Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Katera naravna barva za prekrivanje sivih las?

Katera naravna barva za prekrivanje sivih las?

Že več let sem popolnoma siva. Barvam se sama, z drogerijskimi barvami (Keune), zdaj s Pallette Intensive Color Cream. Lase dodatno negujem z olji (Amla, Rožmarin, Kokos) in na koncu dodam – Leave in – Revlon Uniq One. Ampak moji lasje postajajo vedno bolj porozni in slamnati.

Katero barvo – čim manj agresivno – naravno – priporočate, da so po njej lasje lepi, na zelo uničeni, predvsem pa da so sivi dobro prekriti.

Vesela bom vsake informacije ali nasveta.

Lep dan vsem!

Vedno kana je naravna in ne poškoduje las.

Zakaj prikrivaš sive lase? To so delale ženske včasih. Danes mi je v veselje pogledati žensko s sivimi lasmi.

Če pa že, kana.

Jub barve

če si popolnoma siva, potem si pusti sive lase, ki jih lahko osvežiš s kakšnim pripravkom za sive lase, poglej malo po netu ali trgovinah. Mogoče uporabiš tudi kakšno barvno kremo, ki se izpere.  Najgrše pa pride barvanje s kano, tisti pošlajsani rjavo rdeče toni na sivih laseh so prav grozni.

Če si popolnoma siva, je barvanje brez zveze. Pusti si sive lase, saj ni nič narobe z njimi. Moja prijateljica je popolnoma siva, ampak ima zelo lepo frizuro in ji prav paše. Frizerka ji je odsvetovala barvanje.

Sivi lasje žensko postarajo in žal deluje brezbarvna.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 9426, 05.09.2023 ob 16:02

Sivi lasje žensko postarajo in žal deluje brezbarvna.

pa saj je stara. najbolj nagravžno je grdo pobarvana ženska na temno ali rdečo barvo in potem narastek ali če slabo prime.

Siva.

Kana – a če ne želiš te oranžne barve, jo mešaš z indigom (odvisno od razmerja), in dobiš lepe rjave odtenke. Dobijo se tudi že pripravljene mešanice. Enako je s seno – za svetle, zlate odtenke.
Ni strupov, je pa malo več packarije v kopalnici. 😉

Popolnoma se strinjam.Meni frizerka naredi dvojna pramena.Rjave in blond.Očala tudi postarajo.Jaz sem šla že 10 let nazaj na lasersko operacijo.

Kaj pa Logona in podobne naravne, že narejene  barve, ki se jih kupi v Mullerju, Dm ali v Bio trgovinah?

Naravne barve? To je kot suha voda. Oksimoron.

Ja, 05.09.2023 ob 18:10

Naravne barve? To je kot suha voda. Oksimoron.

oksimoron je točno tako razmišljanje, kot ga imaš ti, ki pojma nimaš o zadevah, ki jih čez palec ocenjuješ brez izkušenj. bedasto.

1tipka, 05.09.2023 ob 16:21

Kana – a če ne želiš te oranžne barve, jo mešaš z indigom (odvisno od razmerja), in dobiš lepe rjave odtenke. Dobijo se tudi že pripravljene mešanice. Enako je s seno – za svetle, zlate odtenke.
Ni strupov, je pa malo več packarije v kopalnici. 😉

ktero kano-firmo priporočaš?

No, meni pa ni. Sem siva, se pa že dolgo nisem videla. In, ne, ne nameravam opustiti barvanja (še). Mogoče ga kdaj bom.

Etno botanike, Khadi, Logona..Radico… kolikor hočeš tega…lasje pa čudoviti…

Jaz grem k frizerki.

Absolutno pa ne podpiram sivolask. Le zakaj bi zgledal 10 let starejši. Še nisem videla ene, ki bi ji siva pasala. Pač postara.

Se strinjam, da siva postara. Izredno redko vidiš kakšno, ki ji paše.

So pa sivi lasje bolj žimasti, brez leska, suhi, tudi brez barvanja. Se struktura spremeni.

Osebno mi kana res ni všeč. Uporabljam barvo za sive lase Dikson color, ki jo kupujem v Italiji. (med zaprtjem sem jo našla tudi pri nas) Vedno uporabljam tudi masko s keratinom.

Se barvam že skoraj 20 let, lasje so zelo solidni.

Pokrije sive in že pobarvane lase?

Zelo kvalitetna barva za lase je Kemon in izdelki Actyva. Poišči frizerja, ki jih uporablja.

Jaz  sem se tudi prej barvala z naravnimi barvami, nazadnje z barvami Radico, ampak na koncu mojim lasem ni več ustrezala. Na predlog frizerke sem začela z zgoraj omenjenimi barvami in sem zelo zadovoljna.

SIKENS

anjekore, 05.09.2023 ob 20:47

Zelo kvalitetna barva za lase je Kemon in izdelki Actyva. Poišči frizerja, ki jih uporablja.

Jaz  sem se tudi prej barvala z naravnimi barvami, nazadnje z barvami Radico, ampak na koncu mojim lasem ni več ustrezala. Na predlog frizerke sem začela z zgoraj omenjenimi barvami in sem zelo zadovoljna.

Mogoče sem napačno napisala … lasišče sem imela zelo razdraženo od teh naravnih barv, tudi lasje so bili suhi in štrenasti. Da ne govorimo o tem, da je potrebno barve kar nekaj časa imeti na glavi in sem se zaradi tega pozimi dvakrat zelo prehladila. Druge naravne barve, razen Radico, meni sivih las niso pokrile (npr. Logona).

Ima katera izkušnje z barvami Radico – Color me organic?

Ali po barvanju pridejo lepi in mehki lasje?
Ali barva prekriva sive lase?

Hvala.

1. Etno botanika

2. Khadi

3. Radico

Imam siv narastek in izsušene & tanke lase, katera izmed zgornjih barv bi bila najprimernejša?

New Report

Close