Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Katere rastline za domači čaj

Katere rastline za domači čaj

Stara mama je pripravljala krasen domač čaj, za katerega je sama nabirala rastline. Žal je umrla preden sem jo vprašala katere rastline je nabirala.

Vem da je imela mešanico posušenih rastlin v plehnati škatli.

Sušila jih je na časopisnem papirju po celem stanovanju.

Njen čaj je bil res najboljši. Če se vsaj malo približam njenemu čaju, bom že srečna.

Mi lahko poveste katere rastline so primerne za domač čaj?

Meta, melisa, žajbelj, timijan, kamilica, lipa, bezeg, kopriva, šipek, njivska preslica, rožmarin, sivka, sušene borovnice, maline, robide, jabolka, grozdje..

bezgovi cvetovi, lipovi cvetovi, trobentice, marjetice, meta, melisa, šipek, materina dušica, brezovi listi, kopriva

Dobre duše najlepša hvala!

Se vse našteto lahko zmeša skupaj v en čaj? Katere najbolj pašejo skupaj v nek čaj, ki ga lahko piješ kadarkoli?

Jaz zmešam meliso, meto, limonino travo in timijan –  diši noro, sladek okus.

Približno v enakih razmerjih, sušeno v senci.

Žajbelj ni za v mešanico čaja, se pije posebej za določene težave.

Pozabili ste pljučnik, baldrijan, rman, trpotec, ranjak..

Jaz vse zgornje in naštete rožice posušim , zmešam in pijemo celo zimo. Nimamo nobenih alergij na cvetni prah in prehladov.

Res hvala vsem!

Rman, melisa, plahtica, kamilice

No, ne bi bilo slabo prebrat kako knjigo o čajnih mešanicah… ni vse za skupaj metat.

Odgovor na objavo uporabnika
daisycutter, 11.04.2025 ob 11:01

Jaz zmešam meliso, meto, limonino travo in timijan –  diši noro, sladek okus.

Približno v enakih razmerjih, sušeno v senci.

To more bit super.

Peteršilj in kopriva sta tut za čaj ok😆 kopriva je sploh dobra. Oboje pa zlo zdravo

Meni ljuba je mešanica suhih borovnic, suhih jabolk, bezga in suhe limonine lupine (imamo domače limone, ki niso škropljene).

To je tako, za vsaj dan pozimi.

Jaz bi najprej prebrala malo več o rastlinah, ki jih nameravam uporabiti, saj tudi pri rastlinah lahko pride do kontraindikacij…

Moj taboljši je timijan, pa lepo diši-pri prehladu in kašlju.

Za prehlad je tut ozkolistni trpotec fajn, al pa lovor pr kašlju. Teto pehto vprašte. Če bi (še) znali z naravo govorit, bi ne bli na monu vsi izgubljeni.

bršljan, tropotec, dren, vrba, koprive, hren …

New Report

Close