Katerega karavana mi priporočate
Po dolgem času se spet pogovarjava o nakupu “novega” avta. Dala bi nekje od 8.000 do 10.000€. Aja pa dizel naj bo 🙂 Imeti mora vsaj 105-110 konjčkov 🙂 Obema je karavan še najbolj všeč ter praktičen avto. Po netu se za tako ceno ter starost (cca 2-3 leta oz 2012-2013 letnik) najde kar nekaj avtomobilov. Med drugimi so tudi Ford Focus karavan, Ford Mondeo karavan, VW Golf karavan, Citroen C5 karavan, najde se tudi Opel Astra karavan. Kateri od teh je najbolj “ok”? Golf nama je sicer nekako najbolj všeč ampak se mojmu zdi malo prekratek (samo 37 cm daljši od navadnega golfa). Ima kdo kakšnega od teh? Kako je z njim zadovoljen? Zadnje čase vidim tudi, da se ogromno prodaja rabljene Insignie. A so res tako slabi avti kot nekateri trdijo? Kolega mehanik hudo odsvetuje Forda, ker kao tudi sploh ni ok. Vem, da se bo za vsak avto našel nekdo ki bo totalno za ter totalno proti. Malo se razpišite 🙂 Hvala 🙂
Glede na to, da kupujeta rabljen avto, ki bo imel verjetno že precej prevoženih kilometrov, vzamita avto, ki je še v garanciji. Pri avtih, ki jih omenjaš, je po mojem veliko takih iz uvoza, in tam so kilometri problem. Vzemita kaj s slovenskim poreklom. Je pa tukaj bolj malo avtov, ki imajo po 3 letih še fabriško garancijo. Najde se kakšna toyota, najdaljšo 7 letno pa ima Kia, kjer pa marsikdo zaradi stereotipov nerga nad znamko. Je pa cee’d drugače avto, ki se zlahka primerja po nemških testih z golfom.
škode so okej, če ti finnačno znese in da kupiš kak novejšo varianto je top, ker po novem majo podaljšano jamstvo 6+ (6 let) oz 200 000 km…placa not pa ne prašaj, govorimo o octavii
fordi so tkole..motorji so od pežoja in so okej, drugo pa pitaj boga. Fiati so tud špica, nism še slišal kake hude graje čez njih. Multijeti so wauuu..mogoče kaka croma multijet (1.9 imaš opcijo 120 in 150 km)? fulll placa motor ma ketno
Ne mešaj jamstva s tovarniško garancijo. Garancijo ti, da tovarna, njeno izvajanje pa ima operativno čez uvoznik. Pri jamstvu gre pa za neko kvazi lokalno zadevo, ki je vezana na pooblaščeno servisiranje. Nisem sicer nobeden fen Kie, je pa dejstvo, da ima Kia najdaljšo garancijo med vsemi znamkami pri nas in da ji hočejo nekateri slediti z jamstvi, a če se poglobiš gre za nekaj povsem drugačnega in manj oprijemljivega.