Katere kreme uporabljate za in po sončenju?
Odkar sem odkrila “vodo” za sončenje ne uporabljam več drugega. Sovražila tisti mastni, lepljivi občetek raznih mlek, to pa je res ultra lahko. Jih je vseh znamk, prijetno dišeča in cenovno dostopna npr. Ambre solaire.
Po sončenju (ko se mi da ) pa Biotherm. Iz istega razloga: ker ni mastno in prijetno diši.
Jaz uporabljam od Biobaze- natural shield
ni masten se leponupije. sestavune so kvalitetne. malo nič konzervansov v primerjavi z bolj ” komjalnimi”
F 30
uporablja ga tudi ko grem z bičikleto za obraz
res super zadeva.
po sončenju aloe vera in po obrazu/dekolte, jojobino olje ali olje za mastno jožo Dr.Houschka
ali vit E olje na suhe dele in okrog oči
ampak to sonce… kot se spomnem take sopare in močnega sonca ni bilo…
Bom delila svojo izkušnjo, ker je meni to “odkritje” veliko pomenilo. Imam občutljivo kožo, nagnjeno k alergijam v obliki atopicnega dermatitisa. Poskusila vse sorte, a že po kratkem izpostavljanju soncu sem bila vedno rdeča s srbečimi izpuscaji. Potem pa sem odkrila Ultrasun kreme za soočenje. Ful drage (pa saj tudi sicer zagonim denar za kaj, kar ne bi bilo treba), ampak po sončenju dobim lepo rjavo barvo in nimam vec nobenih težav. Tudi z izdelki za po sončenju sem bila zelo zadovoljna – tako prijetno hladijo. Saj načeloma se ne pražim na soncu, pa vendar me včasih njegovi žarki malo preveč pobijajo na kakšnih bolj izpostavljenih delih telesa.
Eucerinovih izdelkov za sonce nisem še testirala, ker Ultrasun uporabljam zdaj že kakih 7 let, pa nimam nobene želje po menjavi. Drugače pa uporabljam veliko eucerinovih izdelkov, morda bi mi tudi njihova krema za sončenje ustrezala.
https://www.regionalobala.si/novica/zascita-pred-soncem-zakaj-je-nevarno-uporabljati-spreje
[/quote]
Hvala za opozorilo (in koristne informacije). Bom še posebej pozorna na stvari, na katere opozarja članek. Na obraz in vrat sem že doslej nanašala tako, da sem najprej razpršila v dlani in šele nato sem se z dlanmi namazala, ker sicer bi res izdatno vdihovala kremo za sončenje. Ne kupujem pa posebej kreme za obraz (ta najbrž ni v razpršilu), saj uporabljam kar visok zaščitni faktor tudi za telo in ker nisem ljubiteljica sončenja, se soncu izogibam vsaj od 11h do 16h in mi potem te kreme ostajajo.
Glede količine se opozarja, da vsake kreme nanesemo premalo, pri razpršilu pa imamo najbrž res še prej občutek, da smo ga že dovolj nanesli. Zdravje je pomembnejše od zagorele polti. Zadnja leta se o nevarnostih pretiranega izpostavljanja soncu toliko govori, da res upam, da se tega zavedamo vsi.
Hvala za opozorilo (in koristne informacije). Bom še posebej pozorna na stvari, na katere opozarja članek. Na obraz in vrat sem že doslej nanašala tako, da sem najprej razpršila v dlani in šele nato sem se z dlanmi namazala, ker sicer bi res izdatno vdihovala kremo za sončenje. Ne kupujem pa posebej kreme za obraz (ta najbrž ni v razpršilu), saj uporabljam kar visok zaščitni faktor tudi za telo in ker nisem ljubiteljica sončenja, se soncu izogibam vsaj od 11h do 16h in mi potem te kreme ostajajo.
Glede količine se opozarja, da vsake kreme nanesemo premalo, pri razpršilu pa imamo najbrž res še prej občutek, da smo ga že dovolj nanesli. Zdravje je pomembnejše od zagorele polti. Zadnja leta se o nevarnostih pretiranega izpostavljanja soncu toliko govori, da res upam, da se tega zavedamo vsi.
[/quote]
Jaz imam soleo organics – ni v razpršilu, ampak v obliki navadne kreme in jo uporabljam tudi za obraz.
Moram reči, da se za kremo z mineralnim filtrom res lepo razmaže, ne ostaja nič belega. In pa nima nano delcev.
Pred tem sem imela eno od dm alverde tudi z moneralnim filtrom (titanijev in še nano delci so bili) je romala skoraj cela stran. ker sem bila bela kot sneg – sploh se ni nič razmazalo, pa še nano delce je imela.
zaenkrat sem s to res zadovoljna. Tukaj je opis:
https://www.tosama.si/b/soleo-organics/i_5376_soleo-organics-spf-30-80-g
se pa splača malo pogledati kje je ceneje. Jaz sem jo kupila v hoferju, kjer so jo imeli v okviru posebne ponudbe – je bila 80 g 20 evrov…
Jaz imam soleo organics – ni v razpršilu, ampak v obliki navadne kreme in jo uporabljam tudi za obraz.
Moram reči, da se za kremo z mineralnim filtrom res lepo razmaže, ne ostaja nič belega. In pa nima nano delcev.
Pred tem sem imela eno od dm alverde tudi z moneralnim filtrom (titanijev in še nano delci so bili) je romala skoraj cela stran. ker sem bila bela kot sneg – sploh se ni nič razmazalo, pa še nano delce je imela.
zaenkrat sem s to res zadovoljna. Tukaj je opis:
https://www.tosama.si/b/soleo-organics/i_5376_soleo-organics-spf-30-80-g
se pa splača malo pogledati kje je ceneje. Jaz sem jo kupila v hoferju, kjer so jo imeli v okviru posebne ponudbe – je bila 80 g 20 evrov…
[/quote]
Sem si prebrala opis na spletni strani in mi deluje zelo v redu. Hvala za link. Jo bom poskusila, ker me opis prepriča, čeprav običajno nerada menjam izdelke, ki jih moja koža dobro prenaša, ker sem se namučila že s tem, da sem našla nekaj primernega zase. Tudi nad Eucerinovimi izdelki nisem najbolj navdušena, ker je menda sama kemija, a žal zanje nisem še našla ustreznega nadomestka, pa sem poskusila že marsikaj. In posledično imam lepo zalogo različnih krem doma.