Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Katere nože uporabljate? Kateri so dobri?

Katere nože uporabljate? Kateri so dobri?

Odločam se za nakup nožev. Če se le da, v setu. Katere uporabljate vi? Ali ste zadovoljni z njimi? Katere priporočate?

Hvala!

Zelo, zelo priporočam tele https://www.ikea.com/at/de/catalog/products/90341170/

Doma imam tudi WMF, pa jih sploh ne uporabljam več, odkar imam Ikeine nože.

Se strinjam gkede Ikeinih-tile prilepljeni so super; za posebne zadve ( ribe sushi, filiranje in fino rezanje), imam pa taledva:

http://www.osterrob.si/nozi/suncraft-33-gyuto-210-wa

http://www.osterrob.si/nozi/zdp-189-santoku-silver

Mene so ucili, da je kvaliteten vsak noz, kjer gre rezilo skoci cel rocaj in ni samo nasajeno. Izkazalo se je, da so imeli prav.

Drazji so, boljse kvalitete so.

Pred časom sem delala analizo in prišla do zaključka, da se med “najboljšimi” ponavadi pojavijo Solingen, Swibo, ki sicer niso najbolj estetski, japonski noži, ki so na spletni strani Oster rob, ki jo je ena že podala, in Guede (Gude z umlautom;). Pojavljajo se tudi WMF, Dick, pa še nekaj znamk.

Takrat bi se odločila za Guede, ampak potem smo dobili nekaj drugega in nismo še sami nabavljali. Japonskega bi vzela enega večnamenskega. Ogromno ponudbo japonskih najdeš tudi na tujih spletnih straneh.

To so menda noži za več generacij, zato kvaliteta in dolgotrajnost tudi upraviči ceno.

ginsu…

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Vseeno kakšna je znamka, glavno je, da so dobro nabrušeni. Pa ne na tisto kar prodajajo na top-shitu.
Dober brusač, dober nož!

Ja pa ja de. Navaden pleh lahko do krvavega brusiš, pa ne bo ostrine. Kaj šele, da bi držala.

______________________

Ja pa ja de. Navaden pleh lahko do krvavega brusiš, pa ne bo ostrine. Kaj šele, da bi držala.
[/quote]

Je treba znat!
Se mi smilijo vsi, ki s topi noži režejo. Očitno ne poznate kaj pomeni dobro nabrušen nož.

Dober nož je v jeklu, pravi trdoti. Enostavno in hitro se mora nabrusili, ostrino pa nekaj časa držati. Probal sem japonske nože, niso mi všeč, zaradi trdega jekla, kjer rabiš preveč časa, da ga nabrusiš. Twin , wusthof nemški in tinita japonski, ti so se mi v praksi izkazali najboljši. Brusim jih z keramično-diamantno palčko, brusem.

_______________________________________________ SAMOZDRAVLJENJE S KANABINOIDI V SLOVENIJI https://m.facebook.com/groups/438014413832415/?multi_permalinks=548310252802830&notif_t=group_highlights&notif_id=1613462320193479&ref=m_notif Zdravilec s konopljo in zdravilnimi rastlinami. _______________________________________________

Solingen, Swibo in Dick-ov brus….zmagovalna kombinacija!!

Eh, tudi hecno poceni nož zna včasih presenetiti.

Ko v Zanzibarju že sonce zahaja, pri nas je še noč. Palme, banane in kokos - otok cvetoč.

V resnici ne vem in ne morem nič posebno priporočiti; imam en komplet WMF nožev, komplet še enih drugih in kar nekaj nožev, ki so prišli “od povsod”.
In ravno dva izmed zadnjih najraje uporabljam – ker mi pač najbolje ležita v roki. Brusim jih pa sproti.

Torej moja izkušnja je, da ni univerzalnega pravila. Kar najbolje čutiš v svoji roki.

Jaz sem z temi noži zelo zadovoljen. Ugodni in kvalitetni Japonski nozi
https://svetnakupov.si/izdelki/set-japonskih-nozev/
Na strani: svetnakupov.si

Je tale
https://www.ikea.com/de/de/p/vardagen-gemuesemesser-dunkelgrau-60294716/

Sledi mu ta – čeprav ne bi imela nič proti, če bi bil malenkost manjši
https://www.ikea.com/de/de/p/vardagen-brotmesser-dunkelgrau-00294724/

in pa št.3 od tupper – imam 3 – še za otroke, da režejo paradajz in papriko 😀
https://issuu.com/vsikatalogi/docs/tw14sssicpdf/23

Evo, tudi jaz “pofočkam Ikeino serijo 365+- ima 3 nože iz te serije že 15. leto (!). Ja, in nabrušeni še vedno zarežejo ko v putrček.
https://www.ikea.com/at/de/p/ikea-365-messer-3er-set-90341170/

Drugače pa imam še dva iz japonskega jekla, kupljena pri Oster rob:

Obliko/model Santoku ( “bunka”=sekirca varianta) in Kurosaki Sujihiki (rčno kovana oba, eden je zbirateljski kos, ampak je vseeno redno v uporabi).

https://osterrob.si/collections/japonski-nozi?pf_t_model=Santoku

https://osterrob.si/products/kurosaki-sujihiki-senko-r2-270-mm

Potem pa še nože za stejke proizvajalca Zwiling:

https://www.zwilling.com/de/messer/fleisch–und-fischmesser/mit-nieten/

New Report

Close