katere pleskavice
Nam nobene – kupim meso in delam doma – brez ojačevalcev okusov in zadev za ohranjanje svežine in preprečevanje oksidacije. Večinoma so tudi vse te kupljene pripravljene mase že pretirano presoljene, na koncu so vsi ti pečene pleske in čevapi ko iz gume ( dodana soda bikarbona v mnogo oblikah za mehčanje mesa)- upogljivo, plastično- pa naj bo to Hofer, Lidl, Ave, MDK, karkoli.
Torej mešam pol pol ( svinjsko-goveje) ali pa samo govedino-sveže zmleto od kosa, ne že namlete mase ( to je bistvo, da ni že cel dan na zraku zmleto), sol, poper, na drobno sesekljan česen, pa po želji še v en del mase malo sveže čili paprike ( da je malo sharf), pregnetem, oblikujem, pustim, da odleži eno uro v hladilniku, potem pa hop na žar ali v ponev. Vredno vloženega časa in truda – hvaležen želodec brez riganja, prdenja in prebavnih težav.