Katera naravna barva za prekrivanje sivih las?
Že več let sem popolnoma siva. Barvam se sama, z drogerijskimi barvami (Keune), zdaj s Pallette Intensive Color Cream. Lase dodatno negujem z olji (Amla, Rožmarin, Kokos) in na koncu dodam – Leave in – Revlon Uniq One. Ampak moji lasje postajajo vedno bolj porozni in slamnati.
Katero barvo – čim manj agresivno – naravno – priporočate, da so po njej lasje lepi, na zelo uničeni, predvsem pa da so sivi dobro prekriti.
Vesela bom vsake informacije ali nasveta.
Lep dan vsem!
1tipka, 05.09.2023 ob 16:21
Kana – a če ne želiš te oranžne barve, jo mešaš z indigom (odvisno od razmerja), in dobiš lepe rjave odtenke. Dobijo se tudi že pripravljene mešanice. Enako je s seno – za svetle, zlate odtenke.
Ni strupov, je pa malo več packarije v kopalnici.
ktero kano-firmo priporočaš?
Se strinjam, da siva postara. Izredno redko vidiš kakšno, ki ji paše.
So pa sivi lasje bolj žimasti, brez leska, suhi, tudi brez barvanja. Se struktura spremeni.
Osebno mi kana res ni všeč. Uporabljam barvo za sive lase Dikson color, ki jo kupujem v Italiji. (med zaprtjem sem jo našla tudi pri nas) Vedno uporabljam tudi masko s keratinom.
Se barvam že skoraj 20 let, lasje so zelo solidni.
anjekore, 05.09.2023 ob 20:47
Zelo kvalitetna barva za lase je Kemon in izdelki Actyva. Poišči frizerja, ki jih uporablja.
Jaz sem se tudi prej barvala z naravnimi barvami, nazadnje z barvami Radico, ampak na koncu mojim lasem ni več ustrezala. Na predlog frizerke sem začela z zgoraj omenjenimi barvami in sem zelo zadovoljna.
Mogoče sem napačno napisala … lasišče sem imela zelo razdraženo od teh naravnih barv, tudi lasje so bili suhi in štrenasti. Da ne govorimo o tem, da je potrebno barve kar nekaj časa imeti na glavi in sem se zaradi tega pozimi dvakrat zelo prehladila. Druge naravne barve, razen Radico, meni sivih las niso pokrile (npr. Logona).