Katere menjalnice za tron, ioto …
še binance, kraken, bitfinex…, greste na: https://coinmarketcap.com, kliknete na posamezni kovanec in spodaj na zavihek Markets, kjer so naštete vse borze in promet za posamezni kovanec. Borze in menjalnice niso primerne za hranjenje kovancev, potrebujete še denarnice.
Amariške borze so zelo prolematične zaradi njihove zakonodaje, ki se še zaostruje. To so: Bittrex, Kraken, Coinbase in Poloniex. Lahko se zgodi, da določene kovance kar izbrišejo. Po večini so preobremenjene in transakcije lahko trajajo tudi po več dni. Obvezno iz borz prenesti v denarnice.
Zadnja rast je spet povezana z uvrstivijo Bitcoina na borze. In ja, seveda se 20.000 $ ogromno sliši, realno gledano pa bitocin v primerjavi z altcoini izgublja. V zadnjih 7 dneh je dosegel skromno 35 % rast kljub pričakovanjem umestitve na CME. Medtem ko:
ripple 210 %
litecoin 125 %
cardano 360 %
stellar 120 …..
verge 700 %
Seznam altcoinov, ki so presegli 100 % rasti, je neskončen. Moje napovedi za bicoin tako niso dobre. Je valuta, ki nima več praktično nobene uporabne vrednosti – milni mehurček, ki bo počil, ko se bodo veliki vlagatelji za to odločili, mali pa bodo izgubili. Zato nimam niti 1 % v bitcoinu. Ljudje pa seveda potapljajo vanj denar, ker veliki mediji pišejo samo o bitcoinu, čeprav gre gor samo 10 %, o valuti, ki je šla gor 500, pa nič. Svojevrstna cenzura, ker so bitcoin vzeli mali vlagateljem, zdaj se igrajo z njim veliki, zato jim je v interesu pumpati ceno. Zaenkrat še.
Prosim, ne s takimi, no. Bittrex deluje perfektno. Kadar kovance brišejo, pa je prej opozorilo, nikoli od danes na jutri. In HB, da brišrejo kovance, s katerimi je nekaj narobe. Bittrex in Kraken sta kot noč in dan.
[/quote]
Upajmo lahko, da je vse OK. V Crypto svetu pa nič ni nemogoče. Ko bi lahko vedel ali lahko predvidel… Treba je biti pozoren. Po nekaterih informacijah se ravno Bittrex lahko sesutje. Transakcija iz Bittrexa na denarnico pri meni traja tudi tri dni, kar me moti. Kraken pa ne uporabljam, ker je veliko pripomb nad njim.
Slovenski Xarum bodo vrgli iz Bittrexa, imajo težave z regulatorji:
https://medium.com/@xaurumsocial/statement-on-btc-xaur-market-removal-bittrex-com-96f983701bb5
Upajmo lahko, da je vse OK. V Crypto svetu pa nič ni nemogoče. Ko bi lahko vedel ali lahko predvidel… Treba je biti pozoren. Po nekaterih informacijah se ravno Bittrex lahko sesutje. Transakcija iz Bittrexa na denarnico pri meni traja tudi tri dni, kar me moti. Kraken pa ne uporabljam, ker je veliko pripomb nad njim.
Slovenski Xarum bodo vrgli iz Bittrexa, imajo težave z regulatorji:
https://medium.com/@xaurumsocial/statement-on-btc-xaur-market-removal-bittrex-com-96f983701bb5
[/quote]
Pri meni je vse prišlo v denarnico v treh minutah. Če je bil ETH, je imel pa velike probleme tudi Bitstamp, je nakazilo tudi hodilo več dni, ampak za to niso bile krive borze.
Lahko dobim kakšen link o teh “informacijah”, ki napovedujejo sesutje Bittrexa?
Sem pred časom poslušal Damjana Merlaka (ustanovitelja Bitstamp in Token), ki mu zaupam in enako pravi, da BTC nima druge uporabne vrednosti, kot da je hranitelj vrednosti (kot zlato). BTC je osnova za primerjave in peračunavanja. Res je tudi da je kar polovica maket cap-a v BTC (330 mrd). Res je, da je BTC hitro zamenjliv v FIAT, večinoma ostali “še” niso. BTC ima devet letno zgodovino padcev in vsponov in vsakič je močnejši. Na japonskem je BTC (tudi monacoin) uradno plačilno sredstvo, nekateri del plače dobivajo v BTC. Moje mnenje je, da BTC ni milni mehurčak temveč razmeroma varna naložba. V prihodnje ga bo kot primat nekdo drugi zamenjal, vendar ga še ne poznamo. Marsikateri majhni kovanci so balonček, ki se bo sesul in se taško pobral, bitcoin ima preveliko zaupanje, da bi se to zgodilo. Lastništvo BTC je zelo razpršeno, zato so špekulacije manj možne, za razliko od nekaterih kovancev kjer si tudi 80% lastništva delijo povezane osebe. Te, ki si jih naštel, po mojem mnenju imajo še potencial, ker je zadaj neka uporabna vrednost. Vsi pa še nimajo možnosti HW hrambe. Potencial za izredno visoko rast imajo predvsem novi projekti, ki imajo zadaj konkretne rešitve in morajo uspeti. Zaenkrat je rast altcoinov več ali manj zaradi “za”upanja, da jim bo nekoč uspelo. Bitcoinu je že uspelo. Res je, kot praviš, da so začeli vstopati veliki. Kaj bo to prineslo bomo videli.
Ja, njihov regulator SEC je mnenja, da ni kriptovaluta. To je ta težava. Malo se posplošil. Kot razumem, za vsak žeton, ki ima neko uporabno vrednost po njihovo ni kriptovaluta. Nisem se poglabljal, ker nimam XAUR na Bittrexu. Preventiva je, da se izogibamo ameriškim borzam.
Pri meni je vse prišlo v denarnico v treh minutah. Če je bil ETH, je imel pa velike probleme tudi Bitstamp, je nakazilo tudi hodilo več dni, ampak za to niso bile krive borze.
Lahko dobim kakšen link o teh “informacijah”, ki napovedujejo sesutje Bittrexa?
[/quote]
To je pisalo na nekem tujem forumu, ki sedaj ne bom našel, kot sem razumel naj bi imeli občasne težave z likvidnostjo. To ni preverjena informacija, ki je itak ni mogoče dobiti.
Sem pred časom poslušal Damjana Merlaka (ustanovitelja Bitstamp in Token), ki mu zaupam in enako pravi, da BTC nima druge uporabne vrednosti, kot da je hranitelj vrednosti (kot zlato). BTC je osnova za primerjave in peračunavanja. Res je tudi da je kar polovica maket cap-a v BTC (330 mrd). Res je, da je BTC hitro zamenjliv v FIAT, večinoma ostali “še” niso. BTC ima devet letno zgodovino padcev in vsponov in vsakič je močnejši. Na japonskem je BTC (tudi monacoin) uradno plačilno sredstvo, nekateri del plače dobivajo v BTC. Moje mnenje je, da BTC ni milni mehurčak temveč razmeroma varna naložba. V prihodnje ga bo kot primat nekdo drugi zamenjal, vendar ga še ne poznamo. Marsikateri majhni kovanci so balonček, ki se bo sesul in se taško pobral, bitcoin ima preveliko zaupanje, da bi se to zgodilo. Lastništvo BTC je zelo razpršeno, zato so špekulacije manj možne, za razliko od nekaterih kovancev kjer si tudi 80% lastništva delijo povezane osebe. Te, ki si jih naštel, po mojem mnenju imajo še potencial, ker je zadaj neka uporabna vrednost. Vsi pa še nimajo možnosti HW hrambe. Potencial za izredno visoko rast imajo predvsem novi projekti, ki imajo zadaj konkretne rešitve in morajo uspeti. Zaenkrat je rast altcoinov več ali manj zaradi “za”upanja, da jim bo nekoč uspelo. Bitcoinu je že uspelo. Res je, kot praviš, da so začeli vstopati veliki. Kaj bo to prineslo bomo videli.
[/quote]
Da je bitcoin plačilno sredstvo, se lahko čez noč spremeni, kar smo že videli. Podjetja že obračajo hrbet tako bitcoinu, kot etheremu. Prva. Kadarkoli se lahko usuje plaz. Na Japonskem uvajajo kot plačilno sredstvo tudi druge kriptovalute – recimo Cardano.
O katerikoli kriptovaluti govoriti kot o varni naložbi pa … No comment. Še noben balon nikoli v zgodovini ni bil varna naložba. Ja, cel kup ljudi govori, da bo šel do milijona, ampak se je treba tudi o njihovih motivih vprašat. Ko ves svet bezlja in nekam vlaga, samo stran. Nekaj vlagateljev je to že sprevidelo, zato se denar pretaka drugam. Menim, da jih bo čedalje več. Še mesec nazaj nihče ni vedel, da obstaja še kaj drugega kot Bitcoin, ethereum in ripple. Poglej danes. In Bitcoinu se to pozna.
Ja, njihov regulator SEC je mnenja, da ni kriptovaluta. To je ta težava. Malo se posplošil. Kot razumem, za vsak žeton, ki ima neko uporabno vrednost po njihovo ni kriptovaluta. Nisem se poglabljal, ker nimam XAUR na Bittrexu. Preventiva je, da se izogibamo ameriškim borzam.
[/quote]
Gre dejansko za trgovanje z zlatom. “XAUR je vodilna pionirska kripto valuta s kritjem v fizičnem zlatu”. Uporabna vrednost kriptovalute je pa nekaj drugega.
Da je bitcoin plačilno sredstvo, se lahko čez noč spremeni, kar smo že videli. Podjetja že obračajo hrbet tako bitcoinu, kot etheremu. Prva. Kadarkoli se lahko usuje plaz. Na Japonskem uvajajo kot plačilno sredstvo tudi druge kriptovalute – recimo Cardano.
O katerikoli kriptovaluti govoriti kot o varni naložbi pa … No comment. Še noben balon nikoli v zgodovini ni bil varna naložba. Ja, cel kup ljudi govori, da bo šel do milijona, ampak se je treba tudi o njihovih motivih vprašat. Ko ves svet bezlja in nekam vlaga, samo stran. Nekaj vlagateljev je to že sprevidelo, zato se denar pretaka drugam. Menim, da jih bo čedalje več. Še mesec nazaj nihče ni vedel, da obstaja še kaj drugega kot Bitcoin, ethereum in ripple. Poglej danes. In Bitcoinu se to pozna.
[/quote]
No, no, če ti nisi vedel, ne pomeni da nihče ni vedel. Malo manj posploševanja.
A ni fino, da imajo tako nor promet? 🙂 Bolje to kot da borza ne deluje dobro. Verjetno se bodo morale vse posodobiti in prilagoditi novim razmeram, ker v konicah vse klecajo, tudi Bitstamp.
[/quote]
Ja če si nov in bi rad kupil nekaj teh bolj novih valut, potem ni fino, ker moraš iskati drugje.
Iščem menjalnico za tron, stellar, ioto …pa da je zanesljiva in da lahko po možnosti kupiš z kreditno kartico.
Živijo! Jaz sem tudi nova v kripto svetu. Registrirala sem se na bitstamp, a še vedno čakam na verifikacijo. Tisti, ki ste se pred kratkim registrirali, koliko časa ste potrebovali na potrditev? Registrirati sem se poskušala tudi na bittrexu, a mi basic verifikacija ni uspela, sedaj se od mene pričakuje enhanced verifikacija. Koliko vas je imelo enake težave?
A obstaja seznam menjalnic, kjer vidiš katere imajo fiat valuto (kot bitstamp), katere pa ne (kot bittrex)? Hvala za odgovore.
Ja če si nov in bi rad kupil nekaj teh bolj novih valut, potem ni fino, ker moraš iskati drugje.
Iščem menjalnico za tron, stellar, ioto …pa da je zanesljiva in da lahko po možnosti kupiš z kreditno kartico.
[/quote]
Za kreditno kartico ne vem, lahko pa povem, da Binance veliko bolje deluje in več valut je na voljo.