Katere kotalke?
Hči ima soy luna kotalke, ki jih je zgonila v nekaj mesecih – ker imamo na ulici malo bolj grob asfalt, ona pa kotalka vsak dan, so kolesa dobesedno “olupljena”. Če zamenjamo samo kolesa, pride dražje kot nove kotalke. Kakšne kotalke naj izberemo, da bodo malo bolj trpežne, imate kak nasvet, izkušnjo?
Jah, trpežne so edinole tiste, ki jih uporabljajo rekreativke in blj tekmovalne kotalkarice….
Tukaj imaš en link:
https://www.rollerderbyhouse.eu/en/welcome.html
drugae pa čez lužo znamka Riedell:
Cestne kotalke Fila samo hči ima že dovolj veliko nogo, da ima odrasle 36,5. Če naši jih še ni uspel zgonit so sigurno super, imajo fajn ležaje, gumi kolesa… in neprimerljive s Soy Luna, ki so zanič, čeprav ni neke razlike cenovno – ima od februarja in si jih je kupila za 76 evrov. Je pa z njimi tudi dnevno šibala po 2,5 km v eno smer na plesne treninge .
Poglej na http://www.asa.si. Imajo Rocesove in so super. Naša jih ima že eno leto in je zelo zadovoljna. Pa sosolk tudi. Pa se lepe so.
Ne zameriti, a bi vprašala, ali niso za po cestah boljši rolerji? Ali so kotalke boljše za po cestah oz. hitrostno kotalkanje? Ker jaz sem vedno mislila, da so rolerji bolj neobčutljivi na kak pesek in da je lažje rolat, ker je boljši položaj gležnja. Resno vprašam, ker razen v otroštvu nisem več kotalkala in nimam pojmak kako je zdaj morda s kakimi novimi materiali, oblikami kotalk itd.
Rolerji so za po cesti boljši večinoma, saj imajo boljša kolesca in ležaje že take za ne prehud denar, cestne kotalke jim skušajo slediti. Gre pa bolj za dekliške muhe zaradi Soy Lune Sicer pa si načeloma na kotalkah stabilnejši, koncept bremzanja je drugi, rolerji zadaj, kotalke spredaj… osebno menim, da je obujanje kotalk pač modna muha, ki bo kmalu mimo in bodo kotalke ostale rezervirane za umetnostno kotalkanje…
Absolutno Riedell:
Aha, hvala. Saj za umetnostno kotalkanje razumem, da so potrebne kotalke. Kjer je pa neka hitrost in bognedaj še kamenčki, pa sem si predstavljala, da ga ni čez rolerje. Rolam, po mojem kar dobro, mi ni problem stabilnost, ampak le vožnja navzdol po prevelikem naklonu (ne znam dobro bremzat) in pa seveda psi na dolgih vrvicah. Zato me je zanimalo to kotalkanje. Zdaj pa se umikam, da ne smetim teme.