Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek katere superge za tek

katere superge za tek

tiste ki tečete, kaj imate obuto? s katero firmo ste zadovoljne? modelom?

si kupujem, pa se ne bi rada nasrala.

hvala!

Jaz s SDaucony – ameriške, imam švoh in drobno nogo, pa mi te najbolj odgovarjajo. So pa kar drage. V redu se mi zdijo tudi Nike Air Pegasus, te sem imela prej …

to je pa cela znanost, ni preprostega odgovora 🙂 Zelo odvisno od tega, koliko tečeš, po kakšnih podlagah, kako ozko nogo imaš, ali si pronatorka ali suspinatorka (obračaš noge na notr ali na ven ali nič od tega)… načeloma bi morali imeti v trgovinah z obutvijo teste, kjer točno ugotoviš, kaj ti ustreza, ampak v Sloveniji je bogo s tem.

Meni zelo ustrezajo Mizuno Wave Rider, je pa res, da ogromno tečem, zgonim ene 3 pare na leto. Povprašaj na tekaškem forumu.

tekla bi rekreativno, do 45 minut na dan, bolj na izi 😀 moj cilj je, da pretečem kakih 7 km, brez da skup padem po 300 metrih 😉

ali sem pronatorka ali suspinatorka pa pojma nimam. kako pa to ugotovim? bi mi znali v kaki trgovini to razložit?

Prisegam na Mizuno. Verjetno pa vsak enkrat najde, kar mu najbolj odgovarja.

--------------------------------------------------------------------------------- Prevajanje: http://www.parisienne.si/ Medved z otoka, zgodba za otroke: http://www.alba2000.si/otro%C5%A1ke-knjige-in-pravljice/96-medved-z-otoka.html

oglej si svoje stare čevlje – kje imam znucane podplate.

– če na notranji strani podplata – si pronatorka
– če na zunanji strani podplata – si supinatorka
– če tečeš lepo, po celem podplatu si nevtralen tekač

pronatorji rabijo zelo oblazinjene čevlje na notranji strani.
nevtralni tekači lahko nosijo čevlje za blage pronatorje ali supinatorje.

jaz imam mizuno, enako vsi v naši familji, ampak vsak drug model…

oglej si stran od superge.si

Za mojo nogo Mizuno….

drugače imajo v trgovini Tomas šport na Čopovi ( če je še kje drugje, ne vem) tudi testerje, kjer ti pokaže kako obračaš nogo…

pozanimaj se

lp

hvala vsem za odgovore.

Včasih (pa spet ne toliko let nazaj, no) so bili tekaški čevlji neko povprečje med povprečnimi športnimi čevlji. Takrat sem nabavljal Mizuno ali Asics. Zdaj se je tek kar podražal. Namenski tekaški čevlji so bistveno dražji od tistih, ki jih kupim za “prosti čas”.

Ve kdo za kaj cenejšega? Kakšen nov igralec na trgu?

test za nogo imajo tud v city parku v tomas sportu

Sem pred dnevi imela testne Brooks Glycerin (ali nekaj takega) in sem bila navdušena. Verjetno bom iz Nike prešla na Brooks.
V kolikor imaš čas pojdi pred vsako večjo tekaško prireditvijo na štante proizvajalcev, kjer je običajno možno testirat copate.

New Report

Close