Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Kateri avto kupiti

Kateri avto kupiti

Pozdravljeni!

Dobila sem službo (juhuhu) in si bom morala omisliti prvi avto. Ker prvič gledam avte, ne vem sploh, kaj in kako naj iščem, česa naj se izogibam, etc. Kupila bi en rabljen avto, do nekje 7000 eur, max 7500, če je res vreden denarja, saj bi ga želela imeti za dlje časa. Iščem avto, ki bi bil kaseda varčen/ekonomičen glede porabe, poceni za vzdrževanje (da se ne bo stalno kvaril), varen, primeren za mestno, regionalno in občasno AC vožnjo. Nagibam se malo manjšim avtom, ki bi potencialno lahko služili kot bodoči družinski avto, da lahko pospravim kak voziček.

Razmišljam, da bi vzela avto na plin ali pa celo predelala bencinarja na plin.

Ima kdo kak predlog, kateri avti bi spadali v takšne kriterije ali sem preveč zahtevna? Seveda vem, da bom morala delati kompromise, ampak vsako mnenje in nasvet sta dobrodošla. 🙂

Pozdravljena,
tudi jaz sem podobno razmišljala, ko sem pred pol leta dobila prvo resno službo. Jaz sem šla po avto salonih in sedela v različnih avtih ter iskala informacije med prijatelji in znanci. Na kocu sem se odločila za precej racionalno rešitev. Izbrala sem slabih pet let staro Kio ceed. Razlogov je bilo več, ključno pa je bilo to, da sem hotela imeti avto s tovarniško garancijo, če bi se slučajno pokvarila kakšna dražja zadeva in bi nato morala zaradi nje dva ali tri mesece zopet delati le za avto. Jaz imam dizla, pije malo, avto je pa tudi ravno prav velik, če bo slučajno prišel še kakšen naraščaj v bližnji prihodnosti. Vsekakor ti predlagam, da si ne kupiš avta, ki te lahko nato preseneti s poplavo nepredvidenih stroškov v smislu okvar, ki jih boš krila z lastnega žepa.

New Report

Close