Katera zidna barva bi prekrila
Groza, včeraj sem prefarbala dve steni dnevni na zelo močno vijolično – pa ni dobro, deluje kot tujek. Sploh pa sedaj ne paše prejšnja pink slika. Bavala sem z Jupol gold. Katere barve bi res že z enim nanosom prekrile to katastrofo…..bi imela bolj nevtralno, bež ali sivo bež, srednje svetlo?
Ali moram zdaj najprej na belo? Res se mi ne da več….
No, to je to, kar govorim…babe se na vse pretege hvalite kako znate doma vse postorit, od a do ž, med drugim tud barvanje, pa dobro vem da nimate pojma, če ga še dedci nimajo….folk na splošno misli da je barvanje mačji kašelj…pa ne zna ne prave barve kupit, ne pravega mačka, in tud vlečt ne zna mačka…
Predvidevam da si zmnešala jupol gold in dipi? Na tak način noben normalen več ne barva…barve se kupi že zmešane v pravokotnih škatlah Jupol Trend, še bolje pa je it v mešalnico, npr Mavrica…take barve prekrijejo staro barvo v enem nanosu, ampak spet odvisno katera barva…nekatere imajo več pigmenta, nekatere manj…
Temnejše barve rabijo tud 5-7 nanosov, da se ne vidijo fleki od vlečenja mačka…sploh če posije direktno sonce…
http://www.napovednik.com/dogodek292074_podarimo_vam_odtenek_barve_po_vasem_obcutku
Res je, sem še preverjala svojo zgornjo trditev – Jupol Gold se lahko nabavi že obarvan.
A je problem, da sem ženska, pa to vem ….
Jupol gold so mi namešali želeno nianso v Merkurju, ima pa zelo močne pigmente. Barvo sem precej premišljeno izbirala po barvni lestvici, primerjala doma z opremo, vendar končni efekt ni enak pričakovanjem.
Barvanje sten operativno sicer ni nobena umetnost, tudi pobarvano je b.p., zato bi lahko moški del občinstva prihranil šovinistične komentarje (razen, če si pleskar Thorr :)).
Nisem malar, sem pa celo bajto(novogradnjo) pokital in pobarval…sem videl kar nekaj pobarvanih bajt od dobrih malarjev, da ne rečem kako so v veliki večini delani fini ometi od zidarjev… no comment..ko postaviš ob steno 3m ALU lajšto, te kap…..pojma nimate kako zgleda kvalitetno pokitano in pobarvano…to zgleda skoraj tako kot pri knaufu…ravno u nulo…pri indirektnem soncu in svetlih barvah se ne opazijo neravnine, to pa že…problem je direktno sonce al pa stenske svetilke, ki svetijo ob steni navzdol…sem pač picajzl in me take stvari fajn motijo, zato končnih del nisem prepustil nobenemu jebenemu kvazi majstru…
Nisem malar, sem pa celo bajto(novogradnjo) pokital in pobarval…sem videl kar nekaj pobarvanih bajt od dobrih malarjev, da ne rečem kako so v veliki večini delani fini ometi od zidarjev… no comment..ko postaviš ob steno 3m ALU lajšto, te kap…..pojma nimate kako zgleda kvalitetno pokitano in pobarvano…to zgleda skoraj tako kot pri knaufu…ravno u nulo…pri indirektnem soncu in svetlih barvah se ne opazijo neravnine, to pa že…problem je direktno sonce al pa stenske svetilke, ki svetijo ob steni navzdol…sem pač picajzl in me take stvari fajn motijo, zato končnih del nisem prepustil nobenemu jebenemu kvazi majstru…[/quote]
Ampak to še vedno ne pomeni, da tudi drugi ne znamo narediti natančno, tudi ženske.
Nisem malar, sem pa celo bajto(novogradnjo) pokital in pobarval…sem videl kar nekaj pobarvanih bajt od dobrih malarjev, da ne rečem kako so v veliki večini delani fini ometi od zidarjev… no comment..ko postaviš ob steno 3m ALU lajšto, te kap…..pojma nimate kako zgleda kvalitetno pokitano in pobarvano…to zgleda skoraj tako kot pri knaufu…ravno u nulo…pri indirektnem soncu in svetlih barvah se ne opazijo neravnine, to pa že…problem je direktno sonce al pa stenske svetilke, ki svetijo ob steni navzdol…sem pač picajzl in me take stvari fajn motijo, zato končnih del nisem prepustil nobenemu jebenemu kvazi majstru…[/quote]
Ampak to še vedno ne pomeni, da tudi drugi ne znamo narediti natančno, tudi ženske.[/quote]
Točno tako! Traja malo dalj, kot pri “mojstrih” je pa narejeno v nulo in tako, kot hočem. (partner malo pomaga pri kitanju, da sva prej,)
za začetek se nauči guglat Jub ima dobro stran s priporočili
obstoječo barvo obdelaj z emulzijo (brezbarva), ki bolje “prime” nanos nove barve
http://www.jub.si/notranje-barve-dekorativa/osnovni-premazi/akril-emulzija
lahko, da boš morala postopek ponoviti