KATERA PONUDBA KREDITA JE BOLJ UGODNA
Pozdravljeni!
Potrebujem vašo pomoč.
Zanima me katera ponudba za hipotekarni kredit je bolj ugodna:
– 6 mesečni euribor in fiksna obrestna mera 1,9%
ali
– 3 mesečni euribor in fiksna obrestna mera 1,6%.
Obe banki sta mi naredili izračun za vrednost kredita 60,000 eurov na 20 let:
– skupna obrestna mera pri prvi banki je torej 2,81%
– pri drugi pa pride več in sicer 2,85% ker euribor zaokrožujejo navzgor za 1/8.
Torej trenutno je druga banka bolj ugodna, če zanemarimo pogojevanja bank o zavarovanjih in drugih pogojev.
Mene predvsem zanima, če naj gledam predvsem na to, da bo fiksna obrestna mera čim nižja, ker se nikoli ne ve kako se bosta gibala 3 mesečni in 6 mesečni euribor, ali pač?
Po mojem pregledu za nazaj, je bil 3 mesečni euribor skoraj vedno nižji od 6 mesečnega.
Kaj menite?
In pa še eno vprašanje: Če se recimo odločim čez nekaj let, preden izplačam kredit, da stanovanje prodam. Kakšen je potem postopek, glede na to, da vse banke tako zelo preverjajo nepremičnine, da ni kakšne plombe. Mora potem moj bodoči kupec plačati z denarjem???
Vsem se že v naprej zahvaljujem za odgovore.
lp, lennchi
3m euribor in 6m euribor ki sta ga banki ponudili nista na isti dan tako da sta ponudbi neprimerljivi. razlika je pa lahko tudi v stroških o katerih ne pišeš nič.
Pe ša te : v zadnjem času je običajno da kupec plača z denarjem, barter menjava je v uporabi le na precej zaostalih področjih. Hipoteka na stanovnji ne predstavlja večje teževe pri prodaji stanovanja.