Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Katere letne gume?

Katere letne gume?

Rabim nove letne gume, nekaj sem gledala v Merkatorju in so kar drage. Kaj priporočate, katero znamko in da niso preveč drage, a vendar zanesljive. Kako se obnesejo gume Debica? Kako pa Goodride, BFGoddrich in Hankook, Kumho?

Pirelli Kitajske gume.

zakaj pa rabiš letne gume? Obvezne so samo zimske. Cena in kakovost sta čisto v soglasju.

Itak pa moraš gume menjati na 4 – 5 let, ker postanejo stare – te pa so res nevarne.
Koliko in kako hitro pa voziš v enem letu?
za cca 15.000 km/leto in 2x na morje (itak se pelješ max 120 km/h cca eno uro) so zimske čisto OK – pa še pri menjavah prihraniš, da čez 4 – 5 let lahko kupiš nove zimske gume ☺

to je vse “šrot”..
ker vem, da se vsak dan vozite po dveh kolesih..
uporabljate keramične zavore..za dirkaška zaviranja
morate imeti najboljše od najboljših gum..
vsaj 2x dražje od najdražjih..
tudi končna hitrost za 2km, in pa 2db manjši hrup je blazno važno..

Dunlop , GoodYear jez prisegam na te. Kumho dobra kvaliteta in niso drage. Sem jih vozil na “mocnem” avtu in so se presenetljivo dobro obnesle. Nokian so tudi kar v redu.
Ma jebemti gume se pa res ne kupuje v Merkatorju …

Sestava in profil letne gume je popolnoma drugacen od zimske…
Jah tole o 4-5 let stari gumi, da potem postanejo nevarne khm odvisno kako jih skladiscis in kako jih zgonis. Recimo so premalo napumpane ti pa pogasu ja potem ti pobire profil zel ohitro. Jaz sem se vozil z 10 let starimi gumami vsak vikend Lj. obala tudi vecje razdalje do 1000 + pa vsakodnevno fjakanje po Lj brez problemov.
Ko guma zacne zdrsavati takrat pa res postane nevarno…

Sestava in profil letne gume je popolnoma drugacen od zimske…
Jah tole o 4-5 let stari gumi, da potem postanejo nevarne khm odvisno kako jih skladiscis in kako jih zgonis. Recimo so premalo napumpane ti pa pogasu ja potem ti pobire profil zel ohitro. Jaz sem se vozil z 10 let starimi gumami vsak vikend Lj. obala tudi vecje razdalje do 1000 + pa vsakodnevno fjakanje po Lj brez problemov.
Ko guma zacne zdrsavati takrat pa res postane nevarno…[/quote]

jep – sestava je drugačna … in pazi to: zimske se poleti bolje držijo ceste kot letne ☺

emm .. kje in kdaj pa v SVN in HR obali lahko po gasu ☺ — btw: na avtocestah so omejitve do 130 KM/h, v mestih, vaseh med 30 – 70 KM/h … kazni so drastične — OK tipkam o običajnh SVN voznicah/kih … sam po HR užgem tudi preko 200 km/h ☺

Saj jih ne bi kupila v Mečkatorju, a danes bila tam in so jih imeli razstavljene.
Kje se najbolj splačajo, kje dobiš res kakovostne gume ne pa nekih, ki so leto dni ležale kar nekje. Letno napravim od 20 do 25k. Trenutno imam 10 let stare Bridgestonke, profil je dober, nič videti obrabljene, a so tako glasne kot da se pelje tank – čist so otrdele. Ker me moti ta hrup, sem se odločila za nove.

Saj jih ne bi kupila v Mečkatorju, a danes bila tam in so jih imeli razstavljene.
Kje se najbolj splačajo, kje dobiš res kakovostne gume ne pa nekih, ki so leto dni ležale kar nekje. Letno napravim od 20 do 25k. Trenutno imam 10 let stare Bridgestonke, profil je dober, nič videti obrabljene, a so tako glasne kot da se pelje tank – čist so otrdele. Ker me moti ta hrup, sem se odločila za nove.[/quote]

pa tebe je za ubiti — gume z 200.000+ km te motijo zaradi hrupa??? Ne zato, ker so povsem zj.ebane zaradi starosti, prevoženih km … koliko preko prehoda za pešče pa ti uspe ustaviti avto ???! — potencialna morilka si

ljudje,..
pa tolk k vemo..oz se delamo, da vse vemo..
o RKC, o stricih iz ozadja , o vremenu..itd..
že če malo pogledaš cenike..po netu..
vidiš, da v posameznih segmentih ..dobiš za recimo 50 +/-5€ dobro gumo..
sedaj postane vprašanje ali je dobro vzet gumo HIFLI za 47€, medtem ko NOKIAN/FULDA stane pa 55€..ali res tistih 4 x 8€ igra vlogo..
in ja, dobra guma, za nekoga ki ima “stroj” in s tem strojem tud VOZI..
ne pa meditira v 6. na 50kmh in gleda kolk “špara”..
zato za 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ljudi so skor VSE gume dobre..
ostali pa tko vedo kaj čjo..

se strinjam — dodajam: če so gume 2, 3 leta ležale bog ve kje – so (bodo čez 2 leti) problematične neglede na ugodno ceno.

Kje se najbolj splačajo, kje dobiš res kakovostne gume ne pa nekih, ki so leto dni ležale kar nekje. Letno napravim od 20 do 25k. Trenutno imam 10 let stare Bridgestonke, profil je dober, nič videti obrabljene, a so tako glasne kot da se pelje tank – čist so otrdele. Ker me moti ta hrup, sem se odločila za nove.[/quote]

pa tebe je za ubiti — gume z 200.000+ km te motijo zaradi hrupa??? Ne zato, ker so povsem zj.ebane zaradi starosti, prevoženih km … koliko preko prehoda za pešče pa ti uspe ustaviti avto ???! — potencialna morilka si[/quote]

Še nobenega pešca nisem zgazila. V računico nisi vzel, da se cca pol leta vozim z zimskimi (vedno imam zimske gume gor od začetka novembra do sredine aprila). Morilka? Ja in? Nisem edina.

Gume so najcenejše na spletu in ne v merkatorju.Dobre gume od vsega azijskega šrota so kitajske gume ling long.Neverjetno ampak resnično.Imam na bmw sprednje ling long in zadnje precej drage good year.Roko dam v ogenj za tiste sprednje in dal bom enake na zadnji konec,ker so res mehke in se držijo asfalta kot prilimane.
Najslabše so mi bile bridgestone potenza.Bedak sem najmanj tri komplete znucal in šele potem ugotovil,da so zanič.Pa avto je kar precej močan okrog 200 ks in se res opazi slaba guma.
Med dražjimi gumami pa ne moreš zgrešit z dunlop fastresponse ali sedaj nadomestek blueresponse.Tem se lahko reče dobre gume.

pa tebe je za ubiti — gume z 200.000+ km te motijo zaradi hrupa??? Ne zato, ker so povsem zj.ebane zaradi starosti, prevoženih km … koliko preko prehoda za pešče pa ti uspe ustaviti avto ???! — potencialna morilka si[/quote]

Še nobenega pešca nisem zgazila. V računico nisi vzel, da se cca pol leta vozim z zimskimi (vedno imam zimske gume gor od začetka novembra do sredine aprila). Morilka? Ja in? Nisem edina.[/quote]
ja ja ja … kot kao “naš pes” še nikogar ni ugriznil.
še vedno imaš 10 let stare gume, ki so izgubile vse, čemur so gume namenjene.
btw: na vprašanje pa nisi odgovorila; koliko preko prehoda za pešce se ustaviš?
In bistveno: kako se boš počutila, ko boš zbila kakšno nosečnico, otroka .. ?
Vem kakšen je odgovor: saj ne bom ne prva ne zadnja … boš pa TI!!

Avtocenter Stipič. Kumho sem nabavu kar pri uvozniku direkt iz kamjona:). Kje so se pa prej valjale pa nimam pojma.
Pa na firmo na Petrolu-Polje.

pri gumah ki so stare več kot 7 let..
je res vprašljiva kakovost gume..oz njena trdota..
predvsem v dežju so res bistvene razlike..
seveda pa, se studi s takimi gumami lahko normalno vozite..
pač ob dežju vozite bolj počasi..in z zadostno varnostno razdaljo..

še ena stvar..
tisti ki gume “rabimo” , jih tudi “obrabimo”..
kar pomeni, da se ne vozimo “predolgo” po eni te isti plasti..
pač pa jo “zradiramo”..
tako se tudi guma obnavlja, da voziš po “svežem” delu..
seveda pa guma ne traja dlje kot 3-4 leta..

Še nobenega pešca nisem zgazila. V računico nisi vzel, da se cca pol leta vozim z zimskimi (vedno imam zimske gume gor od začetka novembra do sredine aprila). Morilka? Ja in? Nisem edina.[/quote]
Vem kakšen je odgovor: saj ne bom ne prva ne zadnja … boš pa TI!![/quote]

Ne, ne vem je kako je ko zbiješ otroka ali nosečnico, lahko ti opišeš, kako si se počutil? Zaenkrat se še ustavljam pred prehodi (in ne za njimi), saj nisem dirkaško nastrojena.

Hvala za uporaben post.

Vem kakšen je odgovor: saj ne bom ne prva ne zadnja … boš pa TI!![/quote]

Ne, ne vem je kako je ko zbiješ otroka ali nosečnico, lahko ti opišeš, kako si se počutil? Zaenkrat se še ustavljam pred prehodi (in ne za njimi), saj nisem dirkaško nastrojena.[/quote]

lahko – jebeno. Pa je otrok pritekel iz gozda na vaški poti brez prehodov za pešce. Pa sem imel dobre gume in izjemne reflekse, da je avto že stal, ko se je otrok nalimal nanj.

Test
http://www.b-f.si/Images/2015_test_letne_gume_205-55-16.jpg

Za Linglong gume pa v zadnjih letih nisem našla ocene testa, našla sem test zimskih gum 2008 http://www.avto-magazin.si/nasveti/adac-ov-test-zimskih-gum-2008/
Na osnovi rezultatov testov je pet kompletov gum dobilo oznako ‘nepriporočljivo’. Od že tako slabih zmogljivosti gum Gislaved in Maxxis so bili slabši še izdelki Tigarja, Ceata in Linglonga. Glede na njihove zmogljivosti bi lahko rekli, da so to gume s povečanim tveganjem.

Hvala za tole, zanimivo da je test ravno takšnih mer, kakršne moram kupiti 🙂
Najbrž bom izbrala Dunlop Sport Blueresponse ali pa Micehlin Primacy 3.

New Report

Close