Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Katere toplice za zdravljenje

Katere toplice za zdravljenje

Po operaciji hrbtenice grem v toplice. Ker nisem bila še nikoli me zanima v katere naj grem, kje ste bili zadovoljni s terapijami in tudi z vsem drugim. Želim si, da bi mi bilo tudi za dušo, sprostitev, prijetno počutje.

Sama sem bila v Dobrni; z vsem zelo zadovoljna, ko s terapijami, hrano, osebjem……skratka, bi še šla, če bi imela možnost izbire.

Po op. hrbtenice je naj boljše zdraviliško zdravljenje Laško. Jaz hodim v Laško redno preko zdravstva. Čudno, da ti ni rekel že tvoj kirurg kam, da greš v toplice. V Laškem je prečudovito, vse je ok. vsi so prijazni od dr.-jev do med. sest. in vso gostinsko osebje v Laškem. Laško je zame zakon. Pojdi v Laško ne bo ti žal. V Dobrno pa hodijo pretežno osebe, ki so imele ginekološke op.
Želim ti, da lepo uživaš in se pozdraviš v toplicah, ker si zaslužiš.
lp,

Da, to imaš prav
. Sama sem bila sicer v Dobrni preko zdravstva zaradi drugih težav.

Tako je, Dobrna je za ginekološke probleme. Laško in Zreče sta za poškodbe. Se pravi sestava vode je takšna, da pač pomaga pri odpravljanju določenih težav. V Laškem in v Zrečah je tudi največ strokovnjakov iz področja zdravljenja poškodb telesa in hrbtenice.

Sem ravnokar iz Laškega po operaciji hrbtenice. Res je, skoraj vse izvrstno klapa, ampak masažni oddelek je pa močno pod kritiko. Prav masaža je tisto, kar pacienti po operaciji najbolj potrebujemo, ampak osebje med delom klepeta vsepovprek (tudi zelo neokusno ogovarjajo sodelavce, ki jih takrat ni v službi), pri tem pa seveda veliko počivajo z rokami. Tako je namesto pol ure masaže efektivno v povprečju le slabih petnajst do dvajset minut. Verjetno bi moral kdo na to opozoriti vodjo oddelka.

Malo sem brskala po računalniku in našla todi Portorož. Ali kdo pozna kako je tam in ali je bil zadovoljen? Letos morja nisem niti videla in bi se mi prav prilegel, čeprav bom šla v toplice šele nekje novembra, ko se mi sanira rana in bom lahko imela masažo hrbta.
Morje novembra? Ali bi sploh kaj imela od tega razen morskega zraka, ki mi zelo godi.

Če ti je morski zrak všeč, vsekakor pojdi. Pa takrat je v tistem koncu zelo prijetno.

Za kakšne poškodbe je pa Strunjan?

bila v Šmarjeških bilo super,terapije izvrstne se posvetijo vsakemu posamezniku posebaj,hrana super no sobe niso ravno za pet zvezdic ampak to ni tako pomembno,čudovite peš poti, toplo priporočam

Pretežno kolikor jaz vem o teh toplicah, mislim, da Strunjan je dober za kožne bolezni pred vsemi, če imaš luskavico.

Bolna sprašuješ kako je v Portorožu. Sem bila tudi jaz in ti ne priporočam, meni sploh ni bilo všeč, ne hrana in ne vaje itd. Lahko poizkusiš pa boš videla. Samo povej, ali ti to greš na tvoj račun ali preko zdravstva. Če greš preko zdravstva ti že na oddelku pri kirurgu izveš kam oni pošiljajo svoje operirane paciente. Za nevrokirurgijo v Ljubljani pošiljajo v Laško, pri travmatologiji imajo Šmarješke toplice itd. Tako, da ne pričakuj, če boš šla preko zdravstva, da ti bodo kirurgi napisali toplice po tvoji želji. Zate, ki si imela op. mislim, da bi bila slana voda kot npr. Portorož bi bila zelo agresivna terapija. Odloči se po tvoji volji.
lp,

Iz Valdoltre po operacijah pošiljajo v Laško. Kolikor vem ima osebje iz Laškega ( fizioterapija 9 redne delavnice v Valdoltri in tudi zdravniki imajo tedensko ambulanto v Laškem.

In nehajte enačit rehabilitacijo po operacijah z dopustom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To je tako trdo delo. In je velikokrat potrebna velika motivacija zaposlenih da bolniki sodelujejo.

V veliki večini ne prestopijo hotelskih vrat, ker so od terapij tako izmučeni da veliko počivajo. In to je bistvo rehabilitacije – ustrezne vaje in miren počitek.

Zdravnik mi je dal možnost, da sama izberem kam bi šla. Sveže operirana iščem izbiram in sem zmedena. Poklicala sem znanko, ki je bila v Portorožu v hotelu Apolo in je bila z vsem zelo zadovoljna, čeprav je bila na napotnico. Tudi jaz grem na napotnico in ne samoplačniško. Vem, da to ne bo dopust, tega ne pričakujem, terapije verjetno kar vse dopoldne, znanka mi je rekla, da ni imela nič časa, pa tudi volje ne, saj je bila po vseh terapijah utrujena. Kaj pa menite o Dolenjskih toplicah?

In še nekaj sem pozabila vprašati. Ali je možno kje dobiti enoposteljno sobo brez doplačila?

Mož je bil operiran v Valdoltri in so mu dali na izbiro Laško ali Strunjan. Izbral je Laško in je bil zadovoljen. Prijatelj je izbral Strunjan in je tudi pohvalil.

Dolenjske toplice niso za okrevanje po operaciji hrbta. Poglej tu[/url]

Bolna, mene pa zanima katere toplice si nazadnje izbrala in kako si bila zadovoljna? Tudi jaz sem pred enako dilemo, kotmsi bila ti. Razmisljam pa tudi o Olimju, je znanka pohvalila … Drugace pa mogoce Lasko… ?

Laško po operaciji hrbtenice je zakon

Jaz sem se odločila za Zreče in ni mi žal. Zdravniki, sestre, fizioterapevti in ostalo osebje v zdravilišču se trudijo, prijazni so in pomagajo, če je to potrebno. Odločitev, da grem v Zreče, je bila zame prava. Tja sem šla z berglami, domov brez njih. Najprej se je sicer mož javil, da gre z menoj, pa je po dveh dneh obupal. Tako sem bila tam v bistvu dva dni sama. Tukaj ne gre za dopust in če hočeš doseči učinek, moraš sodelovati. Vstajali smo ob šestih, na zajtrk in takoj v bazen na vaje. Po bazenu sledijo terapije, približno še 4 do 5 na dan. Zaključeno približno do kosila. Jaz sem imela zaradi dolgotrajnega ležanja izredno slabe mišice in sem bila vsak dan tako utrujena, da včasih niti na večerjo nisem šla. Edina družba so mi bili ostali na rehabilitaciji, ko smo kdaj skupaj spili kavo.
Če potrebuješ rehabilitacijo, da si opomoreš, potem moraš vedeti, da je to garanje tista dva tedna.
Sicer ti bo pa zdravnik dal možnost izbire, v katero zdravilišče glede na poškodbo lahko greš.
Želim ti vse najbolje.

Ko je ravno govora o toplicah, katere pa pridejo v poštev za ginekološko zdravljenje razen Dobrna in Zreče? je katera dobila kje drugje?

vsako zdravilišče/terme ima svoje indikacije in niso vsa zdravilišča/terme za vse. glede na to da praviš, da si imela operacijo hrbtenice so sicer primerna skoraj vsa, ker večina ima indikacije zdravljenja stanj poškodb po operacijah in zdravljenje gibalnih delov telesa. mislim pa da imata dolenjske toplice in terme topolšica prav indikacijo za zdravljenje hrbtenice. katera pa je najboljša izbira in kam je najbolj it pa ve osebni zdravnik 🙂

Zdravo.
Operiran sem bil na kolenu (križne vezi + mikrofrakturiranje) v Valdoltri. Zdravnik mi je priporočal, da naj izberem Laško ali Strunjan. Sedaj pa nevem kaj naj izberem? Sem zelo aktiven športnik in želim, da me v toplicah matrajo do konca 🙂 Katero zdravilišče bi bile s tega pogleda boljše?
Hvala za mnenja in predloge. lp

V Čatežu imajo tudi nov center za hrbtenice. Preverite.

Živjo, mene pa zanima, katere toplice priporočate za rehabilitacijo rame. Zdravnik mi je priporočil naslednje: Dolenjske toplice, Šmarješke toplice, Strunjan.

Ker v toplice sicer ne hodim, nobenih ne poznam, vem pa da so bila številna v zadnjih letih prenovljena. Torej, katera se vam zdijo najbolj v redu? Predvsem z vidika samih terapij, pa tudi bazenov (za plavanje) in okolice.

J4zz kam si šel na rehabilitacijo, ce ne vprasam preveč

Sama im kompresijski zlom 2vretenc prsne hrbtenice, moj travmatolog mi je rekel 3tedne po poškodbi da bo potrebna zdraviliška rehabilitacija (okrepitev hrbtnih misic, vaje za nadaljnje življenje…) po mesecu in pol od poškodbe mojga travmologa ni bilo, tadrg je rekel, da bolj ne kot ja, pa je vseeno podal predlog osebni zdravnici, ta je predlog oddala na zzzs za dolenjske toplice, odgovor zaenkrat cakam

V kolikšnem času ste prejeli odgovor zzzss–ja?

Ali je bil kdo napoten na rehabilitacijo (po podobni poškodbi), kam ter kakšne so izkušnje?

Hvala, lp

New Report

Close