Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek katere probiotike

katere probiotike

Zanima me katere probiotike (nadomestila) kupujete v lekarnah oz katere priporočate?

Nobenih.

Ja sej drugače jih ne ampak imam problem s črevesejem pa kar ne neha 🙂

Probiotični jogurt mislim, da je LCA, Zelene doline

Sem na istem, divertikli mi ves čas delajo težave.
POskusi še probiotike s prebavnimi encimi. Ne vem, če smem tukaj delati reklamo, ampak meni so ok Prolife z encimi.
V bolj nekritičnih časih mi je pa probiotik Normia v prahu zakon.

Uf super…Bom probala Prolife z encimi – tele Linux so mi rekli da niso nekaj baš uspešni.

Hvala, grem u šoping 🙂

Jaz trenutno jem Viridian iz trgovine Orca. Delam 2 mesečno kuro, in so far so good. Sem jih začela jemati zaradi težav s prebavo.

So Yogemina

top napitek za zdravje http://www.superfoods-for-superhealth.com/rejuvelac.html

2. sveže zelje nareži, daj do polovice kozarca za vlaganje, zalij z vodo, pokrij s krpo in pusti dva dni na pultu. Precedi in spij. Samo zdravje;))

poguglaj: fermentirana pijača, rejuvelac

Kefir. Ne iz trgovine, ampak domač. Na Bolho po kefirjevo gobico in na mlekomat po surovo mleko ter akcija.

Odlični so tudi Nutriflor. Dobijo se v Sanolaborju.

Dobre izkušnje imam z LACTOSEVEN, kupim v lekarni…

Jogurti itd so bolj Blažev žegen. V prebavne traktu imamo nekaj sto različnih vrst bakterij, industrijsko nam pa v jogurtih… nudijo enih par – ne najpomembnejših, ampak one, ki jih najlažje razmnožujejo.
Če dodajaš, išči preparate, ki jih imajo čimveč različnih vrst. Odličen je recimo Bactoflor.

Okoli teh probiotikov je cela znanost.

Tukaj bi se morali oglasiti ljudje, ki imajo strokovne izkušnje, ne pa ljudje, ki samo mislijo da so jim določeni izdelki pomagali.

Izdelkov je malo morje. Vsi so dragi. Malo si preberite znanstvene razlage pa boste ugotovili da je to kar je tukaj omenjeno skoraj vse metanje denarja stran.

Točno to! Moj nasvet zgoraj je edini pravi;)))

Pa še, kot je eden že napisal, doma narejen kefir, ja.

Po mojem so bolj pomembne praktične izkušnje.
Sama sem preizkusila pet probiotikov, preden sem ugotovila, kateri je zame ok.

Probiotiki za možgane

http://mentalhealthdaily.com/2016/03/01/10-best-probiotics-for-depression-anxiety-gut-brain-axis-modification/

[/quote]

Doma narejen kefir je super, jogurt je super, LCA je super, Bifidus je super, kislo zelje je super. Imaš pa s tem 5 različnimi primerki hrane samo 5 od nekaj sto različnih, kolikor jih potrebuješ za zdravje telesa. vsi izdelki so dragi, zato je smiselno izbrati tiste, ki imajo največ različnih in tudi številsko največ bakterij.
Ni pa samo vnos dovolj. Je treba še kaj narediti za zdravo množenje teh bakterij.

[/quote]

Doma narejen kefir je super, jogurt je super, LCA je super, Bifidus je super, kislo zelje je super. Imaš pa s tem 5 različnimi primerki hrane samo 5 od nekaj sto različnih, kolikor jih potrebuješ za zdravje telesa. vsi izdelki so dragi, zato je smiselno izbrati tiste, ki imajo največ različnih in tudi številsko največ bakterij.
Ni pa samo vnos dovolj. Je treba še kaj narediti za zdravo množenje teh bakterij.
[/quote]

Ja, seveda, prebiotiki, pa to;))
Sicer pa lahko fermentiraš glih kar češ in tako dobiš dovolj različnih živalic;))

[/quote]

[/quote]

aja, še to: narava (po tvoje) očitno ni poskrbela za vse potrebe človeka? Treba je jest tablete??

[/quote]

aja, še to: narava (po tvoje) očitno ni poskrbela za vse potrebe človeka? Treba je jest tablete??
[/quote]

O, narava je že poskrbela. Ni pa vam mogla dotajčit, da je pametno dojit (kot prepotrebna hrana za razvoj primokulture, ki jo prejme otrok ob naravnem porodu), ni priskrbela kontracepcijskih tabletk, močnih antibiotikov in vsevrstne svinjarije, ki jo bašete v telo. Ni priskrbela onesnažene vode in zraka. Vse to smo si priskrbeli kar sami. Tako daleč smo, da je treba, včasih bolj, včasih manj, naravi kar lepo pomagati.
Če fermentiraš zelje, repo, fižol bučke, deteljo… misliš, da so to vsakič druge bakterije?

[/quote]

O, narava je že poskrbela. Ni pa vam mogla dotajčit, da je pametno dojit (kot prepotrebna hrana za razvoj primokulture, ki jo prejme otrok ob naravnem porodu), ni priskrbela kontracepcijskih tabletk, močnih antibiotikov in vsevrstne svinjarije, ki jo bašete v telo. Ni priskrbela onesnažene vode in zraka. Vse to smo si priskrbeli kar sami. Tako daleč smo, da je treba, včasih bolj, včasih manj, naravi kar lepo pomagati.
Če fermentiraš zelje, repo, fižol bučke, deteljo… misliš, da so to vsakič druge bakterije?
[/quote]

Ja, samo farmacija jih je zmožna ustvarit 42 tisoč vrst različnih – in VSE te jaz nujno potrebujem… ja pa kaj še…

[/quote]

Ja, samo farmacija jih je zmožna ustvarit 42 tisoč vrst različnih – in VSE te jaz nujno potrebujem… ja pa kaj še…
[/quote]

Pa si ti sploh prebral vse? Prav o tem govorim, da jih je v hrani malo, farmacija jih pa tudi zna množiti zelo majhno količino različnih. In se splača vsaj poiskati izdelke, ki vsebujejo kar največ različnih. ker sicer še tistih nimaš nimaš, ali pa se ti prerazmnožijo patogene. Potreboval bi pa vse, pa smo jih žal s svojim načinom življenja že konkretno zredčili. Bolezni, vsakovrstne, nove, so pa v skokovitem porastu.

Ejejej, glede teh probiotikov je toliko ene manipulacije in nevednosti, da glava boli. Absolutno farmacija lahko namnoži na milijarde milijard kultur, s tem, da bodo vse te kulture umetno vzgojene in zato nenujno ustrezne človeku, pa četudi iste “vrste”. Ampak ok, to še gre. Problem je, ker te bakterije nekako niso prilagojene drugemu okolju, kot zgolj črevesju in preden le te pridejo do tam, morajo preiti dolgo pot in iti skozi ambiente, kateri jih uničujejo. In tako do črevesja pride malo ali nič. Pa spet, recimo da teoretično pridejo. Vendar, če človek nima manjko teh bakterij, bo od njih imel nula koristi, vse bo namreč izločil. Takoj, ker ne dela, ne shranjuje na zalogo oziroma presežek je ravno tako škodljiv. Telo rabi balans, točno toliko, kolikor rabi. In telo je sposobno ustvarjati samo TOČNO TOLIKO KOLIKOR RABI. Da pa to naredi, potrebuje ustrezno, zdravo okolje – črevesje in pa dejansko največ, kar lahko človek od zunaj naredi je, da v telo vnaša dovolj PREBIOTIKOV, iz teh potem telo samo ustvari, kar potrebuje. In prebiotiki so pa iz fermentiranih izdelkov, pa recimo inulin iz cikorije ipd. Če res ni v nulo sesuto, se bo črevesje obnovilo v parih tednih v celoti brez kapsul, če pa je uničeno, mu pa tudi kapsule ne bodo pomagale nič

To, da umetno vzgojene ni enako kot naravne, verjamem. Sicer je pa dokazano, da po eni AB dozi prebavni trakt okoli vsaj pol leta ne pride čisto k sebi, v resnici pa se flora nikoli več čisto ne obnovi. In tako osiromašeno potem dajemo med porajanjem naslednjim generacijam. Te spet jedo AB in se zadeva spet siromaši, in spet in spet… potem pa smo tam kjer smo.

New Report

Close