Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Kateri avto?

Kateri avto?

Pozdravljeni!

V podjetju delam leto in pol in so me po tem času vzeli za nedoločen čas.Seveda se mi je sedaj ponudila idealna priložnost,da zaprosim za kredit in si kupim jeklenega konjička.Sedaj že 5 let vozim clia letnik 1991,ki mi dela odlično a ker ga pač že malo EMŠO je**,ga bo treba počasi zamenjat.

In problem?Kateri avto si kupit?Namen imam kupiti rabljen avto-cena nekje do dva milijona in starost do največ 3 leta.

V igri so tili strojčki:
-peugeot 206
-peugeot 206 CC (no,ja,predrag!)
-hyundai coupe (starejši model)
-megane coupe
-megane coupe cabriolet

Zanimajo me vaša mnenja o posameznih avtomobilih!Kateri je najcenejši za vzdrževanje,poraba goriva,varnost,…itd…

saj veste-ženske o tem vemo bolj malo!

Mislim, da za 2 mio (ali zelo malo več) dobiš že novega Peugeota 206, ostalih modelov pa ne bo novih za ta denar.

Jaz imam Peugeota 206 XS že tri leta, do sedaj nobenih problemov, redno ga servisiran. Sem zadovoljna, vendar pa to ni družinski avto.

Kupovati avto na kredit ne svetovna bedarija. Na kredit se avto kupi samo ce ga nujno rabis ti pa pravis da ti stari avto dela brezproblema. Odobravam jemanje kreditov za trajne dobrine (npr. nepremicnine) samo za pleh pa ne ker je to najslabsa mozna investicija. Nebi raje leto ali dve vozil(a) se stari avto pridno varceval(a), dobil(a) se nekaj obresti od banke in nato kupil(a) avto na kes . Res pa da veliko slovencev dobi prvo placo in gre kupit avto na 5 let kredita.

Oprosti, žal se pa res moram vmešat… mogoče govorim v imenu manjšine oz. spodnjega razreda, ampak meni nikakor ne uspe kupit niti rabljenega avta drugače, kot (vsaj delno) na kredit… eni pač z vsemi dodatki in povračili za malico in prevoz dobimo sto čukov. Pet let “šparat” in hodit 50 km peš v službo??

lp

Dej preberi natancno moje sporocilo sej sem napisu da ce avto rabis pa nimas gotovine potem je seveda edini izhod kredit. Oseba ki je sprasevala pa avto ze ima in ta deluje brezhibno in v tem primeru se mi pac zdi bolj racionalno da varcujes za avto in ga cez nekaj casa kupis na gotovino oziroma vzames manj kredita (ce se na starem pojavi vecja okvara) kot pa takoj ko se pojavi moznost vzeti puf in 12 let star avto ki je brez vrednosti (ampak je popolnoma funkcjonalen) menjati za novo vozilo.

Do ene meje se strinjam s teboj. Vendar je še druga plat medalje.

Običajno se ravno mladi ljudje vozijo s starimi avtomobili, ko še ni bilo veliko ali pa nič narejenega za varnost voznika in potnikov v takšnem vozilu. Statistike pa govorijo, da je med udeleženci v prometnih nesrečah s hujšem izidom, največ ravno med mlajšo populacijo. Žal! Kaj ti potem pomaga varčevati in čakati boljše čase. Včasih je bil avto luksuz, danes je potreba. Koliko mladih študira v oddaljenih krajih in so vsak dan na cesti.
Kar zmrazi me, ko znanci kupujejo avto za “novega” šoferja, ki se bo vozil na faks z izjavo: “za začetek bo dobr tud tak, sam da se pelje”.

Včeraj sem prebrala tole: “V SLO si vsako leto 360 oseb – največ moških med 17 in 24-im letom, tako hudo poškoduje glavo – predvsem v prometnih nesrečah, pri padcih, športu – da se nikoli več ne vrnejo v šolo ali službo.”
Največji delež imajo torej ravno prometne nesreče. Morda bi bil prav zaradi enega samega avtomobila z dobro varnostjo, 1 mlad invalid manj.

Tudi te stvari je potrebno vzeti v zakup – ne ZGOLJ in PREDVSEM – denar!
Moje mišljenje!

tako ti povem, Hyundai Coupe L98-99 za 2mio, klima air bag, motor 2000ccm, majhna poraba, cenovno ugodno vzdrževanje…rdeče barve… uglavnem skoraj vsa dodatna oprema razen usnja… Tak jekleni konjicek ti popije okoli 7-9litrov bencina in ima cež 130KM (konjskih moci), priporocam HYUNDAI COUPE, ker ga vozim tudi sam, in je varen, varcen…itd

New Report

Close