Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Kateri antivirusni program

Kateri antivirusni program

Prosim , napišite mi kateri antivirusni program naj instaliram, da bo laptop dobro zaščiten pred raznimi spy, malware in kar je še teh. Zanima Me še, je fajn da je še pred prvo uporabo instaliran?

Windows defender, ki ga vsebuje sama namestitev windowsa, popolnoma zadošča za učinkovito zaščito računalnika.

Kaspersky[/url] ne obremeni pretirano racunalnika, nudi zelo dobro zascito, je cenovno sprejemljiv in (zaenkrat se vedno) tudi med najvarnejsimi.

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Kaj pa avast? Imam sicer možnost kasperskega preko Telekoma gratis 1 leto kot novi naročnik na njihove storitve, sicer imajo 50¢/mesec, a je to to?

0,50 evra na mesec je 12 evrov na leto. To mislim (ne me za besedo drzat) bi znala biti cena za “Internet Security”. Sam imam “Total Security” in pride za 5 racunalnikov za dve leti 170 evrov (podaljsanje licence je ustrezno – glede na kolicino – cenejse).

Avast se praviloma dobro obnese, je tudi dokaj neopazen z vidika obremenjevanja sistema, gre pa po stopinjah legendarnega NOD32 – prevec tecnari z vidika posodobitev sistema. Meni je to (golj za primer) precej motece, saj imam “posnetke okolja pri stranki”. Tam se posodobitve izvajajo selektivno in sistematicno (in ne kadar se MS-u zahoce). Tako so lahko sistemi celo namenoma brez kake posodobitve, ki se MS-u (in kmalu tudi Avatstu) zacne zdeti blazno pomembna.

Ampak… to so ze detajli, ki navadnih smrtnikov ne zanimajo pogosto. Razen, ko jim kaka posodobitev zaj*** kako igrico, jim pride na misel, da je zadeva vcasih tudi zanje zoprna. :-)))

Sicer pa, kot je nekdo ze zgoraj napisal… Tudi Essentials je cisto v redu za normalno rabo. Zascite, ki bi scitila pred uporabnisko neumnostjo pa preprosto – ni. Vmes pa so Avast, NOD32, Norton, Sophos, F-Secure, AVG, Kaspersky, Panda…

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Sama z ženo uporabljava Internet Security od ESET. Zadeva dela super, ne opaziš da je na računalniku blokira pa vse kar žena narobe poklika 🙂 Cena je bila z nekim študentskim popustom nekaj nad 20€, točne cene ne vem. Vzameš potrdil od otrok in je to to. Sem pa prej na vseh mašinah imel AVAST, sej je bil dober ampak se pa ne more primerjati s plačljivo zadevo pa še podpore nimajo kakor jo ima ESET (seveda brezplačno)…. Ostalih pa žal ne poznam…

LP
Miha

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close