Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Katere olive?

Katere olive?

Katere olive so najboljše in kje jih kupite?

Različno. Olive so različnih okusov, proizvajalcev,imajo dodatke, ali ne. Pri nas smo trije v družini in vsakemu so všeč drugačne, zelo drugačne od ostalih.
Poskusi jih par različnih, tudi take, ki jih prodajajo na delikatesah. Sam/a se potem odloči, kej je TEBI všeč.

Jaz jih ne jem, ker jih ne maram, me pa zanima, ker bi jih ponudila gostom poleg ostalega. Predlagaj vseeno. Hvala.

Če jih ne ješ, kupi na delikatesi 2-3 različne vrste. Ne moreš falit. Enim bodo bolj všeč ene, drugim druge.

pri nas pojemo res veliko oliv, kupim jih v Hoferju, temne s koščico in zelene z mandlji imajo tudi bio varjanto, ampak so nam preslane.

sem že vse olive na nešem tržišču preučila in res težko najdeš take, brez raznih dodatkov in da so okusne, torej smo pristali na zgoraj omenjenih, ki pa so res dobre, a ne najcenejše.
pojemo 2-3 kozarčke na teden.

Hvala ti, tako bom naredila, ampak koliko jih naj kupim, za cca.30 ljudi, nekje?

Cena mi ni pomembna, bolj kvaliteta in mnenje tistih, ki olive poznate. Hvala tudi tebi.

Hvala ti, tako bom naredila, ampak koliko jih naj kupim, za cca.30 ljudi, nekje?[/quote]

Težko rečem. Če kupiš treh vrst, bo 10-15 dag vsakih več., kot dovolj.

vseeno katere, samo brez pešk


+
pa dražje (ne trgovske znamke)

Nikakor vseeno katere !! Sem že jedla olive (izkoščičene sicer), ki z olivami blage veze niso imele. Nikakor, vseeno katere !!

Pri nas imamo najraje črne iz bio linije iz Hoferja.

Pa zelene navadne polnjene z mandlji so nam tudi všeč.

ČJe pa fajn nasvet, da jih kupi na delikatesi (če si iz Lj priporočam trgovino Toscana na Koseški ali glavni tržnici). Ni treba pretiravat, boš sproti videla, ko jih bo polnila v tiste plastične posodice, pa povej, kdaj misliš, da bo dovolj.

Od tega “strica” štorta: http://naturscek.si/vsaka-oljka-gre-skozi-prste/

no, tole je najslabši možen nasvet, jaz recimo izkoščičenih sploh ne jem, razen tiste z mandljem, ker so precej slabšega okusa, kot da ni oliva.
podobnih misli so tudi ostali pri nas, ki so ljubitelji oliv.

Jaz se spomnim, da so bile pred leti najboljše neke dalmatinske, bile so pa cele, s peškami, gor je pisalo SMS se mi zdi.
Kaj je pa zdaj, pa ne vem.


ja te so bile dobre, imeli so tudi namaz iz temnih oliv, odličen, škoda da tega ni več.

Kalamata v oljčnem olju, prodajajo jih v piksni in tudi olje lahko porabiš.
Sicer pa za 30 ljudi kupi več sort, obvezno s koščico, ti pa zagotavljam, da bo Kalamata najprej zmanjkalo.

Te so tudi meni najboljse.
Pa tiste crne grske, brez tekocine v kozarcu, ki zgledajo cisto zgrbancene (Leclerc jih ima – Crespi se mi zdi) – mojemu partnerju so sicer preslane.

Nikakor pa ne izkoscicenih. Pa tudi tiste na delikatesi ponavadi niso dobre.

Potlej če kupim katere od teh http://www.ekooaza.si/vlozeno-sadje-in-zelenjava/vlozene-zelene-in-kalamata-olive-raw-health-330g, nimam kaj faliti?

Najboljše so mercatorejve blagovne znamke brezvsega in pa seveda polnjene s papriko.

Zelene olive brez koščic, Mercator, 500 g 1,89€

Zelene olive s papriko, Mercator, 500 g 1,99€

Od Popaja 😉

mercatorjeve polne eta kamnik

Meni in možu najboljše le olive iz italijanske pokrajine Cerignola. Take dolce ( sladke), ne preveč soljene, negrenko meso. Jemo samo te.

https://www.google.si/search?q=olive+giganti+di+cerignola&hl=sl&biw=1920&bih=1002&site=webhp&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwjEvtHVt7_RAhVBLMAKHcNCBs0Q_AUIBigB#hl=sl&tbm=isch&q=olive++bella+di+cerignola


Kar pa ne pomeni, da so dobre.

Tudi mi kupujemo samo mercatorjevo blagovno znamko. Se strinjams predhodnico. So naravnost odlične.

New Report

Close