Katere vrste ruzaka nosijo vaši srednješolci
Imam hči, septembra gre v SŠ (gimnazijo) in iz 6. razreda ima šolsko torbo od kaosa (imela jo je vse do 9. razreda) in danes mi je rekla da ker bojo vsi njeni sošolci (iz OŠ) imeli navadne ruzake, torej tiste ko je 1 velik predal in 1 manjši žep, bi jo tudi ona da ne izstopa, ko sem ji povedala da v to ne more iti nič, je rekla da lahko večjega (verjetno tam 25,30 litrov ali več), ne bi pa imela vec “stare” šolske torbe (ki je kot nova, bila pa je 20 ali 30 evrov) ker noče izstopati in nevem ali naj ji kupim novo ali ne zato me zanima naslednje:
-vaši srednješolci imajo navaden ruzak ali šolsko torbo (jo imajo še iz OŠ ali ste jo kupili pozneje)?
-Katere firme je, ste zadovoljni z njo?
Koliko je stala in kje ste jo kupili (če se spomnite)?
-In seveda kako velika je (v litrih)?
Hvala za vse odgovore, mnenja
Ena mama, 11.08.2022 ob 21:17
Imam hči, septembra gre v SŠ (gimnazijo) in iz 6. razreda ima šolsko torbo od kaosa (imela jo je vse do 9. razreda) in danes mi je rekla da ker bojo vsi njeni sošolci (iz OŠ) imeli navadne ruzake, torej tiste ko je 1 velik predal in 1 manjši žep, bi jo tudi ona da ne izstopa, ko sem ji povedala da v to ne more iti nič, je rekla da lahko večjega (verjetno tam 25,30 litrov ali več), ne bi pa imela vec “stare” šolske torbe (ki je kot nova, bila pa je 20 ali 30 evrov) ker noče izstopati in nevem ali naj ji kupim novo ali ne zato me zanima naslednje:
-vaši srednješolci imajo navaden ruzak ali šolsko torbo (jo imajo še iz OŠ ali ste jo kupili pozneje)?
-Katere firme je, ste zadovoljni z njo?
Koliko je stala in kje ste jo kupili (če se spomnite)?
-In seveda kako velika je (v litrih)?
Hvala za vse odgovore, mnenja
Kako ne more iti v to nič?
Avtorica, poskusi in morda spregledaš, kakšno kapaciteto premore ta “mali” nahrbtniček.
Naš si je lani ob prehodu na gimnazijo izbral takšnega:
Z njim je zadovoljen. Pravi, da imajo sošolci tudi šolske nahrbtnike v tem smislu. Kadar ima na urniku sedem različnih predmetov je kar poln.
Šolski nahrbtnik, 11.08.2022 ob 22:00
Naš si je lani ob prehodu na gimnazijo izbral takšnega:
Z njim je zadovoljen. Pravi, da imajo sošolci tudi šolske nahrbtnike v tem smislu. Kadar ima na urniku sedem različnih predmetov je kar poln.
Hvala, ravno v takem smislu sem hotela odgovore.
V srednji in na faksu sem mela isto torbo.
Je pa šolska torba k sm si jo kupla preden sem šla v 1. letnik. Je zdržala vse. Bom probala najdt ksno sliko.
Drgac pa ma dosti punc torbe pa menjajo po 3, 4 na leto ker se strgajo zaradi teže zvezkov.
Upam pa da ve tvoja koliko zvezkov ima ker tudi če ima akto je vseeno torba oz ruzak zelo težka (tudi po 15kg če nič ne pustiš v omarici).
Moj ruzak pa ma 30l.
https://www.papirnica.net/nahrbtnik-street-balance-right
Podoben je temu tukaj.
In tudi na faksu sem edina, vse punce imajo torbice
Oh kako razumem tako situacijo. Jaz se ne slepim, da bo za v sš zelela bolj trendy solski nahrbtnik, ker bitk bo treba v pubrteti se veliko biti. Predlagam, da vam poisce par predlogov, ki so njej online vsec, poglejta koliko stvari bo dnevno nosila v torbi tudi vi poiscite svoje predloge in potem pojdita v zivo pogledat in naj se odloci sama. Pravite, da ste dali, koliko 30€ za solsko torbo? Ta torba je svoje oddelala oz je ze z amortizirana. Ce je res se kot nova, jo probajte prodat ali podarit. Mi smo dali za solsko torbo precej vec kot vi, kljub znizanju, ker to je pa taka stvar, pri kateri ne bom glih skoparila iz spodaj navedenih razlogov. Raje zdaj gledam, da bo imela bolj “zdrav nahrbtnik” in bo potem izbrala sama, bolj po svojem okusu. Sem pa tud jaz taka, da zakompliciram in naredim vse raziskave tudi o nahrbtnikih. Gre v 5 razred in npr lani je njena solska torba imela povprecno 12kg. Hci tehta 26 kg. Zdej si pa zamislite to nosit. Po soli se zarad korone hb niso premikal, nesla je je vsak dan iz avta/v avto in gor pa dol po stengah. Lifta ne smejo uporabljat. Lani je se imela torbo na kolesih in ker je v osnovi tezja in ker je na doloceni dni na silo tlacila knjige za v solo in ko sem odprla paket sdz, ki so na seznamu za 5 razred mi je dvignilo plafon in smo letos kupili novò. Tole 30l https://bagsandmore.si/4436-7107-coocazoo-nahrbtnik-solski-scale-rale-solar-berry-4047443430113.html#/167-barve-viola . Ne delam si utvar, da ji bo v sš se vsec, upam da bo vsaj zdrzala dvetletko. Resno se vprasam, kaj na nasi soli studirajo in na koga se obrnit, da bi se stvari na hitro premaknile, ker nasi imajo za vsak predmet se sdz. Glasbena, tehnika, narava…za vsak predmet posebaj plus zvezek, plus ucbenik. A so ucitelji leni, da ne rabjo pisat svojih nalog, kopirat potem, al je ta knjigarniski lobij premocen? Za moje pojme zgreseno. Kot moj odg na to temo. A jbg. Mogoce boste vsaj tolazbo nasli. Torba je ena taka “stvar” ki precej sš da samozavest zraven. Iz napisanega sklepam, da drugace niste razsipni in ji ne kupite vsega kar si zmisli, mogoce pa bi ji to privoscili zaradi prehoda v sš, kot neko potrditev, nagrado, vzpodbudo?