katere konzerve kupujete?
Saj vem, da smo tukaj same dobre kuharice. Včasih pa se le zgodi, da moramo nekaj res na brzino pripravit. Katere konzerve kupujete?
Da so okusne.
Meni ‘haše’ , ‘ragu’ in paradižnikovi prelivi za testenine niso dobri – to kupim 2 x na leto.
Kupim pa:
– Mercatorjev golaž,
– ješprenj in prebranac od ‘Mizica pogrni se’
– pa fižol, grah, koruzo
– turistično pašteto in čisto navadne sardele z limono.
Pa še ananasov kompot – drugi mi niso všeč.
Povejte, kaj je vam dobro (kako izboljšate okus …), ker meni včasih res prav pride, da kaj na hitrico postrežem.
Hvala vam! Bom popestrila jedilnik, kadar bo sila….
O mater.. se je takoj ena najdla, da pametuje o E jih…
Odgovor na vprašanje:
– od pripravljenih jedi kupim zelo redko samo Etin prebranac in ene dvakrat sem njihovo joto,
– delamarisove ribe z zelenjavo, turistično pašteto in tunino argeto, tune v konzervi.
– razne omakce za makarone tudi meni niso dobre
– kupujem pa redno konzervirano koruzo, fižol, grah, šampinjone, šparglje, pelate, lečo, čičeriko, zelo redko kakšen kompot (če rabim za kako pecivo)
evo, to je to
-valfruta ali mercator: rdeč fižol, bel fižol, rjav fižol, grah in koruza
-riomare tuna (zelo redko)
-turistična pašteta (5 kom na leto)
-etine kumarice
-majoneza
-ajvar eta
-etino gorčico
-višnje za v torto (2 kom na leto)
-v lidlu kupujem breskve in občasno ananas v konzervi, pa beluši v kozarcu
Od konzerv že pripravljene hrane pa ne kupujemo ničesar. Nam ni všeč okus. Raje nakuham in dam v skrinjo.
Preberi koliko koliko škodljivih konzervansov in raznih E jev in ostalih škodljivih snovi imajo notri
te “okusne”omake v konzervi.Če si kaj razgledana in se zdravo prehranjuješ ,potem teh konzerv z takimi škodljivimi dodatki ne boš jedla.[/quote]
No, če bi ti res brala etikete, potem bi opazila, da konzervansov v konzervah praktično ni. Obstajata dve zadevi, pasterizacija in sterilizacija, ki pomorita vse mikroorganizme, tako da konzervansi niso potrebni.
Ostanejo potem še različni aditivi, ojačevalci okusov, emulgatorji, barvila … ampak ti se dodajajo predvsem v gotove jedi. V konzervah fižola, koruze, tune, paradižnika … jih ne boš našla.
Tako, da ne zganjaj panike po nepotrebnem.
Pri nas kupujemo v konzervah paradižnik, fižol, tuno, čičeriko, kakšen kompot … Bolj po potrebi kot na zalogo kupim še kakšno vloženo zelenjavo, olive, ribe … Prve štiri naštete pa so stalno na zalogi.
Preberi koliko koliko škodljivih konzervansov in raznih E jev in ostalih škodljivih snovi imajo notri
te “okusne”omake v konzervi.Če si kaj razgledana in se zdravo prehranjuješ ,potem teh konzerv z takimi škodljivimi dodatki ne boš jedla.[/quote]
No, če bi ti res brala etikete, potem bi opazila, da konzervansov v konzervah praktično ni. Obstajata dve zadevi, pasterizacija in sterilizacija, ki pomorita vse mikroorganizme, tako da konzervansi niso potrebni.
Ostanejo potem še različni aditivi, ojačevalci okusov, emulgatorji, barvila … ampak ti se dodajajo predvsem v gotove jedi. V konzervah fižola, koruze, tune, paradižnika … jih ne boš našla.
Tako, da ne zganjaj panike po nepotrebnem.
Pri nas kupujemo v konzervah paradižnik, fižol, tuno, čičeriko, kakšen kompot … Bolj po potrebi kot na zalogo kupim še kakšno vloženo zelenjavo, olive, ribe … Prve štiri naštete pa so stalno na zalogi.[/quote]
Zaradi mene ti jej karkoli…Karkoli je konzervirano in dolgo časa obstojno so tem jedem ali omakam dodane razni škodljivi dodatki.
to sploh ni nujno res. Se pravi da je moja marmelada iz domačih češpelj nevarna, ker ima rok trajanja par let? Ja, če smatraš da je sladkor škodljiv dodatek.
Pasterizacija, sterilizacija, vakumsko pakiranje, hlajenje, … vse pripomore k daljši obstojnosti živil.
Mleko je npr. živilo ki se relativno hitro pokvari, ampak tudi tisto iz mlekomata (ali pa mislis da ima tudi ta dodatke) ti zdrži v hladilniku več dni. Vse je sterilizirano, mleko je takoj ohlajeno. Ko naredim iz njega jogurt ali kefir, je užiten več kot en teden.