Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek katere alergije lahko ugotavljajo?

katere alergije lahko ugotavljajo?

Zanima me, na kaj vse se lahko testira glede alergij. Včeraj sem bila z otrokom pri alergologu, kjer so mu naredili tiste osnovne teste-pršice, trave, jajca, pasja dlaka, arašidi,….. in je na vse negativen.
Ali so to edini testi ali so še kakšni?
Kako se ugotovi alergija na kakšen kruh, prašek, mehčalec, barvo za stene,…. ali za to obstajajo testiranja?

Hvala

Testiranj je eno morje. Od prijateljice sin je moral v dveh tednih dvakrat k alergolu ker so mu naredili 40 testiranja. Samo na rastline drevesa so mu jih naredili 20 in dvajset še na hravno, psa vse živo. Sem pa opazla pri moji hčerki da ji je že dvakrat nerdu teste samo za tisto kar sem jaz sumla da je alergična na drugo pa ne. NO nekaj je pokazalo pozitivno nekja pa ne. Mislim da imajo ful testov za narediti.

Pozdravljena,

jaz sem bila na testiranju v ambulanti za bioagnetno resonanco (samoplačniško seveda) in so mi testirali vse živo – tudi lake, formaldehide, hrano, aditive, rastline, glivice, ….. Tudi sin (3 leta) je bil na testiranju – je povsem neboleče in prijazno, najdejo pa veliko več kot v klasični ambulanti, kjer so tudi meni odkrili alergijo samo na 4 stvari.
Sem se lani v ambulanti za biomagnetno resonanco tudi zdravila , in sin, in zaenkrat sem brez težav. Tako da močno priporočam. Če te zanima še več podrobnosti, piši,

Lp, Mija

KJE PA JE TAKA AMBUKLANTA V LJ? iN KOLIKO JE CENA?

HVALA

meni so rekli, da mora med enim testiranjem in drugič miniti 6. mesecev? a to drži. zdej ji je full ven udarlo – ima AD. in bomo morali čakati do junija?

Pozdrav.

Sin od prijateljice je šel na torek in so mu naredili 20 testrianj najprej na hrano in živali in ker je zmankalo prostora jim je rekla naj pridejo drug teden v torek in so mu naredili še 20. TAko da nevem zakaj so tebi rekli da je treba čakati 6 mesecel.

kje pa so mu delali teste? meni so v mestni otroški rekli, da moram čakati 6. mesecev.

Ma v LJubljani pri alergologinji pa ne vem točno kje se pa lahko pozanimam.

bi ti bila zelo hvaležna. mi je zdravnica na kliniki rekla. da sta ona in dr. Voduškova edini v SLO, da pa lahko gremo tudi v tujino. katastrofa.

Ma si mislim da je bila kar dr. Voduškova bom vprašala in sporočim.

Hvala.

NA KAJ VSE PA SO GA TESTIRALI MATEJA?

na pšenico in ostala.žita, jajca, psa mačko, jajca,mleko koruzo,breskvi, paradižnik, pa še na ful ker vem da ful zelenjave pa pšenice oz.dosti žit ne sme jesti. Ker če bi mu še jajca ugotvili skoraj ne bi imel kaj jesti. Drugi teden so mu n avsa drevesa ne vem točno katera vem da 20 leska vem da je bila uglavnem na tista ki cvetijo do julija meseca, ker se je že sedaj moral zadrževati bolj noter. čEz poletje potem je bolje. Od 20 jih je bilo 17 pozitivnih. Pa mleko ki je bilo v 7 letu starosti negativno se je spet pokazalo ne tako hudo ampak se morajo držati nazaj da ne bi bilo huje.

Ja pri dr. VOduškovi so bili bo imel pa letos 12 let, edino če so mu zato lahko tako hitro naredili.

te lahko lepo prosim za naslov te ambulante in morda podatek koliko to stane. Imamo namreč 3 mesečnega dojenčka, ki ima zadnjih 14 dni sum na alergijo (morda mleko, pršica,….)

Lotti, posredujem vam željene podatke:

tel. 512-18-68
naslov: Regentova 70

Za ceno pa ne bi vedela, ker ima koncesijo in pridete lahko z napotnico že čez 1 mesec na vrsto

Upam, da sem vam kaj pomagala

New Report

Close