KATERI AVTO NAJ BO MOJ PRVI???
Pozdravljeni!
Ker kupujem svoj prvi avto bi prosila, če mi lahko pri tem pomagate, ker imate pač več izkušenj.
Sicer sem si na nekaj vprašanj že odgovorila, vseeno pa vas prosim za nasvet.
Pogoji:
– rabljen (od letnika 97 naprej)
– dizelski motor
– varen
– normalno velik prtljažnik
– naj bi zdržal vsaj še enih 4-5 let brez večjih popravil
– cena do 1.500.000,00 sit
Sama imam v mislih GOLF III TDi.
Kaj vi mislite o tem? Je moja izbira razumna?
Hvala za pomoč in lep podrav
Taja
HAJ! JE NE VEM ČE BO GLIH TAKO PO MOJIH IZKUŠNJAH BOŠ ZA TO CENO DOBILA ZELO ZELO SLABEGA GOLFA KER BO IMEL VELIKO KILOMETROV KI PA SO SEVEDA ZAVRTENI NATAJ ŽEV TI BO KASNEJE VZAMI KAKŠNO DRUGO ZNAMKO BOŠ ZA TA DENAR DOBILA VEČ OPREME IN BOLJŠI AVTO.JAZ SEM VSESKUZI NA FIJATU PRVI JE BIL YUGO 45 DRUGI YUGO 60 TERTJI PUNTO 1 75SX Z VSEMI SEM NAREDIL CCA 180 TISOČ KILOMETROV IN Z NOBENEM VEČJIH TEŽAV PRI PUNTU MENJAL SAMO AVSPUH SEDAJ IMAM LETO IN POL PUNAT 1.9 JTD TO PONENI DIZEL Z VSO OPREMO IMAM CCA 30 TISOČ KM IN JE SUPER V SLUŽBI IMAMMO DRAŽJE AVTOMOBILE VIŠJI RAZRED IN CENOVNO BOLJ DRAŽJI SAM SE V MARSIKATERI STVARI VSEENO NE MOREJO MERITI Z PUNTOM GLEDE MAŠINCE ODLOČITEV JE P SEVEDA TVOJA. SMO PA PERD 3 MESECI KOPILI PUNTA 1.5 MULTIJET NA TV TUDI REKLAMA ISTA OPREMA KOT PRI MOJEMU Z VSO OPREMO METAL BARVA IN TUDI DISEL PET VRAT CENA JE BLA 2MILJONA TRESTO IN JE AVTO NOV IN 2 LETI V GARANCIJI.
LP
Kot prvo golfov 3 tdi je blo zelo malo, ker je bla takrat tovrstna tehnologija draga. Se pravi da bo avto še danes precenjen, poleg tega pa se govori da je bla tojka najslabša do sedaj. O starem dizlu še to. Diesel mora obratovati topel in ne malčen ali mrzel, večina ne vozi hladnih dieslov pravilno zato je lahko pri 100k km kar dobro zmahan in te čakajo dragi servisi. Če že ne delaš ne vem kolk km se ne splača. V dnevniku Delo je blo pred kakim letom narejena primerjava dieslov in bencin motorjev in se je izkazalo da so dizli ugodni če delaš med 30 in 50 k km na leto. Karkoli kupš v tem rangu te starosti je dobro peljat na preventivni pregled da se pogleda če so ga razbili, naredi meritve izpušnih plinov, pregleda obrabo zavor (pogosto se tam vidijo km) in vidiš kam vse skupaj kaže. Tisti ki ti prodaja avto pošteno bo pristal na pogoje ostali pa te bodo že kako probali “nategnit”, ker si poštena in poveš da je to tvoj prvi avto. Zato se ne pusti prevarantom, ki imajo lahko celo servisne paprije doma narejene. pa dober nakup