Katera vaba za miši v stanovanju?
https://www.youtube.com/watch?v=F_a8Pcd8k9s
Sam rabiš najmanj fakulteto…
Daj, ljuba duša, najprej BERI (upam srčno, da boš prebrano tudi razumela) in potem kokodakaj. In ja, sem imela že tudi bele in črnobele miške doma za hišne ljubljenčke, še kaj?????[/quote]
A vegetarijanka si tudi???
Brez zamere jaz imam tudi rada zivali ampak ko je enkrat prevec je prevec. Sploh te misi so na kmetijah kar namnozujejo.
Avtorica ce imas stanovanje v bloku je upravitelj bloka dolzan opraviti deratizacijo.[/quote]
Malo pozen odgovor, pa vendar. DA, draga, tudi vegetarijanka sem
Jaz sem jo ujela takole:
v vedro natočila vodo do polovice, na rob vedra položila ozko desko dolžine cca 50 cm (da ni preveč navpično); na vrhu vedra postavila kartonski trak (širine cca 5 cm) in nanj položila košček suhe salame. Miš pride po deščici na rob vedra, se stegne proti salami in čofne v vodo, ker se karton upogne.
Enostaven ulov brez strupa!
Tudi sama ravno iščem kako se je znebiti in naletim na super idejo.En tip je nagruntal, da malo arašidovega olja v skledo in ko poskuša splezat ven zaradi drsenja ne more.
Mi pa ni jasno zakaj ob vsej tehnologiji ne morejo narediti kakšnih humanih vab, da miške, ki jih pojedo zaspijo in ne, da zastrupljene umirajo v mukah, če že morajo umreti.Res ogabno kakšna sadistična zver je človek, saj tudi lepilo je takšno mučenje, da neverjetno, saj se je tudi jaz, kljub vsem živim mišolovkam nisem mogla znebiti iz kuhinje.Pa sem v ubupu postavila lepilo in bilo je grozno gledati zalepljeno miš, ki jo moraš potem še ubiti.No sama sem jo reševala iz tistega lima in jokala kot dež.
Tako, da drugi najbolj human način, če drugače ne gre, po živo lovkah, je past na vzmet, v katero nastavite čokolado ali suho meso ali pa arašidovo maslo.Lepilo je poleg strupa strahotno mučenje, zato če se res ne da izbirajte hitro in nebolečo smrt.
Enako razmišljam. Tudi z volikovi in medvedi bi lahko našli kaj bolj humanega, kaj pa je problem, če jih sterilizirajo. Aja denar. Ta je samo za ljubansko opice – v bistvu vladajočo družino opic, za druge živali ga pa očitno ni.
Ja, spoznaš, kakšna zver je v resnici človek. Gobbbec je eno, pri preprostih stvareh pa vidiš, da živi brez zavedanja, na ravni živali.
A za mačka, pa še niste slišali? Mačke so v bistvu tiste, ki lovijo.
[/quote]
Lovijo, ja. Potem jih prinesejo še žive na prag, da ne rečem v hišo. Pol se vesele šele začne.
Jaz prisegam na tiste giljotince na vzmet. Ck, pa je ni več. Se mi zdi najbol human umor. Če je bil za Marijo Terezijo in njenega Lojzeta sprejemljiv, je tudi za miš.
Menda se tudi dobro obnese, če nastaviš posodo ali ajmer z vodo in rampo za dostop, na vrhu posode žico ali palčko skozi konzervo piva ali Cocacole, ki jo namažeš z arašidovim maslom. Miš gre po rampi udobno gor, stopi na palčko ali žico, nato na konzervo, odpre gobec za dobroto, v tistem se konzerva zavrti, miš zdrsne, ujeti se ne more, ker je konzerva gladka, in pade kot pijanček s pomola, štrbunk v vodo in tam zaključi svoje uničevalsko življenje.
si preveč risanke gledala. miši so glodavci in se prehranjujejo pretežno s semeni. sir, čokolado in steake jedo v tom&jerryju, ja.
[/quote]
Preveč risank očitno ti gledaš, pa logike tudi očitno nimaš niti malo , poleg kulture.Tudi njiim paše kaj drugačnega, so pa to požeruhi, ki jedo celo paradižnik in, če nimajo kaj drugega jedo tudi sir, če je pa možnost izbire pa meso zmaga, ja..
Pa tudi brat očitno ne znaš, kje pa je pisalo sir, znaš pa se postavljat nad druge, pametovat in zasmehovat, pa čeprav si pokazal , da si tumast kot noč in se moraš s svojim omejenim znanjem pač oglasit (pa čeprav pomagaš ne nič).Si pa le nasilen in se rad le izživljaš, saj se očitno nisi o zadevi niti pozanimal, za razliko od mene, ko sem prebrala in preizkusila marsikaj, tako, da vem o čem govorim, da so tudi dosti bolj pregnane kot se zdi, celo piščančjo kost je ena miš sposobna tiho zvlečit iz posode z oljem, če je prenizka in premalo drseča…
Bi bilo pa pametno, če že pomagat ne znaš, ker si tudi prelen, da se bi se pozanimal preden trosiš svoje mnenje, da si vsaj modro tiho (ker edino takrat si očitno pameten) še s takimi kjer si poleg tega, da misliš, da si nad vse bister in celo duhovit, pa izpadeš le cel bolan psihopat.Eni pač imate le tisto pokvarjeno svoje mmenje, s katerim mislite, da morate smetiti povsod, pametji nima vsak, ima pa vsak mnenje, ja..
Torej, da te še dodatno razsvetlim, miš se da ujeti na marsikaj, odvisno od izbire, ki jo ima na voljo.ja.