Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek katere probiotike

katere probiotike

Zakaj ne?

Avtorici pa – linex.

Linux? :))))))))))

Doma narejen kefir je super, jogurt je super, LCA je super, Bifidus je super, kislo zelje je super. Imaš pa s tem 5 različnimi primerki hrane samo 5 od nekaj sto različnih, kolikor jih potrebuješ za zdravje telesa. vsi izdelki so dragi, zato je smiselno izbrati tiste, ki imajo največ različnih in tudi številsko največ bakterij.
Ni pa samo vnos dovolj. Je treba še kaj narediti za zdravo množenje teh bakterij.
[/quote]

aja, še to: narava (po tvoje) očitno ni poskrbela za vse potrebe človeka? Treba je jest tablete??
[/quote]

Ja, včasih je pač treba. Kaj tu ni jasno?

Linux? :))))))))))
[/quote]

Eni jejo operacijske sisteme?? 😀 A linux bolj pomaga kot windowsi pri črevesnih težavah?

Za resne probleme s črevesjem sta mi zdravnica in gastroenterolog svetovala kapsule Linex Forte, ki so dokaj drage (20-25€/škatlico s 28 kapsulami). Sama zaradi sindroma razdražljivega črevesja jemljem dve na dan, pri težjih problemih pa je potrebno jemati še večje doze. Te kapsule so edine, ki jih zdravniki priporočajo, saj naj bi vsebovale prave seve, druge znamke pa (vsaj meni) niso pomagale.

Vseeno kaj, ker gre za marketinški trik, ki jim nasedajo neuki in naivni potrošniški, podobno kot pretiravanje in poudarjanje pomena omega 3 maščobnih kislih, da lažje spravijo v prodajo tuno…

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Dražje so , močneje deluje placebo efekt, še posebej na hipohondre, torej namišljene bolnike, ki imajo prej težave s psiho kot telesnim zdravjem, in si najraje samodiagnosticirajo različne kvazi bolezni. 🙂

Dražje so , močneje deluje placebo efekt, še posebej na hipohondre, torej namišljene bolnike, ki imajo prej težave s psiho kot telesnim zdravjem, in si najraje samodiagnosticirajo različne kvazi bolezni. 🙂
[/quote]

Da ne boš počil od pameti.

Irena, linex kupuj na Hrvaškem, je fuuul cenejši. Jaz si vsakič poleti med dopustom naredim celoletno zalogo.

To, da umetno vzgojene ni enako kot naravne, verjamem. Sicer je pa dokazano, da po eni AB dozi prebavni trakt okoli vsaj pol leta ne pride čisto k sebi, v resnici pa se flora nikoli več čisto ne obnovi. In tako osiromašeno potem dajemo med porajanjem naslednjim generacijam. Te spet jedo AB in se zadeva spet siromaši, in spet in spet… potem pa smo tam kjer smo.
[/quote]

Dokazano ni nič – govorim o tej eni dozi ab in pol letni rekoveraciji. Antibiotiki seveda vplivajo na črevesno floro, pa vendar ne tako in na način, kot se rado zadnja leta prikazuje, niti ne pri vseh enako. Črevesne flore so kakršne so, vendar ne zaradi antibiotikov, temveč zaradi našega na splošno zgrešenega načina prehranjevanja in samega življenja (stres).

[/quote]

Irena, linex kupuj na Hrvaškem, je fuuul cenejši. Jaz si vsakič poleti med dopustom naredim celoletno zalogo.
[/quote]

Druge znamke? To bo , ja. 😀 Kulture bakterij so vse enake. V čem se te bakterije na hrvaškem boljše oz. različne od drugih? So popolnoma iste kulture, različne pa samo, če so kakšni streptokoki zraven namesto mlečnih. 🙂

Prehrambenih dopolnil ne rabimo, če se normalno prehranjujemo. To so bolj ali manj nategancije,v kolikor ti zdravnik tega izrecno ne predpiše, seveda za naivne ljudi, ki vedno iščejo, kaj bi jim naj manjkalo.

Kar so naše stare mame delale, to je bilo vse probiotično, tudi običajen kefir si lahko doma delaš. Zakaj kupovati neke tabletke s 500{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} navito ceno, razen, če si simulant in verjameš v tabletke. 😉

Se povsem strinjam. Jaz tudi poskušam, pa še nisem našla takega, ki bi kaj bistveno pomagal.
Se kdo tule ubada s sindromom razdražljivega črevesja in mu mogoče pomaga kak probiotik?

[/quote]

Druge znamke? To bo , ja. 😀 Kulture bakterij so vse enake. V čem se te bakterije na hrvaškem boljše oz. različne od drugih? So popolnoma iste kulture, različne pa samo, če so kakšni streptokoki zraven namesto mlečnih. 🙂

Prehrambenih dopolnil ne rabimo, če se normalno prehranjujemo. To so bolj ali manj nategancije,v kolikor ti zdravnik tega izrecno ne predpiše, seveda za naivne ljudi, ki vedno iščejo, kaj bi jim naj manjkalo.

Kar so naše stare mame delale, to je bilo vse probiotično, tudi običajen kefir si lahko doma delaš. Zakaj kupovati neke tabletke s 500{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} navito ceno, razen, če si simulant in verjameš v tabletke. 😉
[/quote]

Ti ne znaš brat al kaj? Kdo govori o drugih znamkah in drugačnih bakterijah na Hrvaškem?
Trdim samo, da je linex precej cenejši na Hrvaškem. Linex. Štekaš? Lekov linex.

Se povsem strinjam. Jaz tudi poskušam, pa še nisem našla takega, ki bi kaj bistveno pomagal.
Se kdo tule ubada s sindromom razdražljivega črevesja in mu mogoče pomaga kak probiotik?
[/quote]
Probiotiki meni samo malo omilijo zadeve. Včasih so pomagali, zdaj so težave vedno hujše in probiotiki ne delujejo več tako.

Kateri so dobri? Težko povedati, ker je odvisno tudi od intenzitete težav. Iz tujine sem včasih dobila Renew Life, ki so bili super, ne vem pa, če se dajo tu naročiti, takrat ni šlo. Sicer pa Solgar, zdaj poskušam Jamieson.

Yogermina, Wayo ali kaj je, Linex, tudi oni od Vide nekaj ali kaj je že, niso bili OK. Aja, dokaj dobri so bili od avite, poglej njihovo spletno trgovino.

Vem, da je bila enkrat, pred kakšnima dvema letoma morda tu gor tema, kjer je ena priporočila neke menda super dobre iz tujine.

Če nimaš laktozne intolerance, poišči recept za probiotični puding, bo super poceni in tudi izjemno efektivno.

Sicer pa sama pomoč pri IBS redni in regulirani obroki ter tudi sicer neka rutina v življenju. No, kadar ne pride do hujših napadov;(

Ima še kdo kakšen nasvet glede kupovanja probiotikov, po možnosti čim ceneje? Npr. na ebayu iz Velike Britanije?

Tisti ki pravite da je linex cenejši na hrvaškem to ni res….poglejte malo v njihove spletne lekarne, cene so skoraj identične kot pri nas.

[/quote]
Probiotiki meni samo malo omilijo zadeve. Včasih so pomagali, zdaj so težave vedno hujše in probiotiki ne delujejo več tako.

Kateri so dobri? Težko povedati, ker je odvisno tudi od intenzitete težav. Iz tujine sem včasih dobila Renew Life, ki so bili super, ne vem pa, če se dajo tu naročiti, takrat ni šlo. Sicer pa Solgar, zdaj poskušam Jamieson.

Yogermina, Wayo ali kaj je, Linex, tudi oni od Vide nekaj ali kaj je že, niso bili OK. Aja, dokaj dobri so bili od avite, poglej njihovo spletno trgovino.

Vem, da je bila enkrat, pred kakšnima dvema letoma morda tu gor tema, kjer je ena priporočila neke menda super dobre iz tujine.

Če nimaš laktozne intolerance, poišči recept za probiotični puding, bo super poceni in tudi izjemno efektivno.

Sicer pa sama pomoč pri IBS redni in regulirani obroki ter tudi sicer neka rutina v življenju. No, kadar ne pride do hujših napadov;(
[/quote]
Mi lahko malo opišeš, kako poteka pri tebi tole s sindromom razdražljivega črevesja, kako dolgo se že ubadaš s tem, kako zgledajo hujši napadi … Hvala.

nasvet morda, kako pripraviti jogurt, domači, iz rastlinskih virov?

[/quote]
Mi lahko malo opišeš, kako poteka pri tebi tole s sindromom razdražljivega črevesja, kako dolgo se že ubadaš s tem, kako zgledajo hujši napadi … Hvala.
[/quote]
Na hitro zdaj. S problemom se spopadam krepko preko desetletja, v zadnjem času je dosti huje, je bilo celo treba vzeti že bolniško. Moji napadi trajajo tako, da me grozno zvije, z bolečinami v spodnjem delu trebuha, po neprijetnem odvajanju sem pa čisto brez energije. To se dogaja v hujših časih tudi na dnevni ravni, žal kdaj večkrat dnevno.

Ne vem, ali si že dala skozi kakšne preiskave, če nisi, hitro k zdravniku, da te da naprej, da se izključi kaj drugega. Glede na čakalne vrste boš vse dala skozi v roku 1-2 let (moje izkušnje). Gastroskopija, kolonoskopija, morebitna celiakija, laktozna intoleranca, če je potrebno, še kaj. Problem je lahko tudi že v želodcu oziroma pred črevesjem. Naj te dobro pogledajo.

Sama lahko tudi poskusiš narediti kaj, ugotoviti, kaj ti povzroča. Je to morda stres, je kakšna hrana, je slabo prehranjevanje, je kombinacija? Je možno, da so mlečni izdelki, je možno, da je gluten? Lahko stročnice, žitarice? Moraš preskusiti in videti. To so lahko vzroki.

Če je možno, jej doma pripravljeno hrano in obroke ob istem času. Uporabljaj osnovna živila, ne predelane hrane. Ne jej sadja po obroku, po možnosti preštudiraj tudi kombinacije, kaj gre skupaj. Morda poskusi s kakšno dieto z manj ogljikovimi hidrati.

Začni z neko pomirjevalno vadbo, lahko jogo ali kakšno meditacijo, da poskusiš kontrolirati stres.

Recept za probiotični puding se najde tukaj nekje na tem podforumu
https://med.over.net/forum5/viewforum.php?f=563
Če poguglaš, je nekje recept od Igor HCL z vsemi navodili.

samo sirotka,drugo je vse nepotrebno.

Domac kefir.

Ce bi kdo imel zrnca, jih odstopim z veseljem.

New Report

Close