Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Katere začimbe na pečen krompir v pečici?

Katere začimbe na pečen krompir v pečici?

Kosilo brez mesa. Mešana solata in krompir v pečici. Katere sveže začimbe daste gor da e okus krompirja boljši? Doma imam na vrtu drobnjak, šetraj, baziliko, timijan, majaron, peteršilj. Pa seveda še nekaj suhih.

kumina

Za sveže ti ne bi znala svetovati, mi je pa mjami pečen krompir, na katerega dam sol, česen in mediteransko začimbo.

lp

jaz potresem s peteršiljem, malo rdeče paprike, malo česna v prahu in solim.

Že kar med peko malo timijana, ko pa bo pečen, pa obilno posuj z drobnjakom, peteršiljem in malo bazilike.
Če pa imaš še kje kako vejico rožmarina, pa kar v pekač z njo 🙂

Jaz pa dam obvezno rožmarin od svežih. Od suhih dam sol z majeronom.

Živi in pusti živeti

Jaz dam mešanico provansalskih začimb in seveda sol.

Rožmarin.

Jaz dam pa koper.

men je tud rožmarin the best

Eno na grobo narezano čebulo in malo paprike v prahu. Če imaš pa še kakšen konček špeha, pa še toliko bolje 🙂 Pred serviranjem pa še peteršilj.

Dišave so ti punce lepo naštele, jaz pa ti priporočam še, da kdaj poskusiš dodati krompirju
poleg debelo narezane čebule še korenčke, pastinak in bučke. Jaz dodam tudi cele neolupljene stroke česna. Res dobro!

Žajbelj, debelo narezana čebula, grobo mlet poper..

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

– lovor
-čebula
-česen
-majaron
-sol
-poper
belo vino
-olivno olje

Punce hvala vam, sem dobila informacij…

Naredila sem pa takole:
Krompir, korenje, por, peteršilj, olivno olje, rožmarin, bazilika, timijan, sol in česen. Noro dobro je bilo..

Meni je pa zelo dober s svežim šetrajem tako ga ponavadi tašča naredi in mi je najboljši.

Sladka paprika v prahu
sol
timjan
origano..

alpa kar vegeta in slatka paprika…

New Report

Close