katereo znamko pipe naj dam
Odvisno, koliko denarja je kdo pripravljen dat.
Meni se recimo zdi totalno mimo dajat celo premoženje za Hans Grohe in podobne firme. Pred leti smo ob selitvi menjali armature, šla sem v taprvo štacuno in kupila neke Termotehna (mislim). Cene so bile dokaj ugodne, pipe delajo že kar nekaj let brez problema.
Ko kupuješ armature, bodi pozorna na to, da imajo vsaj 5 let garancije. Ne kupuj robe po par eurou v raznih Hoferjih, itd. Optimalna cena in kvaliteta so Armal, Hansa, HansGrohe, izogibaj se Ika Žiri, Termotehna (delajo nekaj let, nato konec), Sanotechnika. Tudi pri Hansgrohe najdeš lepe armature, kvalitetne za normalno ceno. PRi vseh proizvajalcih so pa cenovni rangi od manj, do več.
Mi smo imeli v kopalnici Armalove pipe in še ene, ne vem čigave (dve kopalnici), a drage kot hudič (ker je bila samo ročka kot dve normalni pipi), pa je vsem v prej kot petih letih odpadla ročka.
Za vikend smo kupili Hoferjeve in tam ni kaj dosti manj uporabe, ker je vedno kdo na vikendu, tast in tašča sta pa skoraj za stalno gor in Hoferjeve za 20€ delajo že 6 let tipi-topi.
Za novo stanovanje smo tudi kupili v Hoferju in zaenkrat so ok, le da so v uporabi komaj dve leti in težko govoril o kaki dolgoročnosti.
Nam je vodovodar svetoval pipe firme Paffoni, ki so baje (po njegovih izkušnjah) kvalitetne. Kupili smo čisto klasične (nemoderne) oblike, tako da so bile tam okrog 40 – 50 eurov na kos. Tiste dizajnerske pa so seveda še enkrat dražje ali tudi še več, a glede kvalitete (beri: vzdržljivosti, zdravja…) so najbrž enake kot te klasične. Še link: http://www.paffoni.it/en/
Naše so pa iz te serije kot na sliki.
Imam v eni kuhinji hansa v drugi alveus v eni kopalnici hansgrohe v drugi armal….v 5 letih normalne rabe se najslabse obnese armal in alveus. Predvsem se pozna pri premiku rock in tam kjer voda tece ven in pa tufi ciscenju. Hansa in hansgrohe sta bp in po ciscenju se svetita kot novi drugi dve znamki pa …kot da stari in zgonjeni pa je uporaba enaka….