Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Katere enostavne jedi pa vi večkrat pripravite?

Katere enostavne jedi pa vi večkrat pripravite?

1. Ti pojma nimaš o kuhi! V vodi se kuha/blanšira, nikakor pa se ne duši (tensta , Bockshornklee
2. Moji otroci, bi te zabrisali čez balkon za tako zanikrno hrano!
[/quote]
Hahahaha, ti si cela en kroatizem 😀 😀

Vsaka pašta je enostavna jed. Skoraj vse jedi iz voka so enostavne. Pravzaprav je enostavna jed tudi pečenka ali riba, če jo flikneš v pečico s par krompirji, saj se peče sama.

Hahahaha, ti si cela en kroatizem 😀 😀

Vsaka pašta je enostavna jed. Skoraj vse jedi iz voka so enostavne. Pravzaprav je enostavna jed tudi pečenka ali riba, če jo flikneš v pečico s par krompirji, saj se peče sama.
[/quote]
Odgovarjal sem seveda na ta post:
1. Ti pojma nimaš o kuhi! V vodi se kuha/blanšira, nikakor pa se ne duši (tensta , Bockshornklee

*Najljubša mi je kokosova juha z rdečim fižolom (skratka jedi na žlico)
*recept za Mineštro za mineštro z ljubeznijo (korenček, sladki krompir, ingver in ljubezen)
*zeljne krpice
*čebulni Quiche

-pravzaprav v kuhinji eksperimentiram, vedno kaj novega *****

Prvi recept je mogoče res enostaven, vem pa, da pri nama to tudi približno ne bi šlo čez. So pa med mojimi hitrimi in enostavnimi recepti tudi tortilje, ki jih pripravim tako, da popražim na kocke narezanega piščanca, dodam bučke, papriko, koruzo in fižol, malo podušim in skupaj s kislo smetano in guacamole omakco postavim na mizo. Tortilje zvija vsak sam 🙂

Poleg tega še:
– skutini polpeti (priprava in pečenje ne traja dlje kot 20 minut)
– razne omlete, jajca na oko, kuhana jajca
– solata s tuno/piščancem/jajcem/sirom/…
– pečen sir za žar na rukoli
– pečen tofu na rukoli
– kuskus z zelenjavo
– zelenjavna juha

Ne maram stvari, ki vzamejo preveč časa, da so pripravljene.

Kakšni pa so ti skutini polpeti?

Ja, kuskus in bulgur imamo tudi mi – kuskus skuham posebej, zelenjavo na hitro popražim in nato dodam kuskus.

Ej ful enostavni in meni ful dobri 🙂

Zmešam skuto, ovsene kosmiče, jajce in sol. Včasih, če se mi da še kak nariban korenček ali bučko (bučko obvezno ožamem). Oblikujem polpete in pečem na malo olja.

No, to je pa stvar okusa.

Meni se zdi hitro pripravljena hrana najbolj okusna in mi tudi najbolj paše v želodec. S tem seveda ne mislim instant juh iz vrečke in mkdonaldsa, ampak zelenjavo, ki je na hitro termično obdelana, žitarice, ki so v 20 minutah več ali manj vse skuhane,.. pri mesu imam pa itak najraje gril varianto.

Trud v hrano vložim pri premisleku, kaj in kako skuhat, v tem, da se nekaj ure in ure cmari, pa ne vidim posebne dodane vrednosti. V bistvu mi običajno še največ časa vzame rezanje in lupljenje. 🙂
[/quote]

Ja, saj, okusi so pač različni. In kot pravim, je zame enostavna jed tista, ki je hitro pripravljena, torej jedi, kot so golaž, filane paprike, sarme, zavitki, pečenke, narastki,…. zame niso enostavne, ker traja eno uro ali več, da so na mizi, čeprav zanje ne potrebuješ nekega posebnega znanja. Hitro pečeno zelenjavo pa delam kot prilogo, kot samostojno jed pač ne. Kitajske hrane doma ne jemo.

Čist simpl in moji otroc si to za vsak rd želijo, ker jim je naaajboljše. Kuhane makarone in tuna čez. To je to.

Jaz ne razumem, kako jim je to lahko taaako dobro. Jaz tega ne spravim po grlu. No, oni pa obožujejo…

Avtorica, kaj, za vraga, je distanje šampinjonov v vodi? Umiram, dokler ne izvem. Šunko pa bom raje spregledala.

kaj pa zrezek? kdo je sit po taki hrani za piščance?

Puranove/piščančje zrezke potolčem, solim, popram. Dam v ognjevarno posodo. Po zrezkih naložim pršut in sir, lahko samo sir. Polijem s smetano za kuhanje. Dam v vročo pečico. Ko je omaka malce zapečena, je jed gotova. Kot prilogo ponudim pire krompir/ lahko tudi riž in zeleno solato.

Oprosti avtorica v imenu clovestva za ta goveda,ki so te tako primitivno in pritlehno napadala v zacetku teme. Neverjetno res. Namesto,da bi preprosto preskocili,ce jim tema ne pase so zaceli zaliti,ponizevati,aroganco furati. Joj kako skrajno primitiven folk.
Skratka,glede enostavnih jedi si sprasevala. Meni se enostavne zdijo tiste,ki so pripravljene v par minutah tj toliko casa da padejo v lonec,kuha se itak samo :). Trenutno imamo na tak ”hiter” nacin kar pogosto na jedilniku:pasirano fizolovo juho z bleki, ricet, zelje ali repa s pirejem, kdaj pa tudi na hitro: tortelini s pestom, rizota z spinaco, spagetki,njoki ipd. To je to na nacin:stresi v lonec in pojej :). Mesojedci dobijo v enoloncnice se kaksne narezane bio goveje hrenovke ali klobaso..in so vsi zadovoljni, zdraven testenin pa recimo ribo nahitro popeceno in solato.

Hm… vi si pa date duska pri preprostih stvareh. Preprosti obroki so zame kak “ham and eggs” in izpeljanke, pa kaki spageti “carbonara”, kaka preprosta “rizota”, kaki “sataras” (po “hisni recepturi”), ipd. Pogojno tudi kake kuhane klobase in se kaka druga “malenkost”. 🙂

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Doma pridelan krompir. Doma pridelana solata.
Krompir skuham.
Solato okisam z olivnim oljem, kisom in soljo, dodam na tanke rezine narezan kuhan krompir.
Okusno, hitro pripravljen in predvsem zdrav obrok.

Avtorica, ta tvoja tortilja je pa zanimiva. Hvala za recept!
Za neumne pripombe se pa ne meni. Kdor ima odprto srce in je videl še kaj več od domačega kraja, ve, da je za vsako jed toliko receptov kot je kuharjev.

Pa še moj brzinski način kosila: zelenjavna juha s sestavinami iz hladilnika in palačinke po trenutnem navdihu.

Mi mu recemo zelje. Enostavno, hitro, dobro in zdravo. Kislo zelje skuham, krompir skuham, fizol skuham, zadnja dva zmeckam, dodam zelje in ocvirke. To je to. Fizol skuhas lahko vnaprej, tko da v tem primeru traja pol h, da je fertik. Tiste tortilje bi tud pri nas skoz okno letele:)

Hvala, to bi znalo tekniti tudi mojim. Zveni super. Mogoče tudi malo naribanega sira vmes pa to …

A ti mene zasledujes?!?

:-))))
[/quote]

Kaj pa veš, lahko da sem ravno za tebe slišala. :)))
Saj veš, kako grejo čenče:
“Znanec od prijateljice je en čudak, si dela sendviče s salamo in marmelado.”
“Reees? Kje si pa to slišala?”
“Ma, soseda od prijateljice je rekla, da ji je prijateljica rekla, da si njen znanec dela sendviče s salamo in marmelado.”
Slovenija pa je mala vas in ne vem, če bi se našlo 5 primerkov, ki jejo take sendviče. :)))

Za palačinke moraš viset v kuhinji eno uro. In to ni neki na brzino.

Pa druge ženske so napisale pašto na 101 način – niti ena pa recepta.
Pa kaj je dobr imet doma, da neki na hitrco sčaraš!

Njabl hitr so res zrezki in solata. Pa makaroni z drobtinami. Pa jajca.

Vse drugo že rabi mal več časa. 🙂

Ce peces 2 do 3 palacinke na osebo in delas v 2 ponvah, si hitro skozi. Za 30 palacink v eni ponvi pa res porabis uro ali vec.

Dejansko obstajajo jedi, ki jih skuhas v (slabe) pol ure s pripravo vred. Recepte pa poisci. Internet ni samo MON. Vtipkaj v google npr njoki z gorgonzolo ali rizota z gobami in izberi med kupom receptov, ki jih dobis.

Z vajo se tudi naucis organizirati cas. Npr to, da najprej pristavis velik lonec vode ali zazenes grelnik in se lotis priprave medtem, ko se voda ze greje. Seveda se vedno ne skuhas 3-hodnega kosila v 15 minutah, kot se ene hvalijo, nekaj casa pa le pridobis.

Kaj pa veš, lahko da sem ravno za tebe slišala. :)))
Saj veš, kako grejo čenče:
“Znanec od prijateljice je en čudak, si dela sendviče s salamo in marmelado.”
“Reees? Kje si pa to slišala?”
“Ma, soseda od prijateljice je rekla, da ji je prijateljica rekla, da si njen znanec dela sendviče s salamo in marmelado.”
Slovenija pa je mala vas in ne vem, če bi se našlo 5 primerkov, ki jejo take sendviče. :)))
[/quote]

Ma ne, tako hudo ni. Ampak… Grem jaz prvic v Anglijo (oz. Wales). Vem (in vidim), da jim hrana ni ravno mocna stran. Se razgledujem po kantini in mi pade v oci sendvic z nekaksno skuto in slanino. Wow. Nekaj normalnega. Kupim dva… se ves vesel spravim jest… FUJ!?! Fuj in fej! Dejansko je bila notri nekaksna marmelada. Bljak.

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

če imaš neke stvari pripravljene vnaprej, je v pol ure veliko stvari narejenih.

seveda vedno solata: zeljno naribaš 1-2-3, ledenko tudi samo narežeš, paradižnikova je takoj, tudi endivija se hitro očisti in nareže.

potem pa:
testenine s kakršnokoli omako (mesna vnaprej pripravljena, z gorgonzolo je takoj, carbonara je takoj)
riž z grahom, na trakove narezano in popečeno puranje ali piščančje meso
lepinje (kupiš) popečeš, zraven čevapčiči
rižote s čimerkoli (pišč. ali puranje meso, raznorazna zelenjava)
pire krompir, kislo zelje, pečenica
pišč. ali puranju zrezki, kuhana cvetača ali brokoli (namesto krompirja oz. riža)

če narediš testo prejšnji dan (lahko počaka v hladilniku), je tudi pica zelo hitra (kupi že narezano šunko ali jo nareži prejšnji dan)

tudi enolončnice so lahko hitre, ampak seveda uporabiš fižol iz konzerve (ne boš šča suhega kuhat), od mesa vzameš, kar je hitro kuhano (hrenovke, kranjska, prekajena rebra), zelenjavo lahko dodaž zamrznjeno (ker je že zrezana) itd.

enostavno in hitro:
– polenta, zabeljena z ocvirki in solata
– polenta z jajcem popečena na ocvirkih in solata
– polenta s paradižnikovo omako in solata
– krompir na župi
– testenine s tuno (lahko tuna s čebulo, smetano in česnom ali pa tuna v paradižnikovi omaki)
– testenine carbonara in izpeljanke
– fižolovka s klobaso
– juha iz vrečke, obogatena s kakšno bučko / korenčkom / papriko + kakšna hrenovka (enolončnica varianta)
– makaronflajš
– šmorn
– buče z jajci (lahko že narezane buče iz skrinje, da je hitreje)
– šataraš
– frtajla
– …

1. Ti pojma nimaš o kuhi! V vodi se kuha/blanšira, nikakor pa se ne duši (tensta , dinstanje pa je kroatizem).
[/quote]

Res to ni neko kuhanje. Pa kečap?? Ali narezani pelati, ali sama olupiš in narežeš paradižnik. To je tako, kot če v piceriji dobim kečap zraven pice. To mi pove, da nisem v piceriji.

To ne paše skupaj.

New Report

Close