Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Katera vaba za miši v stanovanju?

Katera vaba za miši v stanovanju?

Zanimajo me vaše izkušnje: V stanovanju v bloku smo opazili mišje iztrebke. Lepo prosim za vaša mnenja, nasvete, izkušnje – katero oz. kakšno vabo kupiti?

Najlepša hvala za vaša mnenja.

lepilo za glodalce in sir

Sir je Jerry iz risanke. V reali miši, ker so pač glodavci, jedo žitarice.
Pač una navadna vaba na vzmet. Se mi zdi vseeno bolj humana (hitrejša) kot lepilo.

V bloku, v hiši? V mestu, na vasi? Ker bo potrebno tudi onemogočiti vstop ostalim, drugače bo to never ending story:((.

Prava golazen si !!!

Meni se je najbolj obnesla vaba kupljena v kmetijski zadrugi. Je plastična, notri je že neka hrana, ki jo miš
hoče pojesti, takrat pa se zgornji poklopec vabe zapre in miš je ujeta.

Smo jo dobili v manj kot 5. minutah.

Ja, te plastične menda so ok, ampak samo za zelo male miši. So malo švoh.

BUuummmmmmm…. gre cel mišnjak proč.

No, mi živimo v stari (obnovljeni) hiši in se celo življenje borimo z mišmi in podganami. Tista zgoraj, ki se zgraža nad lepilom za miši, bi rada videla, kako bi reagirala, če bi ji miši tekale po kuhinji po mizi, vse razžrla in če bi dobila kakšno crknjeno v predalu. Vse to sem jaz že doživela.
Iz lastnih izkušenj povem, da mišolovka ni v redu, ker se ni vlovila niti ena miška, zato sem nastavila lepilo in gor se jih je ulovilo kar pet.
Tudi podgane sem letos enostavno zastrupila, mi ni preostalo drugega, ker so začele gristi že krompir, načele so embalažo od mleka, to je nekaj groznega, tisti, ki živi v stanovanju in nima teh problemov, je lahko pameten.
Saj se tudi meni konec koncev smilijo, samo žal, ne morem pa živeti z njimi v simbiozi.

Moko v eno skledo vodo v drugo.
Mis bo dobesedno zabetoniralo.
100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} deluje 🙂

He he, nisem sadistka in nikoli ne bom, ljubica draga. NIKOLI ampak res NIKOLI ne bi živali nalepila nekam in gledala, kako crkuje. Imaš ti vse v glavi na pravem mestu???? Meni so se naselile v avto, kjer bi mi ga lahko uničile, ne samo pojedle kaj hrane z mize, v avtu so imele mlade, nekje v motorju… Vse sem polovila, eno po eno, cele, nepoškodovane in jih izpustila. In ne, nobena ni prišla nazaj 🙂
In ulovile so se na SIR, no nekdo zgoraj zatrjuje, da miši sira ne jedo.

Ti pa le glej, da ne bo tebe kdo kam zabetoniral, glede na to, da ne prihajajo nič kaj prijazni časi.

No, jaz sem jih prijazno lovila in nosila ven, pa sem imela na koncu vse te odnešene in še njihov zarod. In ja, če se ti naselijo po hiši, je dejansko fantastično. Sploh, ko imaš iztrebke in urin po vseh omarah, tudi kuhinjskih. Neprecenljivo, res.

Ne rabiš vabe, ker če jih hočeš privabiti uporabi piškote, če jih hočeš učinkovito pobiti pa uporabi Desant, ki pa ni vaba ampak strup, ki mu rečejo mehka modra vaba toda to ni prav vaba prav je strup. Ubijalec podgan, miši, zajcev in hrčkov. Da tudi hrčke pobija.

ni nič kriv, mestno dete, ki pač ne ve kaj je življenje…

Ti pa le glej, da ne bo tebe kdo kam zabetoniral, glede na to, da ne prihajajo nič kaj prijazni časi.[/quote]

Mestna srajca ki se nikoli ni videla misi bo meni govorila hahaha
Ko si ti tak misoljubec jih sigurno kar doma redis a?

He he, nisem sadistka in nikoli ne bom, ljubica draga. NIKOLI ampak res NIKOLI ne bi živali nalepila nekam in gledala, kako crkuje. Imaš ti vse v glavi na pravem mestu???? Meni so se naselile v avto, kjer bi mi ga lahko uničile, ne samo pojedle kaj hrane z mize, v avtu so imele mlade, nekje v motorju… Vse sem polovila, eno po eno, cele, nepoškodovane in jih izpustila. In ne, nobena ni prišla nazaj 🙂
In ulovile so se na SIR, no nekdo zgoraj zatrjuje, da miši sira ne jedo.[/quote]

Ti si se jih znebila, soseda jih je pa dobila.

ni nič kriv, mestno dete, ki pač ne ve kaj je življenje…[/quote]

Jaz se zgražam nad lepilom in mestno dete gor ali dol, kot sem že napisala, mišje gnezdo sem imela v AVTU. Ubila nisem nobene! Vem kaj je ŽIVLJENJE, zato NE UBIJAM !!!

Ti pa le glej, da ne bo tebe kdo kam zabetoniral, glede na to, da ne prihajajo nič kaj prijazni časi.[/quote]

Ko si ti tak misoljubec jih sigurno kar doma redis a?[/quote]

Daj, ljuba duša, najprej BERI (upam srčno, da boš prebrano tudi razumela) in potem kokodakaj. In ja, sem imela že tudi bele in črnobele miške doma za hišne ljubljenčke, še kaj?????

Ko si ti tak misoljubec jih sigurno kar doma redis a?[/quote]

Daj, ljuba duša, najprej BERI (upam srčno, da boš prebrano tudi razumela) in potem kokodakaj. In ja, sem imela že tudi bele in črnobele miške doma za hišne ljubljenčke, še kaj?????[/quote]

A vegetarijanka si tudi??? 🙂

Brez zamere jaz imam tudi rada zivali ampak ko je enkrat prevec je prevec. Sploh te misi so na kmetijah kar namnozujejo.

Avtorica ce imas stanovanje v bloku je upravitelj bloka dolzan opraviti deratizacijo.

seveda z nestrupenimi strupi:-)))

pa saj voda in moka sta nestrupeni 🙂

Kaj ko se v va o nočejo ujeti. Te male pošasti so bile prinesene z igračami (lopata, grabljice, vedro) in so iz vrečke na terasi prilezle v dnevno sobo. Nahajajo se za televizijo in tekajo za omaro ter za kavč. Nastavila sem jim 3 vabe (lepilo) na njihovi ruti a se nocejo ujet. Čakam že 3 dan in norim!!! Ne morem spat, diha, zaprta sem v otroški sobi z otrokom, skratka obup! Kaj storiti? To je prvič v 30. Letih da nam je prišla mis v stanovanje (velika in majhna) morda jih je več ne vem… Ne upam si zamisliti… Vsak dan prosim vse sveto da se ujamejo… a nič. ..

Mačko si sposodi v azilu, pa bo zrihtala

Sem mestna srajca presajena na dezelo. Vsako jesen je misji naval na tople hise in kos nepremicnine za zimski domek. Najprej sem nabavila humane pasti, in sem ujete misi odnesla ven. To sem delala prvi 2 leti, a se mi je zdelo, da je misi vedno vec. Zdaj vsako jesen pripravim pasti na vzmet, ki jih ubije v hipu. Lepilo samo muci zival in ga ne bi nikoli uporabila. Pasti nastavim vedno tik ob steni, v pasti pa dam arasidovo maslo, ki je misim zelo vsec. Dam cisto malo, za nozevo konico. Eno sem ujela celo z medom. Kaksna se ujame prvo noc, kaksna druga sele po vec noceh. Dosledno se ujamejo le ponoci. Priporocajo, da se prvo noc nastavi cim vec pasti vzdolz sten, ker daje vecjo verjetnost, da bo mis vaba pritegnila.
Pri hisi je tudi macek, ki vsake toliko kaksno ulovi, vsake toliko pa tudi kaksno sam prinese se zivo v hiso in potem imamo novo “veselje” s pastmi. Zaradi macka postavim oviro , da macek ne more do pasti, da je ne bi sprozil in se poskodoval. Ker ni avanturist obicajno zadosca ze kos kartona, ki ga naslonim na steno in deluje kot tunel za mis in v tem tunelu je past. Je pa karton toliko visoko, da se past ne zatakne, ko se sprozi.
Preglej vse naokoli, ce so kje reze, razpoke, cevi, ker mis se lahko zrine tudi skozi centimetersko rezo.

New Report

Close