Katera vrata v stanovanjskem bloku?
http://www.google.si/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&frm=1&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CD4QFjAA&url=http{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}3A{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2F{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2Fwww.protivlomnavrata.si{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2F&ei=LA7LUcvzNcX24QSI44GYBQ&usg=AFQjCNF6yYqxEvKwUlG3U5ioMIkvmX6KnQ
Niti ne. Problem je rešljiv v nekaj minutah – če ni ključ vtaknjen na notranji strani (varianta z bunko). Če pa je, pa v približno dvajsetih minutah do največ pol ure. Vendar moraš v tem primeru nato kupiti novo ključavnico, saj se stara pri posegu uniči.
Postopkov pa sedaj ne bom podrobneje opisoval.
Obstajajo pa tudi ključavnice, ki imajo tri ključe. Ko izgubiš prvega, enostavno vtakneš v ključavnico drugega. In ko izgubiš še tega, enako ponoviš s tretjim. Le da tisti, ki imajo še vedno prvi ali drugi ključ te ključavnice ne morejo več odklepati. Odklepa se jo lahko samo z zadnjim po vrsti izmed ključev, ki so bili uporabljeni.
upravljanje objektov Mag dom,
Gorazd
Hvala vam!
To s ključi bolj malo razumem….. .)))). Hec je to, ker nihče ne nosi rezervnih s seboj.
A če ga izgubiš, potem pa čez en teden najdeš – ne moreš več odklepati z njim?
Koga pa pokličeš, če ostaneš pred zaklenjenimi vrati? Gasilca?
In še nekaj. Pa ne mislit, da zafrkavam. Potem pa ta protivlomna vrata niti niso ta zelo sigurna, če se pride v 20 minutah v stanovanje. To vlomilci obvladajo?
To je zame “noćna mora”. Živim sama, en ključ imam za vsak slučaj pri starših, vendar stanujejo daleč.
Imate kakšen predlog, kje naj imam/o en rezervni ključ?
Res hvala in oprosite, če težim. LP
To s ključi bolj malo razumem….. .)))). Hec je to, ker nihče ne nosi rezervnih s seboj.
A če ga izgubiš, potem pa čez en teden najdeš – ne moreš več odklepati z njim?
Tako je.
Koga pa pokličeš, če ostaneš pred zaklenjenimi vrati? Gasilca?
Usposobljenega ključavničarja.
In še nekaj. Pa ne mislit, da zafrkavam. Potem pa ta protivlomna vrata niti niso ta zelo sigurna, če se pride v 20 minutah v stanovanje. To vlomilci obvladajo?
Seveda. Vendar se najprej lotijo navadnih vrat z eno ključavnico, šele nato protivlomnih. Štejejo sekunde. In 20 minut je med vlamljanjem vsaj po mojem neskončno veliko.
To je zame “noćna mora”. Živim sama, en ključ imam za vsak slučaj pri starših, vendar stanujejo daleč.
Imate kakšen predlog, kje naj imam/o en rezervni ključ?
Takšnih stvari pa na forumih ne svetujem, lahko mi pišeš na ZS
Res hvala in oprosite, če težim. LP
Sploh ni problema[/quote]
Lep pozdrav,
Mag dom,
Gorazd
Kako se pa na pogled vidi, da so protivlomna? Kljuka in klučavnica je enaka, kot pri navadnih vratih.
A sem jaz popolni analfabet?
No vsekakor ne smemo imeti ključa pod predpražnikom, pri cvetličnih lončkih, v kaselcu….in tudi v avtu ne!
Se je 1x zgodilo, da so človeku ukradli avto – preden je ugotovil in se zadržaval s policisti zaradi tega, so mu izpraznili še stanovanje, ker so barabe našle ključ in dokumente, kje živi.
Bom vse premislila in vas kontaktiram na ZS. LP
Zdaj pa res konec! :))) sem že sami sebi sitna!
v bloku ne moreš dat gor čist vsaka vrata, ker morajo na zunaj izgledat kot so ta zdaj obstoječa, ker kam pa ridemo,d a bi vsi menjali vrata po svojem okusu in okna in ne vem kaj, zunanji izgled mora biti kot je v prvotni obliki, razen, če niste kak ciganski blok in vsak neja dela po svoje!
Drugače pa tisti, ki je spraševal kako ulomiš v vrata v 16 štuku, če izgubiš ključe, skratka jih nimaš…ne moreš, ker te ceneje pride, da pokličeš gasilce in vlomiš skozi okno, kot če bi skozi vrata! To so nam povedali, ko smo montirali taka protivlomna-protihrupna vrata, ki so kot za bančni trezor in stala preko 1200 evrov…
tale gospod iz mag doma bo pa seveda odgovarjal v stilu, kot je za njih najbolje, vsega mu res ni za verjet!
Prvi odstavek je pravilen.
Drugi odstavek ni. Protivlomna vrata se (ponavadi) še vedno odklepajo preko ene ključavnice in enega vložka. S tem, da mehanizem ključavnice ni tako preprost, kot pri enotočkovnem zaklepanju.
Zadnjega stavka pa ne razumem najbolje. Zakaj bi kot upravnik objektov : “seveda odgovarjal v stilu, kot je za njih najbolje, vsega mu res ni za verjet!” Tu vendar ni nobene logike.
Lahko pa se potrudiš in z brskalnikom poiščeš moje odgovore na vprašanja uporabnikov tega foruma. Odgovori so pretežno tehnične narave, priporočila za določene izvajalce pa običajno pošiljam le po ZS. Izjemoma kakšnega res odličnega pa priporočim tudi tule.
Lep pozdrav,
Mag dom,
Gorazd
Silvo, ne vem kakšna je razlika v teži, ampak pri kvalitetnih vratih teža ne vpliva na zapiranje.
Mi imamo protivlomna vrata Val, ki imajo kovinsko notranjost, vendar imajo tako kvalitetne tečaje, da jih je celo lažje zapirati kot stara lesena vrata. Samo rahlo jih dregneš, pa se zaprejo kot namazana. Ni jih sploh priporočljivo na silo zaloputnit.
Silvo, ne vem kakšna je razlika v teži, ampak pri kvalitetnih vratih teža ne vpliva na zapiranje.
Mi imamo protivlomna vrata Val, ki imajo kovinsko notranjost, vendar imajo tako kvalitetne tečaje, da jih je celo lažje zapirati kot stara lesena vrata. Samo rahlo jih dregneš, pa se zaprejo kot namazana. Ni jih sploh priporočljivo na silo zaloputnit.
Meni se to večtočkovno zaklepanje zdi nesmisleno saj ne živiš v getu. Tudi če ti vlomilec poizkuša priti skozi navadna vrata bo povzročil toliko hrupa da bo zbudil pozornost sosedov. Svetujem ti vhodna vrata mizarstva markelj http://www.mizarstvomarkelj.si/vhodna-vrata/[/url], mi živimo v zelo hrupni večstanovanjski hiši in zadušijo kolikor hrupa se le da. Opravijo ti brezplačno izmero, izdelava ter vgradnja pa sta na nivoju. Problem je le hrup, ki ga slišimo čez eno steno. Amapk sosedje imajo majhne otroke in proti temu nemoreš kaj veliko.