Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem kateri avto naj kupiva

kateri avto naj kupiva

S partnerjem bova morala kupiti nov avto. Najine potrebe so naslednje:

– Velikost naj bo udobna za družino (otroški sedež zadaj, ne preveč klavstrofobičen občutek na zadnjih sedežih, obvezno zadnja vrata)
– Prostoren prtljažnik
– Po drugi strani spet ne sme biti prevelik oz predolg (na dvorišču ni prav veliko prostora)
– Občasno gremo v hribe – nič ekstremnega, vendar bi bilo fino, da zmore brez težav vožnjo po malo slabšem makadamu ali v malo strmejši klanec. Zato tudi nočem avtomobila, ki je izjemno nizek.
– Občasno (1-2 krat na leto) daljša vožnja (1500 km v eno smer)
– In potem tisto, kar si želimo vsi: varnost, zanesljivost, nizki stroški.

Razmišljala sem o kakšni škodi octavii combi (tu me skrbi, da je prevelika) ali kii ceed (se bojim, da je malo prenizka).

Kupovala bova rabljeno vozilo. Vseeno nama je za videz in znamko. Upava, da je možno dobiti kaj ustreznega za okoli 5000 ali malo več. Jasno mi je, da se nekatere izmed mojih zahtev izključujejo, in da bodo potrebni kompromisi. Hvaležna bom za predloge tistih, ki ste si bolj domači s trenutnim stanjem na avtomobilskem trgu.

Hvala!

Midva z ženo bova naslednji mesec prodajala golfa V, letnik 2007. Sva pa prva lastnika – kupila sva novega. Avto je dober, redno servisiran, nekaramboriran, dovolj prostoren, varčen, servisi in deli so poceni. Če te kaj zanima v tej smeri …

New Report

Close