Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Katere kupljene tortilje?

Katere kupljene tortilje?

Dobila sem en fajn recept za tortilje, “ovitek” bi kupila pa nimam pojma katere. Še nikoli probala. Gledam tele https://www.spar.si/online/psenicne-tortilje-spar-81-320g/p/253766 a je to dobro?

tortilje so kot pomfri. ni  neke razlike med njimi, to je taka osnovna hrana.

karkoli vzameš, bo ok

Odgovor na objavo uporabnika
čekdisout, 02.09.2022 ob 12:51

tortilje so kot pomfri. ni  neke razlike med njimi, to je taka osnovna hrana.

karkoli vzameš, bo ok

Koliko kalorij❓👾👾👾👾👾👾

Odgovor na objavo uporabnika
Kokoši 👾👾👾👾👾👾, 02.09.2022 ob 12:52

Koliko kalorij❓👾👾👾👾👾👾

8 tortilj ima 320g, torej ena tehta 40 g.

100 g tortilj ima 326 kcal oz.1377 kJ, torej ena 130,4 kcal oz.550,8 kJ.

 

Odgovor na objavo uporabnika
missy777, 02.09.2022 ob 12:48

Dobila sem en fajn recept za tortilje, “ovitek” bi kupila pa nimam pojma katere. Še nikoli probala. Gledam tele https://www.spar.si/online/psenicne-tortilje-spar-81-320g/p/253766 a je to dobro?

Napiši recept, prosim.

Nisem napisal sporočila zgoraj, ampak dobro, si bom vzel na znanje.

Evo recept:

Zvitki s tuna nadevom

 4 pšenične tortilje

8 velikih solatnih listov

360 g koščkov tune v naravnem soku

140 g sirnega namaza

3 žlice kisle smetane

2 mladi čebulici, samo zeleni del

2 velika paradižnika

1 žlička vloženih kaper

2 ščepca soli

Solatne liste in paradižnike operemo. Solatne liste osušimo, paradižnike pa razrežemo na majhne koščke. Zeleni del mlade čebulice očistimo, operemo in drobno sesekljamo. Kapre dobro odcedimo in drobno sesekljamo. Pločevinko tune odpremo in odlijemo odvečno tekočino.

V skledi zmešamo kislo smetano in sirni namaz. Dodamo tuno iz pločevinke, paradižnike, mlado čebulico in kapre. Po okusu začinimo s soljo. Sestavine v skledi dobro premešamo.

Tortilje položimo na čisto delovno površino. Na vsako tortiljo položimo po dva solatna lista. Na sredino tortilj z žlico v ravni črti naložimo tunin nadev (pazimo, da pri tem pustimo približno 2 cm praznega spodnjega roba). Spodnji del tortilje zapognemo čez nadev, nato pa tortiljo od leve proti desni zvijemo v zvitek.

Pripravljene zvitke lahko takoj postrežemo, ali pa jih ovijemo s prozorno folijo za živila in shranimo v hladilnik.

New Report

Close