Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Katera protivlomna vrata?

Katera protivlomna vrata?

V stanovanju bomo zamenjali vhodna vrata. Katera protivlomna vrata nam priporočate? Ima kdo kakšne izkušnje?

če bodo hoteli vlomit, bodo našli način da vlomijo, žal.
pri nas so uničili kako leto dni stara železna vrata. železna. debela…

pomoje čisto varnih vrat ni…

No, kdo jih že ima? Tudi mene zanima.

http://www.varnost.si/mehansko_varovanje

Takšna so kar v redu. Pa še zavarovalnica ti da popust pri zavarovanju premoženja.

---------------------------------------- Novi štajerski pregovor: Kjer je dim, tam je tudi radar

Razlikuj med “varnostna” in “protivlomna” Slednja so boljša, a tudi dražja.

Če jih imaš na stanovanju in nisi ravno v pritličju oz. drugače dostopno – zelo težko vlomijo. Še najlažje bi bilo kar s tankom. Če se pa kdo res spravi – in je strokovnjak – se pa seveda da. Saj tudi v banke vlamljajo.

Gre pa samo za to, da vlomilce odvrneš – in ko to vidijo, gredo raje kam drugam, kjer je lažje.

Vratko, pozdravljen!

Zadeva s protivlomnimi vrati je sledeča. Da bi resnično zagotovil varnost, pomisli tudi na okna, morda varnostno napravo in seveda vrata, ki morajo biti ustrezno zasnovana in izdelana. Dobra protivlomna vrata se opazi že na pogled, saj so kompaktna, konstrukcija je ojačana in imajo primerno okovje. Ker ne vem, ali živiš v hiši ali bloku, težko komentiram kaj drugea. Vsekakor pa ti toplo priporočam podjetje Vovko d.o.o. iz Ljubljane. Podjetje velja za eno najbolj vrhunskih kar se ponudbe tiče, prav tako pa imajo odlično svetovanje.

Priporočam ti, da jih kontaktiraš ali obiščeš njihovo spletno stran in jim natančno opišeš svoje želje. Kot sem rekel, pozoren bodi najprej pri sami izvedbi vrat in šele na to glej na samo vizualo, čeprav je tudi ponudba protivlomnih vrat izredno pestra, kar se tiče vizuale.

lp, Bojan

Mi imamo sicer Dierre, ampak če se vlomilec spravi vlamljat, ti ne pomaga nič. Nam je povedal monter za okna, da je enkrat pri enem odvetniku nekdo 17 ur vlamljal … (vmes je šel verjetno še malo na kosilo, pa počivat, he, he) in na koncu tudi vlomil 🙂 (le za odnest menda ni imel nič)

Protivlomnih vrat NI. Povsod se da vlomit.

So samo drago plačana vrata, pri katerih imaš občutek, da si VAREN.

Kupite si raje psa.

Naj še enkrat povem, da je na tržišču kar nekaj izjemno kvalitetnih vrat, ki nudijo kvalitetno zaščito pred vlomilci. Tukaj je del teh vrat, ki jih nudi podjetje Vovko d.o.o.. Res je, da 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zaščite ni, oziroma je le-ta odvisna od celovite obravnave varovanja objekta, vendar se bo vsak razumen človek odločil za vgradnjo teh, kot da bi zamahnil z roko in rekel, saj protivlomnih vrat ni. To namreč ne drži. Protivlomna vrata so in nudijo vneprimerno boljšo in večjo varnost kot klasična vrata, še posebno, če si v bloku, kjer so vrata praktično najšibkejši del varovanja. Pozoren bodi na okovje, sestavo vrat, garancijo in nenazadnje, naj ti prodajalec svetuje. Vovko ima glede tega zelo dobre reference.

lp, B

Vovko d.o.o.

Mi smo lani kupili protivlomna vrata podjetja VAL (www.varnavrata.com[/url]) in smo zelo zadovoljni (z vrati in s pohvalnim odnosom podjetja). Kupili smo pa zato, ker smo imeli v našem bloku vlomilce. Poskusili so neuspešno vlomit pri sosedu, ki je imel protivlomna vrata VAL, in na vratih se je poznalo le par prask od vitriha, niti malo niso bila zvita ali resneje poškodovana. Pri drugih sosedih z običajnimi vrati pa so uspešno vlomili.

Če primerjam naša protivlomna vrata z običajnimi vrati, je kot primerjati kokosov oreh z zrelim paradižnikom. Protivlomna vrata so res kot trezor, in se zaklenejo z debelimi zapahi levo, desno in celo zgoraj. Po moje vlomilec ko vidi, da so vrata protivlomna, gre raje vlomit k prvim sosedom z običnimi vrati.

Kdor dvomi o varnosti protivlomnih vrat, si lahko pogleda tale filmček na YouTube, pa naj presodi ali so takšna vrata bolj varna od navadnih tipičnih stanovanjskih vrat, v katera vsak povprečen vlomilec vdre v manj kot minuti, ali pa od psa, ki ga podkupiš s klobaso.

Mimogrede, v zgornjem filmčku so predstavljena vrata od podjetja Master, ki se pri nas prodajajo pod znamko protivlomna vrata VAL[/url].

Če imaš protivlomna vrata vgrajena v bloku, ne verjamem, da bi nekdo lahko z macolo nabijal vrata več kot 5 minut, preden bi ga odkril kak sosed. Pomislite tako: ker je na svetu še obilo domov z navadnimi vrati, se nobenemu kriminalcu ne splača truditi z vdiranjem skozi protivlomna vrata, če si lahko z lahkoto posreže pri prvem sosedu. (kvečjemu morda pri kakih znanih bogataših se bo kdo potrudil, tisti pa morajo itak poskrbeti še za dodatne varnostne elemente (alarm, čuvaje, …)

Razen tega pa protivlomna vrata niso pomembna samo za to, da gremo lahko brez skrbi na dopust in pustimo stanovanje prazno za nekaj tednov, ampak tudi takrat, kadar smo doma (veliko vlomov se zgodi tudi, ko so ljudje doma!). Odkar imamo vrata VAL, žena in otroci mnogo bolj mirno spijo, ko moram za par dni na kakšno poslovno potovanje. Tudi moji mami, ki je že v letih, smo kupili vrata VAL, da se zdaj počuti bolj varno, saj je v kronikah pogosto brala o primerih, ko so nasilno vdrli v stanovanja starejših ljudi med njihovo prisotnostjo in jih potem celo fizično napadli in pobrali denar.

vrata so OK, samo prevelike marže imajo v VAL ali VOVKO… tipično slovensko… ne dobite vrat pod 1100€ mislim, halo??

Pozdravljeni!!!
Mi imamo od podjetja Vlom. Zadovoljni z njimi zelo. Hitri,kvalitetni in ugodni,pa še svojo proizvodnjo imajo.Naredijo zelo natančno. Priporočam

Priporočam protivlomna vrata K-Haus. Smo
zelo zadovoljni.

Priporočam protivlomna vrata[/url] K-Haus. Smo
zelo zadovoljni.

Moja izkušnja z vrati Val je neprijetna.
Vrat Val sem se zelo veselil, potem ko so prišli odlični svetovalci in me navdušili. Tudi, ko so jih zmontirali, sem bil zadovoljen. Počistili sicer za seboj niso – v šestih nadstropjih je bilo stopnišče prašno in sem imel probleme s sosedi. Potem je nekaj v vratih ružilo.

Poklical sem in vprašal, ali bi to lahko popravili. Čez čas so prišli in vstavili v vrata stiropor, rekoč, da ta vrata pač so takšna, da znotraj ružijo. Sicer so bili osorni, jezni name, niso se hoteli pogovarjati. Počutil sem se krivega, kot da sem jim nekaj naredil.

Čez nekaj mesecev so se vrata povesila in sedaj ribajo po ploščicah.
V več kot enem mesecu sem jih 4 krat poklical, pa vedno le: “Bomo sporočili nekemu mojstru, pa se bo z vami dogovoril in bo prišel, ko bo imel čas…” Klica od nikoder. Resnosti tudi ne.

Morda so se vrata povesila zato, ker je en vijak pritrjen tako, da skoraj gleda iz stene in je delno odkrušil omet?
Skratka. draga vrata, zelo sem se jih veselil, sedaj pa tako…

Razumem, da težave pridejo. Ne razumem pa, kako jih rešujejo. Moje navdušenje so spremenili v obžalovanje te odločitve.

Reklamacija uspešno rešena.
Danes je prišel prijazen mož in ob obsežnem pojasnilu zadevo hitro rešil.
Zdaj sem spet navdušen nad vrati Val.

Lahko rečem, da imam s protivlomnimi vrati Val skoraj identične izkušnje kot moj predhodnik. Ne odobravam nikakršnega pljuvanja ali opravljanja po forumih, vendar prispevek objavljam zaradi lastnega razočaranja in kot opozorilo bodočim potencialnim kupcem njihovih vrat. Navdušen sem bil nad predstavitvijo in odzivnostjo do plačila avansnega računa, sledila so neprestana vljudna opravičila, na koncu pa tišina in neodzivanje na neizpolnjene obveznosti.
Potek, ki ga imam dokumentiranega (maili, pisna opravičila), pa je bil takšen:
1. Celoten znesek za protivlomna vrata plačam 18.3.2015 (avansni račun)
2. Dobava naj bi bila 20 delovnih dni (garantirana dobava). Po vseh opravičilih za zamudo (36 delovnih dni) so vrata montirali 8.5.2015. Nič krivi monterji vrat so mi sporočili, da imajo namesto 5 ključev le 3 ključe. Tudi direktor mi je nato s pismom sporočil, da bodo manjkajoče ključe (spet napaka proizvajalca!?) dostavili čimprej. Ključe seveda lahko naročijo le oni, vendar po 15.5. ni bilo na vse pozive nobenega odgovora več. Tako že dobra 2 meseca 4 ljudje uporabljajo 3 ključe. Verjetno si organizacijo izmenjave ključev lahko predstavljate. Na mail pa odgovorov o dostavi ključev ni več.

No tudi mi smo se letos v poletnih mesecih odločili za menjavo vhodnih vrat. Ko smo se odločali med proizvajalci, smo bili navdušeni nad ponudbo, ter prijaznost na podjetju Val. Zasipali so nas z informacijami, ter prišli že čez 2 dni na izmero. Po plačilu 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} avansa (1165 eur) se je pa stanje drastično spremenilo. Garantirali so vgradnjo do 45 delovnih dni. Teh 45 dni se je krepko zavleklo….

Po mnogih klicih, na katerega smo vedno dobili odgovor, da nas bodo poklicali nazaj tekom dneva se niso uresničila….

Nakar so nam po enem tednu klicev poslali mail, da se opravičujejo za zamudo, ter, da bodo vrata zmontirana v roku 10 dni. Niti niso bili toliko pošteni, ter nas poklicali ter nam osebno povedali…

Po teh 10 dneh so končno res prišli. Vrata zmontirali, nakar ugotovim,

1. da so zmontirali narobe ključavnico. Naročili smo ključavnico, ki se zaklepa znotraj in zunaj na ključ, dobili pa ključavnico, z zaklepnim gumbom znotraj! Tako, da lahko 2. leti stara hči sama odide iz stanovanja, če se ji zaljubi, ker si z lahkoto odpre vrata, ki so zaklenjena…

2.letev na notranji strani vrat je bila poškodovana, jo bo potrebno menjat!

3. Narobe so izmerili prag pod vrati, zato so morali naročiti novega, ki ga že čakamo več kot 1. mesec!
Da ne govorim o “luknji” pred vrati, na kateri si lahko hitro zviješ gleženj, če jo slučajno spregledaš….

4. Po dobrem mesecu dni uporabe vrat, kljuka na vratih škripa, kot, da jo imamo že 10 let!!!!

Kar pa presega vse meje pa je njihov odnos do strank, ko ti na klicnem centru vedno povedo, da oni ne vedo nič in, da bodo posredovali naprej. Za prag so nam rekli, da pridejo 8.10.2015, pa ga še danes nimamo, da ne govorim o tem, da sem jim polala mail,tudi direktorju, pa n nobenega odziva… Tudi pokliče nihče ne nazaj…

Tako, da v kolikor kupujete vrata vam NIKAKOR NE PRIPOROČAM VALA!

Na začetku se zdijo zelo profesionalni in odgovorni, kar se je v našem primeru izkazalo za ravno nasprotno! Tako, da nam je pošteno žal, da smo se odločili za njih…

Lep pozdrav

nam so montirali protivlomna vrata varmod. zadovolni od zacetka do konca posvetil so se nam 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.

Če je pri hiši ženska kraševka ali štajerka, ne rabiš met psa 🙂

Nam so jih tudi zmontirali Varmod in je vse super.

Nam tudi in vse je super in prijazni so.

Malo reklame?

Tema je iz 2010, če do danes nimajo vrat, jih v resnici nočejo….

New Report

Close