katere alergije lahko ugotavljajo?
Zanima me, na kaj vse se lahko testira glede alergij. Včeraj sem bila z otrokom pri alergologu, kjer so mu naredili tiste osnovne teste-pršice, trave, jajca, pasja dlaka, arašidi,….. in je na vse negativen.
Ali so to edini testi ali so še kakšni?
Kako se ugotovi alergija na kakšen kruh, prašek, mehčalec, barvo za stene,…. ali za to obstajajo testiranja?
Hvala
Testiranj je eno morje. Od prijateljice sin je moral v dveh tednih dvakrat k alergolu ker so mu naredili 40 testiranja. Samo na rastline drevesa so mu jih naredili 20 in dvajset še na hravno, psa vse živo. Sem pa opazla pri moji hčerki da ji je že dvakrat nerdu teste samo za tisto kar sem jaz sumla da je alergična na drugo pa ne. NO nekaj je pokazalo pozitivno nekja pa ne. Mislim da imajo ful testov za narediti.
Pozdravljena,
jaz sem bila na testiranju v ambulanti za bioagnetno resonanco (samoplačniško seveda) in so mi testirali vse živo – tudi lake, formaldehide, hrano, aditive, rastline, glivice, ….. Tudi sin (3 leta) je bil na testiranju – je povsem neboleče in prijazno, najdejo pa veliko več kot v klasični ambulanti, kjer so tudi meni odkrili alergijo samo na 4 stvari.
Sem se lani v ambulanti za biomagnetno resonanco tudi zdravila , in sin, in zaenkrat sem brez težav. Tako da močno priporočam. Če te zanima še več podrobnosti, piši,
Lp, Mija
na pšenico in ostala.žita, jajca, psa mačko, jajca,mleko koruzo,breskvi, paradižnik, pa še na ful ker vem da ful zelenjave pa pšenice oz.dosti žit ne sme jesti. Ker če bi mu še jajca ugotvili skoraj ne bi imel kaj jesti. Drugi teden so mu n avsa drevesa ne vem točno katera vem da 20 leska vem da je bila uglavnem na tista ki cvetijo do julija meseca, ker se je že sedaj moral zadrževati bolj noter. čEz poletje potem je bolje. Od 20 jih je bilo 17 pozitivnih. Pa mleko ki je bilo v 7 letu starosti negativno se je spet pokazalo ne tako hudo ampak se morajo držati nazaj da ne bi bilo huje.