatinski konobi, zato recepta ne bom prilagala 😀

Nobena.

Od rib so pa taboljše dobro pripravljene sardele.

Jaz pa ne morem niti vonjat morske hrane, se mi dvigne in bi lalhko bruhala. Sem se že nekoč nekaj silila, pa nisem spravila po grlu. Žal mi je, ker vem da je mor.hrana zdrava, zato pa vsem vam, ki jo obožujete želim dober tek.

O zdravi bi pa lahko debatirali….kolikor vem, so nekatere ribe pravi zakladi, kar se strupov tiče….

O zdravi bi pa lahko debatirali….kolikor vem, so nekatere ribe pravi zakladi, kar se strupov tiče….[/quote]

Ti kar debatiraj – in izogibaj se rib. Jap – pravi zakladi strupov s(m)o, ………hahahaha!

http://druzina.enaa.com/Zdravje/Zdravo-zivljenje/Omejite-vnos-zivega-srebra-v-organizem.html

http://sl.wikipedia.org/wiki/{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}BDivo_srebro

http://www.ezdravje.com/si/etc/novice/?v=novica&id=3998

http://www.iia.cnr.it/big_file/EUROCAT/idrija{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}20slovenijan.htm

Ker jih ne maram, pa ne zaradi zgoraj naštetega, se mi ne bo prav nič zataknilo, hvala za tvojo prijaznost.

Sem rojena ob morju in te zadeve o živem srebru so mi bile samo bežno in delno znane, zato, hvala za te izčrpne infote predhodniku!

Meni njaljubljša morska hrana so preproste ”mamine” pečene srdele, ki morajo biti res sveže, očiščene v morju in s polno peteršilja in česna, ali polnjenje srdele, spet ”ala mama”.

Rada imam tudi pedoče, lista, pa tudi kakšnih rakov, listov, brancinov se ne branim, je pa res, da odkar živim v LJ, teh dobrot jem čedalje manj.

Zakaj se pa sploh oglašaš? A ne znaš prebrati naslova posta? Ni bilo napisano, ali jo marate ali ne marate, drugič pamet obdrži zase. Tvoje (prebavne) motnje nikogar ne zanimajo.

New Report

Close