Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek katere sirove štruklje?

katere sirove štruklje?

Kateri sirovi štrukji so vam najboljši, katere kupujete?

Jih delate sami doma? Kako???

Delam jih sama doma, ker mi kronično manjka časa, vlečeno testo kupim (Žitovo imam najraje), ga eno plast razgrnem na vlažno kuhinjsko krpo, namažem z malo olja (žlico, razmažeš s čopičem), in premažem z nadevom (pol kg skute zmešam z lončkom kisle smetane, enim jajcem in malo soli). Zvijem in okrog zavijem krpo in ovijem s cvirnom. To ponovim petkrat, ker je v zavitku pet listov testa, nas pa za mizo tudi precej:) V veliki posodi zavrem vodo, jo osolim in vanjo vložim štruklje. Kuham (ob rahlem vrenju) ok. 40 minut. Kuhane odvijem iz krp, narežem, dam v skledo in prelijem z na maslu prepraženimi drobtinicami. Vsak je takšne, kot ima najraje – sladke ali slane,, z medom, s solato…

Hvala za odgovor! Se ne sliši tako komplicirano, sploh če testo kupiš. Mogoče poskusim tudi sama po tvojem receptu, samo kuhanje v krpi mi ne diši preveč. Moje krpe imajo namreč vonj po prašku, tako da bi morala kak poseben tretma naredit z njimi prej, da ne bi bilo vonja. 🙂

Ledo Zagorski štrukli. Včasih kupim v Sparu že kuhane od Mizica pogrni se. So odlični.

Jaz jih vedno delam sama,ker otroci kupljenih nekako ne marajo. Testo naredim sama (moka, sol, olje,jajce, topla voda), fino pregnetem in pustim pol ure počivati. Potem ga razvlečem, namastim z oljem ali stopljenim maslom in namažem nadev (skuta,jajce,sladkor).Zavijem v krpo, ki jo prej potresem z drobtinami, da se testo ne prime nanjo in kuham v slanem kropu 20-25 minut.Zabelim z drobtinicami.

jaz kupujem zagorske, kuham ji nad soparo. tudi spar so dobri, so od istega proizvajalca.
hokus imajo meni preveč skute.

sva samo 2 člana družine, ki jih jeva in zato se mi jih ne splača delat.

Jaz jih delam tudi na hitro iz kupljenega testa. Zavijem jih na tesno v alufolijo, ki jo namažem z oljem in posujem drobtinicami. Iz 500 g skute, 1 jajce (včasih dva, če jih imam več, ali samo dodaten beljak, če mi ostane od druge peke), 1 kisla smetana, ščep soli, 1 žlico sladkorja. Porabim pa 2 lista testa iz ostalih spečem štrudelj ali …….sepravi dobim 2 štruklja, ki jih potem narežem.

Tista, katera jesta samo dva, naredi manjše, pa si preostale zmrzni, potem samo v vrelo vodo in se praktično sami skuhajo (ni ti potrebno zraven stati).

Lp

Nikoli ne kupujem!

Jaz kupim od Pečjaka. Tudi Šparovi so dobri.

https://www.facebook.com/actio.si

New Report

Close