Najdi forum

Katera tablica?

Odločam se za nakup tabličnega računalnika in bi rada izbrala sebi oz. za hčero primernega. Veliko sem že prebrala pa še vedno ne vem katerega? Gledala sem Samsung Galaxy 3 P5210 16GB in Asus Nexus 7 (2013) 32 GB. Rada bi, da lahko hitro berem podatke preko spleta oz. pregledujem vsebino in da lahko naložiš si filme in različne igre, ki so še tako zahtevne. Asus ima to pomanjkljivost, da nima rezširitvenega mesta in ima samo 36 GB spomina kar je verjetno tako dovolj saj imaš itak USB si še vedno lahko naložiš na ključek stvari če ti že zmanjka prostora, Samsung pa ima razšititveno mesto, ima pa samo dvojedrni procesor , Asus pa že štirijedrni pa še cenejši je od Samsunga. Ali je potrebno imeti štirijedrni procesor za gledanje spletne televizije ali je dvojedrni dovolj in v čem je rezlika procesojev. Je važno kateri je ali ni? Samsung ima Intel Atom , Asus pa Qualcomm….Ali plačaš samo firmo, da je Samsung dražji , glede na to da ima Asus tudi dobro opremo. Rada ima tablico, ki je hitra in da ne šteka karkoli hočeš gledati oz. igrati. Hvala!

Pri tablicah je precej zmede, predvsem na področju Androida, kjer je ogromna ponudba in se v praksi izkaže, da specifikacije niso najpomembnejše! Proizvajalci imajo namreč različno optimizirane “preobleke” in nekateri dodajo toliko navlake, da je uporabniška izkušnja vse prej kot prijetna. Najboljši primer so GoClever tablice, ki so med “znanimi” imeni najcenejše. Potem je tukaj npr. Prestigio, ki ponuja top specifikacije za precej ugodno ceno, tablice pa so na trenutke neodzivne, laggy, velikokrat zaštekajo, je potreben reset, včasih kakšen proces kar traja in traja, skratka veliko nezadovoljnih uporabnikov. Se pa v vsej tej poplavi tablic najde nekaj modelov, ki so resnično vredni nakupa.

Pri 7″ je to defenitivno Google/Asus Nexus 7. Odlične specifikacije, visoka kvaliteta izdelave, odlična uporabniška izkušnja, redne in zagotovljene nadgranje. Edina slabost – ni razširljive SD kartice. Najceneje v Slo mislim da TUKAJ.

OK cenejša alternativa je Asus MemoPad 7 HD, ki je cenejši, ponuja pa SD razširljivost. Vse ostalo je na nižjem nivoju, a uporabniška izkušnja je ok.

Pri 8″ (trenutno zelo popularna velikost) sta na voljo dva modela res vredna omembe. Pri Androidu je to LG G-Pad 8.3, ki ponuja skoraj kvaliteto Nexusa + SD razširljivost, za precej ugodno ceno.

Potem je tukaj Apple iPad Mini, ki je po mnenju mnogih ena najboljših tablic na trgu. (kar je sicer precej odvisno od zahtev in želja kupca). Defenitivno pa gre res za odlično tablico, poleg visoke kvalitete izdelave je njena prednost format 4:3 ki je za branje precej bolj primeren kot 16:9, ki je bolj primeren za filme… Se dobi od 300€ dalje …

Pri 10″ je med najboljšimi zopet Google Nexus 10, ker ima najboljše razmerje med ceno/zmogljivostjo/nadgradnjami/kvaliteto … Pri Androidu so zagotvljene nadgradnje precej pomembne, niso tako samoumevne kot pri iPadih … Med najcenejšimi na Mimovrste

Cenejša alternativa zopet Asus MemoPad FHD 10, ki zopet za nižjo ceno ponuja še SD razširljivost, a je vse skupaj na nižjem nivoju kot Nexus …

Dobra opcija je tudi Windows 8 alternativa tablic, konkretno model Asus Transformer T100, katerega prednost je popolna združljivost z Windows programjem. Precej kvaliteten tabličnik za sprejemljivo ceno, predvsem tudi na račun priložene tipkovnice, ki ga spremeni v mini prenosnika, sicer pa žal brez SD razširljive kartice … Se dobi 64GB verzijo za 420€ …

Opcija je vedno tudi Apple iPad, ki s svojo preprostostjo in visoko kvaliteto prepriča mnoge. Ima pa bistveno bolj omejeno razširljivost in povezljivost, tudi zaprtost na iTunes je za mnoge problem. Najboljše razmerje med ceno in kvaliteto ponuja četrta generacija, se v Slo dobi od 444€ dalje …

Dobro je pred nakupom premislim o treh variantah operacijskih sistemov (iOs, Android, Windows) in takoj izločit tiste, ki niso primerne glede na naše potrebe. Dober vodič, ki predstavi prednosti enega in drugega OSa je TUKAJ.

Upam da najdeš tapravega! 🙂

Jaz sem se odločila kar z iPad mini, uporabljam iphone in sem res navdušena, tako da sem rekla, da bo tudi tablica od Applea pa se ne bi mogla boljše odločit. Na tvojem mestu bi poskrbela le za zaščito tablice saj se velikokrat zgodi da mi pade na tla, kupila sem kar etui za tablico http://gizzmo.si/dodatna-oprema-apple.

Drugače so mi pa tablice zakon, računalnika skoraj več ne uporabljam, razen za gledanje filmov in pisanje daljših mailov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close