Kateri aparat za peko kruha?
Odločam se za nakup aparata za peko kruha.
Pomembno mi je, da lahko nastavim zamik pečenja in pa, da imam na voljo narediti malo ali pa veliko štruco kruha.
Katerui app mi priporočate? S katerim imate dobre izkušnje?
Trenutno imam nagledanega Gorenjevega in Mulinex.
Ne vem, če lahko pri Gorenjevem spečeš različne velikosti kruha?
Meni je bil najljubši Bomannov, pa vidim, da ga ni nikjer več.
Večina jih ima tri velikosti štruce, imeti mora dve gnetilki.
Pazi pa, ker nekateri imajo zamik pečenja, NIMAJO pa zamika priprave samo testa.
Svetujem ti, da greš v trgovino in si prebereš navodila za tiste, ki so ti všeč. Zelo priročne je, če imajo v navodilih tabelo, koliko časa traja kakšen del programa, ker ga potem lahko prekineš po npr. prvem vzhajanju.
Pa vedi, da niso večni, gnetilke in posoda za peko se kljub nepranju ( le splakneš jih z vodo ) hitro obrabijo – gnetilke v enem letu in se bolj splača zamenjati cel stroj kot le gnetilke.
Zato ne kupi predragega. Npr. Bomann je stal cca 60 EUR, nove gnetilke 25 EUR.
Jaz imam Gorenje,z dvema gnetilkama. Je res malo dražji, ampak je vreden svojega denarja. Imaš 3 velikosti kruha. Imaš priložena navodila kaj in koliko gre. Zamik je tudi. Naštimaš tudi koliko ga hočeš imeti zapečenega…
Pred tem sem imela enega ‘no name’, saj je bil ok, a je šel po dveh letih.
Menim, da je boljše imeti z 2 gnetilkama kot samo z eno, ker takega ima kolegica pa pravi, da dostikrat ni premešano tako kot bi moralo biti.
Najboljše je pa itak to, da si ga pečeš po okusu,daš notri kar želiš, brez konzervansov in barvil